DIY Electronic projects

Full Version: ...a što činiš?!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Da Smile
A mogu i da odem do coveka i pogledam, aman Big Grin
Iste sam i ja kupovao od istog lika dimenzije su ti 150x200mm visina rebara 20mm debljina mesa 3mm , dobri su za svasta ????

Pozdrav
Koliko izadje jedan? Po racunici oko 400 din?
Da Big Grin
E hvala momcovi.
Čoče, kolki hladnjak za 400 kinte Big Grin
Aktivirao sam se ovih dana oko mog pojacala jos uvek nezavrsenog kompletno APEX HV23.
Ugradicu nov LED VU meter sa mikrokontrolerom,i dodacu mu predpojacalo koje sam nasao juce ovde na forumu,i sinoc napravih PCB,steta samo zbog metalizacije,moracu da e malo vise aktiviram oko toga u narednim mesecima.Sutra stizu delovi,porucih NE5532D,medjutim video sam da je neko radio sa LME49720 koje je dosta skuplje od NE5532 pa predpotstavljam da je i dosta bolje tako da necu najjverovatnije NE da stavim ovde.

[attachment=23533][attachment=23532][attachment=23534][attachment=23535]
Evo gerber sa kojim sam se toliko "mučio" pretočen u PCB. Osim "manjih" grešaka u dizajnu tipa koentori na shieldu su preblizu onima na Arduino pločici što se već ispravilo u mk2 verziji sam gerber file koji sam napravio je savršeno pretočen u PCB. 
A koliko sam se bojao oko toga kao da je to raketna znanost. Svaka čast majstorima koji su napravili JOB file za EAGLE a nakon toga je sve zapravo bilo lagano.
Kolega sa drugog foruma za koga sam nacrtao te pločice mi je poslao danas slike.

[attachment=23536]

[attachment=23537]
Vec spominjani frekvencmetri u vise varijanti Smile , jos jedna zanimljiva opcija kod njih sto ima offset frekvencije u plusu i u minusu pa moze da se koristi za radio prjemnike itd...
Pratim pratim Big Grin
Evo jedna taza od mene Smile
(07-28-2017, 02:08 PM)Dragan83 Wrote: [ -> ]Evo jedna taza od mene Smile

Pedantno svaka cast  113
D klasa?
Da Smile , danas sam vrsio prve testove.
Evo prva proba na -+80V i tri petnestice paralelno vezane od 8oma, vatam pikove i do 35V na izlazu, zvuk je naravno preforsiran posto mikrofon na telefonu to nemoze da podnese zato sto sam vrsio probu u radionici odnosno sobi, sutra proba na cetiri petnaestice ali napolju Smile
https://www.youtube.com/watch?v=vjI672W-ihk&t=48s
Daj detalje. Napajanje, sema... Pedantno si ovo odradio 113
na fejsu sam prije petnaest minuta tražio novu čitavu temu na ovom forumu,na osnovu ovog projekta,pa ako ne odradiš to dobiješ ban i 100 crvenih poena! :-) naravno šalim se,ali ipak očekujem nešto ozbiljnije napisano povodom ovolike snage u D klasi koja je manje više zapostavljena. raspiši se slobodno!
(07-31-2017, 08:15 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]na fejsu sam prije petnaest minuta tražio novu čitavu temu na ovom forumu,na osnovu ovog projekta,pa ako ne odradiš to dobiješ ban i 100 crvenih poena! :-) naravno šalim se,ali ipak očekujem nešto ozbiljnije napisano povodom ovolike snage u D klasi koja je manje više zapostavljena. raspiši se slobodno!

Ok otvaram novu temu pa tamo pisem sve....
Za sada ne zaslužuje posebnu temu jer će proći dosta vremena dok ja to ne dovršim. Za sada sam kod prijatelja na brzinu "sklepao" kutije koje tek sada trebaju proći najteži posao. Trebaju se otpiliti tiple, pokitati rupe, izbrusiti stari lak(to je nekada bio ormar), i tako dok se ne dobije zadovoljavajua površina na koju mogu staviti furnir ili ću to "furnirari" sa 6mm šperpločom.

Radi se o line array u H-frame kutijama sa 8 komada širokopojasnih westrinih drivera  čija je cijena nekih 6€/kom. Prijatelj sa hrvatskog diy-audio foruma je dizajnirao te kutije i izmjerio ih. Kaže da je granica 40Hz-13kHz na kojojima ide pad od 3db. Osjetljivost je nekih 99dB. Šemu ne bih stavljao jer iako čovjek dijeli šakom i kapom sve konstrukcije on nije na ovom forumu pa kada se čujem sa njime i malo odem naprijed sa finiširanjem kutija onda ću u posebnu temu okačiti sve podatke.
Inače kako sam ja zaljubljenik u širokopojasne kutije još k tome ako su otvorene sreći nigdje kraja. Volim lampaše od 2W i tranzistorce od 20W+ tako da što poželim mogu da okačim na ove kutije. Big Grin

[attachment=24296]

[attachment=24297]
Jesu li ti Westra drajveri elipsasti ili okrugli ?

Daj link ka temi sa merenjima ako je negde neka otvorena.

Pozz
(08-01-2017, 06:28 PM)Khadgar2007 Wrote: [ -> ]Za sada ne zaslužuje posebnu temu jer će proći dosta vremena dok ja to ne dovršim. Za sada sam kod prijatelja na brzinu "sklepao" kutije koje tek sada trebaju proći najteži posao. Trebaju se otpiliti tiple, pokitati rupe, izbrusiti stari lak(to je nekada bio ormar), i tako dok se ne dobije zadovoljavajua površina na koju mogu staviti furnir ili ću to "furnirari" sa 6mm šperpločom.

Kako je ormar bio od tzv "panelke"-laminiranih raznorodnih letvica izmedju dva kompaktnija sloja-preporuka je za furniranje šperpločom-stranice ce bit "mrtvije".-
pOz