DIY Electronic projects

Full Version: Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ima li neko predlog za pristojna klešta za krimpovanje stopica/flahova/buksni:
http://www.velteh.rs/en/kupi/zenska-buks...n-f-47-218

Poželjno bi bilo da može i izolovane i neizolovane, ali nije problem i ako je samo neizolovane, ako su dobre...
Cena, ~30e.
Ove Unior su recimo zanimljive, ne znam kakve su:
https://www.alatiimasine.com/proizvod/kl...0mm-unior/
Ja kupio te plave Unior, zvakale mi papucicu, totalni promasaj, bacio. i ja trazim vec duze vreme klesta ali su cifre ludacke
Imam takva Uniorova kljesta. Dobra su.
YU2MYG je u pravu, komfornija su ova sa KP od Uniora...

Jesu ludacke cene, do bola...
http://www.netiks.rs/alati-i-instrumenti/krimp-kljesta

Da me neko obrne naopačke, ne mogu da se setim gde sam kupio krimp klješta, ali ovde sam kupovao umetke.
U kolekciji za izolovane papučice, za neizolovane papučice, za hilzne, za SMA konektore Smile
I ja trazim neka "sitnijih" zuba za ove JST konektore ali i meni se cini da nesto ozbiljnija i kvalitetnija su preskupa. Ipak je to metalna skalamerija koja ne bi trebala biti toliko skupa (mislim na ove 2000din +)
Poslah upit za te na KP, pa ćemo videti.
Te modularne bi bile idealne, još samo da nađem neki pristojan ram koji nema ludačku cenu... Tu bih pokrio i RJ, i nylon pinove, i BNC, SMA itd.
Stvarno ne bih dao više od par hiljada za to, volim kvalitetan alat, ali nisam manijak...
Uh, ja muku mučim sa nekim Molex mikro konektorima... Evo koja klešta mi trebaju, obratite pažnju na cenu, da vam bude lakše Smile
https://uk.farnell.com/molex/63819-0000/...ngleItem_3

A ovo sam skoro našao na netu i verujem da je tako, pa ću verovatno njih da pazarim za "najlon" konektore koje povremeno koristim:
https://www.youtube.com/watch?v=3Cw9YFLDZeo
Ja najlon i papučice ručno krimpujem, pomoću motorcangli, ali reko da olakšam sebi život i kupim jedna fina krimp klešta, ali kad videh cene, umalo me kap nije strefila. Smile
(12-23-2018, 09:48 PM)npejcic Wrote: [ -> ]Uh, ja muku mučim sa nekim Molex mikro konektorima... Evo koja klešta mi trebaju, obratite pažnju na cenu, da vam bude lakše Smile
https://uk.farnell.com/molex/63819-0000/...ngleItem_3

A ovo sam skoro našao na netu i verujem da je tako, pa ću verovatno njih da pazarim za "najlon" konektore koje povremeno koristim:
https://www.youtube.com/watch?v=3Cw9YFLDZeo

Nebojsa,

imam ta molexova klesta kupljena u Farnell-u. Kada krenes da radis sa njima, odmah ti bude jasno zasto je cena tolika. To smo kupili preko nekog projekta, bas za krimpovanje molexovih krimp stopica.
Kao sto je i u ovom video klipu od @npejcic izgleda da mora kvalitet imati prednost a uz to ide i znatno veca cena. Ja upravo sa nekim jeftinim i imam taj problem sto "sazvacu" siroko pa ne mogu da proguram pin kroz utor na konektoru.
@vojinilic Svestan sam toga u potpunosti. Nakon par promašaja sa kinezima od par desetina Eura, moraću ove original da kupim. Već su u budžetu za narednu godinu. Samo mi nekako malo neprijatno da platim više ova klešta nego recimo Rigol osciloskop Smile Inače za profi namene, nema štednje na alatima.

@YuMera Da, mi u firmi koristimo neke kineze, mislim da su plaćene oko 20-ak Eura i naši tehničari su malo ublažili to gužvanje dodavanjem izolir trake i kada stežu ne idu pritisak do kraja, odnosno do poslednjeg zuba već stanu na predposlednjem nivou. Ovim se dobija relativno upotrebljiv spoj, ali samo za lokalnu upotrebu za razvoj i slično. Za isporuku, uvek bude problem jer se žice kidaju na mestu spoja itd...

Ko nije radio sa ovim alatima, stvarno deluje trivijalno, ali uopšte nije naivna priča. Inače mi koristimo ove Molex micro-fit za jednu seriju automotive uređaja, i imamo 2 komada obostranih konektora sa po 14 i 12 pinova. Isporuka recimo bude 30 komada tih uređaja, to je oko 1500 pinova koje treba "iskvečovati" lošim alatom, ravno "samoubistvu". Da ne pričam o problemima u eksploataciji. A taško je naći ko radi ovo konfekcioniranje kablova na malu količinu. Tako da, alat u dobrom kvalitetu ne gine...
Veruj mi, kada budes jednu ukrimpovao, vidis brzinu i kvalitet krimpovanja, cena ce biti u drugom planu. Pre molexovih sam koristio neke kineze i tu nikada nisam znao kakav je kvalitet krimpovanja. Ovde je stvar cista. Neces se razocarati.
Inace iz istog razloga kao i ti sam kupio molexa. Imali smo seriju od 100 uredjaja isto za automobilsku industriju sa dva para konektora sa po 12 pinova.
Kad smo vec kod ove konfekcijske rasprave gotovih uredjaja zanima me gde nabavljate ove plasticne distancere tipa IN-IN i IN-OUT mislim na nabavku kod nas a da je cena Ok?
(12-23-2018, 07:09 PM)progster Wrote: [ -> ]Ima li neko predlog za pristojna klešta za krimpovanje stopica/flahova/buksni:
http://www.velteh.rs/en/kupi/zenska-buks...n-f-47-218

Poželjno bi bilo da može i izolovane i neizolovane, ali nije problem i ako je samo neizolovane, ako su dobre...
Cena, ~30e.
Ove Unior su recimo zanimljive, ne znam kakve su:
https://www.alatiimasine.com/proizvod/kl...0mm-unior/

Ako hoćeš lepo da stegneš klasičnu buksnu od 6,3mm, to je ona sa tvog linka, onda ti trebaju klešta koja imaju sa jedne strane kao gornji deo srca (ne znam kako drugačije da objasnim, dva polukruga koji su spojeni i završavaju se špicem, jer je to uslov da lepo oblikuje i stegne buksnu oko provodnika, a ne da zgužva bez veze materijal), a sa druge malo ulegnuće. Sutra ću uslikati klešta koja imam, unior su i platio sam ih 33 dojč marke, dok još nismo prešli na ovu monetu.

Ovde imaš da vidiš kako to izgleda http://www.profishop.rs/media/catalog/pr...1136-3.jpg
Slika je bila samo primer da bih ilustrovao na šta mislim, pošto sam nailazio na bar 5 naziva za te konektore. Smile
Meni je to poznato kao buksna, ali neke to asocira na neke druge stvari...
Npr:
http://www.proelectronic.rs/Utika%C4%8Di...C%200205-2

Big Grin

Znam da se razlikuju, i kako treba da izgledaju, zato sam i napisao da mogu da budu i univerzalni, a mogu i samo za neizolovane, pošto uglavnom njih i koristim.
Ja sam imao dve kineske verzije, i obe su krš, zbog toga sam i ostao na motorcanglama...
Biće verovatno one sa KP, ako niko ne predloži još nešto prihvatljivo...
Branko, imao si priliku da koristiš neke od tih?
(12-23-2018, 11:53 PM)progster Wrote: [ -> ]Branko, imao si priliku da koristiš neke od tih?

Ja sam kupio ovakva za 7 $ i rade savršeno.

[Image: HSC8-6-4-Multi-use-0-25-6mm-Self-adjusti...20x220.jpg]