DIY Electronic projects

Full Version: ...a što činiš?!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
TDA.. danas nije tvoj dan .. danas je Acin dan, tako da .. zasto nisi prekinuo sa radom kad si primetio da ti danas ne ide.. :alien: ...
Vaj? Smile
Zato sto sam napisao po koji post? Big Grin
Moj dan je svaki,ja sam se srecan rodio Big Grin
Ahah.. danas Aca iznenadjujes .. mora nesto da ti se posrecilo ili danas ili ovih dana .. ili mozda si doooobro okinuo neki snazan "Smps".. :frantics:
Nisam jos,ali uskoro cu.Ma nije nista,rekoh vec.Nisam primetio da sam nesto srecan Big Grin
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Marshall" data-cid="19582" data-time="1391031450">

Ahah.. danas Aca iznenadjujes .. mora nesto da ti se posrecilo ili danas ili ovih dana .. ili mozda si doooobro okinuo neki snazan "Smps".. :frantics:

</blockquote>
Ne znam koliko ti je 7kW snazno? Big Grin
Jaoooo.. DOVOLJNO ! ne pricaj dalje .. Big Grin
Dalje necu ni pricati nista.Sve sam rek'o Big Grin
Samo cu da dodam,moj SMPS vise disipira nego sto tvoj daje snage Big Grin
Ahahaha .. a ne mogu vise .. Big Grin...izgleda da si totalno u pravo .. ali sta ces .. ko kako se snasao u zivotu .. :dance:
Niko te i ne tera Big Grin Big Grin Big Grin
Ahaha i za ovo si u pravo ..uf otisla tema u one druge.. "Sve i svasta " ..Big Grin
Ma idi more,ja sam mislio da je to ona tema.Necu se ljutiti ako se premeste postovi Big Grin
Pa tema je "A sta cinis ?" a mi cinimo zezanje i to ..Big Grin
E dobro je, a sad nastavite kako treba!
Gotovo .. nastavljamo cika Bora.. Smile
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Marshall" data-cid="19514" data-time="1391005774">

Imao sam vec uradjenu pripremu za PCB zastitu za verziju 2.1 tako da ovu sam iskoristio , proradila iz prve,.. evo slicice ..

<img src="http://forum.diyaudioproject.eu/public/style_images/master/attachicon.gif" alt="attachicon.gif"><a data-ipb='nomediaparse' href='http://forum.diyaudioproject.eu/index.php?app=core&amp;module=attach&amp;section=attach&amp;attach_rel_module=post&amp;attach_id=6981'>2014-01-29-732.jpg</a><img src="http://forum.diyaudioproject.eu/public/style_images/master/attachicon.gif" alt="attachicon.gif"><a data-ipb='nomediaparse' href='http://forum.diyaudioproject.eu/index.php?app=core&amp;module=attach&amp;section=attach&amp;attach_rel_module=post&amp;attach_id=6982'>2014-01-29-729.jpg</a> i definitvno ostaje jos trafo i trandze..

</blockquote>
Upravo crtam izmjene u sekundarnom dijelu i pravim ovaj SMPS definitivno.
Kako kazu "besposlen pop i jarice krsti" tako sam danas u nedostatku pametnijeg posla uradio kompletan redesign PCB 3.11 za navedeni SMPS. Promjena koja je ocita je u tome da nema transformatora za napajanje IC-a i umjesto njega cu koristiti jedan mali SMPS kojeg cu probati smjestiti kao sto je smjestena i Protection board. Ovom izmjenom vise se i ne zove 3.11 Smile .Tako sam dobio malo mjesta koje mi je bilo potrebno za smjestaj filterskih kondenzatora u sekundaru koji sada ima izvode za napajanje pojacala H900. Obzirom da je shema ista kao kod SMPS koji pokusavam da kopiram, to cu i vrijednosti komponenti koristiti kao i originalna verzija dok mi je crtez plocice 3.11 dobta podloga za to. Vidjet cemo hocu li uspjet u tome.
Evo i da se pohvalim. Sutra kontrola i izrada.
[attachment=7009:2014-01-30-733.jpg][attachment=7010:2014-01-30-737.jpg]

Nadam se da ce obe do veceras da propevaju ..
Desni liči na neki APEX. Kakve su to pločice?
RIAA, po Miletovoj i Borinoj semi, moram da uporedim da vidim koja ce da mi bude po ukusu ..spremam i neka Riaa sa lampe . ali prvo ovo pa videcemo ..,,do veceras da bude..