DIY Electronic projects

Full Version: Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I meni se isto dešava na opera mini. koristim je u svrhu štednje potrošnje bajtova jer sam u zavisnosti količine u odnosu na vreme,i podešenje je na maksimumu. ne dešava mi se često,recimo dva puta mesečno ali tad to bude često u toku tog dana. već godinama tako. na Google Chrome nemam tih problema,pa sam to stavio "na leđa" uštede koristeći Opera Mini.
I dobro što si sakrio "Username" u slici,sad si mogao imati korisničkih problema... 😇😄😄😄
(06-29-2020, 04:58 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]I dobro što si sakrio "Username" u slici,sad si mogao imati korisničkih problema... 😇😄😄😄

Nije mali od juče  Wink

Probaću preko lisice da se ulogujem, možda bude više sreće.
ako Bog da... 😀 generalno,kad imam na mobilnom pretplatu 7 Gb na 28 dana- Opera Mini mi je skroz korisna,uz te neke male nedostatke. ako mi zatreba nešto skroz ozbiljno,koristim Chrome na mobilnom,a za još više delim WiFi na 💻 pa odradim "posao".
(06-29-2020, 04:53 PM)euronymous Wrote: [ -> ]Zna li se zašto mi se dešava kad hoću nešto da tražim na forumu da mi izbacuje stranicu kao da nisam ulogovan, ulogujem se i ponovo idem na pretragu i isto mi ponovo, to se takođe dešava kad odem na nečiji profil i hoću da pretražim poruke bilo kod člana.
Sasvim normalno pristupam privatnim porukama, mogu da pišem postove na forumu.
Sve se dešava na Operi na androidu.
U prilogu je slika kako to izgleda.

Inače tražim linkove koje mikikg postavio pre nekog vremena vezano za email adrese i lozinke koje ostavljamo na kojekakvim sajtovoma i koji su završili kao javno dostupni posle nekih upada u baze podataka.
https://haveibeenpwned.com/
Hvala progster!
(06-29-2020, 05:49 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]ako Bog da... 😀 generalno,kad imam na mobilnom pretplatu 7 Gb na 28 dana- Opera Mini mi je skroz korisna,uz te neke male nedostatke. ako mi zatreba nešto skroz ozbiljno,koristim Chrome na mobilnom,a za još više delim WiFi na 💻 pa odradim "posao".

Šljaka na lisici, na telefonu.

Ja od skoro korisim lisicu, doduše ponekad, opera mi radi za 99% stvari savršeno.

Ipak si ti "drug član" na forumu, tako da za tebe ima ozbiljnog posla, mi boranija samo piskaramo i svađamo se  Big Grin
(06-03-2020, 02:38 PM)progster Wrote: [ -> ]Hvala svima koji su se javili još jednom, našao sam lika iz Beograda koji će do sutra da završi, tako da mi je to baš leglo... Što se kvaliteta tiče, bićete izvešteni. Smile

Pa da čujemo...
Solidne su pločice, ali nije ni prići kvalitetu koji je imao Milan... Drugi problem je što čovek ne buši rupe, pa to nekome može da bude problem, meni nije bio... Ako kome treba kontakt neka se javi na PP.
Dobra stvar je što sam oko 4-5 posle podne poslao pločice, i stigle su sutra ujutru...
Tako sam i mislio. Milan je to radio vrhunski. Rupe su bile 100% na mestu, čak i ako se radilo o dvoslojnoj pločici.
Pre Milana mi je radio neko drugi, (PAD-ovi smanjeni, rupe van centra, a neretko samom rupicom odsečen sam vod) pa sam bio prinuđen da zbog nekvaliteta izrade tražim bolje. Tako sam na moju sreću došao do Milana. Sad opet sve iz početka.

U početku sam radio sam. Štampao na paus i osvetljavao štapnom sijalicom. Bilo je dobro, a onda mi se potrošio toner u štampaču, te sam kupio drugi toner i onda su počeli problemi...

Pokušat ću naći nekog štampara koji radi grafički film.
Meni je Milan radio neke štampane antene, na kojima je klirens i minimalna debljina linija bila 0.2 mm, i ispale su, mogu slobodno da kažem, savršeno...
Milan je radio odlicno plocice ali moram reci da I Denitron radi po kvalitetu isto kao i milan sto je radio.
Denitron radi i dvoslojne sa kalajnom zastitom ali bez metalizacije ukoliko su neke vece rupe moze šupljim zakovicama da se odradi spajanje slojeva za rupe iznad 1.2mm.
Opa znači mogao je ići i do 0,2mm. Ja se za sada ne usudim ići na tako tanke vodove i kada sebi crtam PCB ne idem na tanje od 1mm. Baš bi mogao iz zezancije složiti jedan test pcb sa tankim vodovima i razmakom pa da vidim što mogu izvući. Inače koristim paos za predložak jer u Sisku niti u blizini nemaju stroj za grafički film.Davno, prije 15+ godina sam povremeno išao u Zagreb da mi naprave grafički film ali zaključio sam da za ono što radim mi je totalno nepotrebno jer film me došao u prosjeku 10€ pa na više+ trošak puta.
Dobio sam sledeću poruku na mob;

Indentifikovao sam te preko Everybody
aplikacije koja otkriva pozive sa nepoznatih
brojeva. Preuzmi je ili uredi svoje podatke
na http://evrbd.com/

Šta je to i čemu služi?
(07-10-2020, 11:20 PM)branko tod Wrote: [ -> ]Dobio sam sledeću poruku na mob;

Indentifikovao sam te preko Everybody
aplikacije koja otkriva pozive sa nepoznatih
brojeva. Preuzmi je ili uredi svoje podatke
na http://evrbd.com/

Šta je to i čemu služi?
Bane, Everybody je aplikacija za mobilni telefon koja pronalazi ko te zove. Znaci ako nemas tu osobu u imeniku, ako nikad nisi sreo tu osobi.....naci ce ko je. Kao neki identifikator. Mislim da povezuje  preko osoba koje imas u imeniku, pa preko njihovih imenika....itd...
Malo sam i ja gledao net. Koliko ja shvatam treba da su obe strane prijavljene
i da tu prijavu potvrde redovnim mesečnim iznosom.
Radim narudžbu u mouseru pa gledam koji vrh za svoju lemilicu da uzmem. Imam standardne LT-A,LT-B,LT-D pa sada gledam nekakve za lemiti SMD integrirce. Zaokružio sam dva koja mi se čine zgodnim a kako nemam iskustva sa takvim tipom vrhova da pitam ovdje za savjet.

[attachment=33818]
Uzmi par siljastih tankih vrhova, oko 1mm vrh da bude.
Ja za SOIC-8 i TSSOP koristim jednostrano zaravnjene vrhove od 1 do 1,5mm (v. prilog).
[attachment=33820]
Ima li neko elektricnu semu za Jelsingrad LVD presu, da ne rasturam kablove trazeci gde sta ide
Koja bi ovo bila dioda u SMD kućištu?

Koju TH bih mogao uzeti kao zamenu?

[attachment=33889]