DIY Electronic projects

Full Version: Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Je, taj SLCF, i ja bi tako, al teško može sve stat u kutiju, i računan na neku uštedu jel bi sve skupa moglo izać prilićno kad se zbroji.
Što se uštede tiče, nađeš neki toroid i daš Kolereku da ti ga premota, to ne bi trebalo previše izaći. Tako smo mi premotali one toroide za 807cu od Zmajza za veoma prihvatljive novce.
Što se kutije tiče moje iskustvo je da je kutiju bolje napraviti po zahtjevima onoga ča ide u nju nego probati ugurati uređaj u kutiju. Ne znam točno kakvu kutiju imaš i kako si sve to planirao ali čim dobijem neki zahtjev da prilagodim kutiju iz furde padne mi mrak na oči. Jest da je jeftinije drugim riječima besplatno ali ako ne naletiš na neku savršenu više ćeš se napatiti da iznutrice prilagodiš kutiji.

Inače što uopće znači skraćenica SLCF, pretpostavljam da bi moglo biti single lamp cathode follower?
To je single ended cathode follower.
Danas mi došao na stol jedan panel RGB LED reflektora. Manje više sve linije sa plavim LEDicama imaju problem. E sada zamjena nije nikakav problem, instrument u ruke,malo strpljenja i nađe se što je vrisnulo. Problem je naravno kakve LED staviti,budući da nema nikakvih podataka o njihovoj jačini(mcd) a bome niti kutu vidljivosti. Ako dogovori prođu ok, dobiti ću još 10tak takvih istih na popravak di su vrisnule i crvene i zelene pa zato ne bih htio to pokrpati onako napamet da se ne bi jačina pojedine boje previše razlikovala.
Ja kod kuće imam nekoliko takvih transparentnih LEDica za koje znam koja im je jačina pa bi mogao onako odokativnom metodom probati vidjeti da li se slažu...

[attachment=17831]
Nas TDA je izgleda poceo sa proizvodnjom vrhunskih  kondenzatora. Evo dokaza!!!
Hahaha! Smile
Nisam. Majke mi.
Lepi, plavi, marke TDA :-) U jee...
Zna li neko gde ima da se kupe Neutrik NYS367 konektori u Srbiji? Pozeljno bi bilo da su crveni NYS367-2.

Zvao sam Dekadas, Sams, Audio Light Concept, Player...Niko nema! Tj. Sams ima ali rade samo sa firmama tako da ne mogu da ih kupim. Kazu da nadjem bilo koju firmu da im ona uplati na racun ali dzabe kada ne poznajem nikoga.

Ne bih cekao par nedelja da stignu iz farnela ali ce tako i biti na kraju...
A kod Tome iz Krusevca?
Mislim da nema. Nisam ga zvao telefonom da proverim ali znam da ima neke druge rca konektore koji mi ne odgovaraju. Imam vec crne Neutrik pa mi trebaju sada crveni Neutrik.

Porucio sam iz Farnell-a, stizu za dve nedelje.
Direktno iz Farnell-a ili preko Cometa?
Ako si direktno, kolika je postarina?
Preko Cometa sam porucio. Ranije sam porucivao preko Tagora ali oni vise ne rade maloprodaju.

Citao sam na drugom forumu da su ljudi direktno porucivali i da je postarina bila oko 5evra. Imam Visa Electron karticu ali nisam imao dovoljno novca na njoj da porucim direktno(ne znam da li sa tom karticom mogu uopste direktno da porucujem).
Evo jednog zanimljivog pota. http://www.ebay.com/itm/47-Ohm-5W-Single...2eeaa7fa5b  u sebi ima nekakvu mehaniku pa prebacuje iz "finog" u "grubi" mod poštelavanja. Vrijednost sada nije bitna jer ima prodavač raznih ali sjetio sam se da bi bio zgodan za podešavanja napona i struje kod ispravljača koje "planiramo" i razvijamo već duže vrijeme. Veličina pota sigurno nije zanemariva kao niti cijena,ali mi se nekako čini kao zgodna alternativa dekadnom preklopniku(ili kako se to zove) i standardnim multiturn potovima koji su skuplji i od ove varijante.

E sada pot je žičani pa sada ne znam koliko bi to imalo utjecaja kod recimo onog ispravljača sa LM10.
(01-15-2016, 06:30 PM)viktor1986 Wrote: [ -> ]Mislim da nema. Nisam ga zvao telefonom da proverim ali znam da ima neke druge rca konektore koji mi ne odgovaraju. Imam vec crne Neutrik pa mi trebaju sada crveni Neutrik.

Porucio sam iz Farnell-a, stizu za dve nedelje.

http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=12207000
Nemaju te koji meni trebaju, imaju neke druge. Ovi moji Neutrik mi deluju sasvim pristojno.
Trebam savjet za vezivanje mase iz trafoa i nule iz mreže, šema u prilogu?
Radi se o RGB ledici, na koja će raditi na 220V i na 12V, kada je prekidač isključen radi zelena boja, kada se aktivira prekidač gasi se zelena i pale se ostale boje sa ostatkom sklopa?

[attachment=17908]
(01-18-2016, 01:33 PM)Makso Wrote: [ -> ]Trebam savjet za vezivanje mase iz trafoa i nule iz mreže, šema u prilogu?
Radi se o RGB ledici, na koja će raditi na 220V i na 12V, kada je prekidač isključen radi zelena boja, kada se aktivira prekidač gasi se zelena i pale se ostale boje sa ostatkom sklopa?

Zgužvaj to i baci da potraješ. Pojasni malo te diode na koliko rade?
Klasična RGB led dioda, samo sam je ja tako nacrtao, koja ima 4 nožice od kojih je zajednička - a ostale tri su + od svake boje posebno, ali mislim da ovo nije moguće riješti a da nešto ne rikne elektronike poslije trafoa, tako da ću morati izbaciti tu zelenu boju da ne radi nikako da ne postavljam duple ledice.?
Da li je to ovakva dioda?
[Image: led5mm4-v.jpg]

Ako je to dioda koju hoćeš da napajaš onda moraš da imaš ograničenje struje, najbolje otpornikom.
Najpametnije je da pojasniš šha hoćeš i da nam daš tačne podatke za sve diode koje ćeš koristiti.