DIY Electronic projects

Full Version: Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Na koji način (lako i jeftino) povezati bežično laptop sa pojačalom? Nije bitan veliki kvalitet zvuka, ljudima treba samo da svira youtube.
Da li postoje neki senderi ili nešto slično što šalje signal ili neka druga varijanta, nisam ni malo u toj priči?

Kabal baš i nije neka opcija, treba bar 4-5 m RCA kabla.
Imaš raznoraznih bluetooth napravica,recimo ovakav prijamnik. Ovaj link je samo reda radi da vidiš kako ta spravica izgleda. Ima ih na ebayu i na 101 drugom mjestu, ali ne znam jel možeš tako nešto lokalno nabaviti. https://www.aliexpress.com/item/32961053...web201603_

Samo trebaš kupiti neki predajnik kojeg vjerojatno možeš naći i lokalno.

Ja sam kupio sličnu napravu prije par godina da je ugradim u auto ali nikako da uhvatim voljnog momenta jer trebam mesariti po centralnoj konzoli za USB izvod i tipkice(play,pause itd..) koje moj modul ima.
SMSL B1, zvuči vrlo dobro preko bluetooth veze, ima i izlaz za slušalice i unutrašnju bateriju sa kojom radi dosta dugo. Izlaz za slušalice ima potenciometar, ali zvuči lošije od line izlaza. Ima i SPDIF i Toslink izlaze za neki bolji DAC, samostalni ili u sklopu pojačala, risivera i slično. 

Na Line analognom izlazu je Wolfson DAC (WM8542 24bit 192kHz) bez sprežnih kondenzatora, zato i svira dobro. Cena na ebay je bila 60$ kad sam ja kupovao, free poštarina. Proveriti koji je bluetooth na laptopu, mora biti barem isti kao na SMSL (4.2) ili noviji, inače neće da radi. 

Dva komada sam kupio, nikad carinu nisam platio, samo dođe na adresu. Jedan je u pogonu već dve godine, nije crko još.
 
https://www.ebay.com/c/9016406247
Laptop nema bluetooth, morao bi da se kupi neki USB.

Nešto ovako za slanje sa laptop-a?
https://www.aliexpress.com/item/40004140...web201603_

A ovo na pojačalu kao prijemnik?
https://www.aliexpress.com/item/32961053...web201603_
Mozda neki mobilni telefon povezan na pojacalo, da streamuje, i laptop kao internet radio server?
Upravo tako Zare.
Striming, serveri i slično su meni prilično nepoznati, nije me interesovalo i nisam se time nikada bavio. Samo klasičan, starinski HI-FI Smile.
(04-27-2021, 10:00 AM)Jevrem Wrote: [ -> ]Ima li nesto povoljno a u Srbiji dostupno da moze da zameni GT60M301 igbt, 900V, 60A? Aliekspres nije opcija, tamo ovaj igbt kosta 1 dolar, verovatno je za jednokratnu (jednu kratku) upotrebu

mozda ovaj :

www.elektronika.co.rs/igbt-tranzistori/igbt-gt60m303.html
Hvala.
Ako ne nađeš pametnije i bolje, kod ovog engleza sam uzimao nekoliko puta slične stvari i uvijek je bilo OK, mada danas u ništa ne možeš biti siguran.

https://www.ebay.com/itm/322320370053?ha...Sw0wtap9~O
Danas sam dobio stalak za lemilicu sa držačom vrhova, spužvicom, metalnom vunom i silikonskim padom..pa me zanima zašto služi taj crni silikonski pad(na slici prvi element)?

Koliko sam skužio to je podmetač za stalak? Dakle stavi se silikonski pad na stol i na njega ide stalak pa tako stol štiti taj silikonski pad od visokih temperatura?
Ma kojih visokih temperatura? Nije lemilica grijač od 1kW. Manje više većina temperature će ti ići prema gore. Prije bi rekao da je taj silikon da se stalak ne kliže,ali ako nema mogućnosti da se taj silikon montira na stalak onda pravac koš za smeće ili zaljepiti taj silikon na dno stalka.
Ta silikonska podloga me podsjetila na podloge za miša koje ne koristim od kako sam kupio prvi optički miš. Ja sam sretan da sam se tog smeća riješio jer su mi oduvijek išle na živce,a optički miš ionako funkcionira bez posebne podloge na većini materijala na koje ga staviš.
Stavit ću kao podlogu..jer stvarno neznam za što drugo to služi...a kao podloga za stalak je savršenih dimenzija...i ima rep za koji možeš vući cijeli stalak postolu a da ne dižeš stalak.

Imam logiteck miš 6mj optički G305 i prezadovoljan sam..ima unutra STM32 i senzor sa puuunoo dpi..a ja dpi koristim na 1200dpi jer mi je inače prebrzi..ne radim gamig pa mi ne treba brži dpi...uzeo sam ga zbog ruke jer mi najbolje odgovara kod crtanja i što je bežičan a baterija kod normalnog korištenja traje 9mj Smile
baš me interesuje čemu služi za silikonska sprava,pogledaj na YouTube ako ima neki snimak, sigurno nije bez veze stavljen i taj trošak u kutiju sa ostalim predmetima.
Za skidanje i odlaganje vrelog vrha. Smile
Ima li ko možda u arhivi šemu za radio
Loeweopta magnet ?
Leowe Opta Magnet -cetvorocifreni broj??? i W na kraju. Koji se trazi??
pOz
Loeweopta magnet 5725w
našao sam 3737 liči i ova šema.
Mrežni trafo je propušio od muke Big Grin
Ako uspijem iskopati jedan registrator, trebalo bi da je imam. Poslije provale u prostoriju koju sam koristio kao
radionucu, sve je "na glavi"- ne mogu da se snadjem gdje je sta, a nemam snage da to preslozim.-
pOz