DIY Electronic projects

Full Version: Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ma viđao sam i neke sa IRFP260 pa zato pitam.
prati samo šeme i dokumente sa http://bas.elitesecurity.org/indexV.html ,to što si nalazio bile su prototip verzije,a na ovom linku su ti konačne verzije i njih se drži Wink
Ok, hvala, sutra se bacam na peglanje pa ecovanje ako bude vrijeme dozvolilo jer mi se ne radi u zatvorenom pa onda polako postavljanje elemenata. Wink

EDIT
Da li moraju u jednu granu ići IRFP240 (N-kanalni) a u drugu IRF9240 (P-kanalni) ili idu svi IRFP240, na šemi su sve IRFP240 al sam gledao kad se kupuje da većinom idu u paru IRFP240 i IRF9240?
Lepo ti je HMAP napisao da se drzis onoga sto je na semi na sajtu. Ako pise 12 x IRFP240 onda treba tacno tako i nabaviti i ugraditi. Za prvo pustanje u rad postavi samo jedan par FET-ova (misli se jedan "gornji" i jedan "donji") i sa tim sve probaj i testiraj prateci striktno tutorijal. Tek kad je to sve OK mozes dodati i sve ostale izlazne FET-ove mada je i tada pozeljno da dodajes par po par i posle svakog ukljucujes i tako dok nemas svih 6 parova postavljenih. SVE probe se rade sa punim normalnim naponom napajanja. Zato prvo obezbedi da ti PSU radi kako treba pa onda sklapaj izlaze.
Hvala na savjetu, to sam već čitao, a napajanje imam jedan SMPS iz Behringer-ove miksete.
Pretpostavljam da daje koliko treba.... +/-90...95V?
Da, oko +/-90V, al to će biti samo privremeno dok ne nađem drugo napajanje ali ima do toga još dosta posla.
(05-03-2014, 07:19 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]
(05-03-2014, 08:56 AM)Makso Wrote: [ -> ]Da li neko ima šemu za pcb u ogledalu (najbolje bi bilo da je u sprint-u ako može) za Legend Stage Master MK2 (prototip)?

evo:



pregledaj samo da li su svi padovi (bakar oko rupa) tu,jer korel to zna nekad "pojesti".

sretan rad! Smile

Jel imaš raspored elemenata od ove ploče, jer ima nekih izmjena od one što mi je Boro dao da je mirorujem u corelu (par postova iznad)?
Zna li neko plastiku koju mogu naliti na pcb fles memorije?

Kuciste se polomilo i mislim da je najbolje ovako nego praviti drugo...

Ima i ono sa stiroporom i razredjivacom ali mozda dok se razredjivac ne osusi tj. ispari iz stiropora osteti elektroniku...
Probaj sa običnim pištoljem koji koristi štapiće od topljive plastike.
Najbolje je da to zaliješ epoksi smolom.
Mislim da je previse meka tj. da ce se razmrdati vremenom topljiva plastika...

Ovim drugim nisam nikad radio da nema nesto sto bi ostetilo delove?
Evo našao sam raspored elemenata sa novog Borinog sajta a na starom je druga verzija.
Koja je vrijednost kondenzatora pored IRF510?
[attachment=7768]
Mozes probati sa obicnim lakom,ili neko (epoxy) dvokomponentno ljepilo kako ti je TDA preporucio.U oba slucaja najbolje je napravit kalup da to izgleda na nesto kada budes uljevao lak ili ljepilo.To kad osusi onda je gotovo,dvokomponentno ljepilo ne bi smjelo da osteti(opsti primjer ti je obicni pcb na koji se i lijepi bakrena povrsina epoxy dvokomp.ljepilima)

@Makso
Mislim da je to 10u/25V.
Ja sam kao pocetnik bio zaljubljen u ovo pojacalo,privlacilo me kao i sve polaznike ogromna snaga,ali u to vrijeme nisam bio na tom levelu da rijesim taj problem koji sam imao sa pojacalom.Sjecam se da mi je radilo sa 2 para mosfeta i ubacivanjem jos i ostalih pocelo da vuce ogromnu struju.(nisam znao radit sa mirnom strujom a o odrhtavim rukama kao polaznik da ne pricam heheh) i negdje bi trebao da imam pcb koji je rucno crtan.
Fali nam gospodin Dude , znali ko gdje je on ?
(05-08-2014, 09:36 PM)samuki Wrote: [ -> ]Fali nam gospodin Dude , znali ko gdje je on ?

Na profilu piše: "Last Visit: 04-06-2014 07:00 AM"... Znači da nije dolazio ovde (bar ne ulogovan) više od mesec dana...
Inace.... nesto imam utisak da se manje pise na forumu posle KG-a.... ili se varam?! Ako sam u pravu, sta bi mogao biti razlog?
Ispričali se u KG pa sad nema šta Smile
to zna biti periodično Boro,ne mora biti vezano za susret u KG. ponajmanje se piše petkom naveče,najmanje subotom naveče a opet ponajmanje nedeljom. radni dani su "rezervisani" za pisanje na forumima (na svim forumima ista "dijagnoza") i to opet ako nije neki praznik poput prvog maja kad su svi negdje napolju u prirodi.

pored toga,stoji i ovo što piše enaB Smile
To je zato što ja nidam tu... Smile
Smile i to je dobra glavnica razloga! Smile
nema te kao ni plate!