Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RPI 3 + IQ audio pi dac +
#1
Kompletirao sam najzad IQ audio pi dac + karticu sa RPI 3 B+ instalirao sam Volumio i to je proradilo sa LAN kablom,PC zvučnicima (preko izlaza za slušalice na pi dac +),smps adapter 5 V/3A.E sad ima dosta šuma dok ne počne reprodukcija ,pri reprodukciji sve o.k. Dali bi pomoglo linearno napajanje?. Probao sam da se oslobodim LAN kabla i da probam preko wifi ali ne radi.Volumio hotspot nema pristup internetu.Da li se neko susretao sa ovim problemom?
Reply
#2
Ja koristim moode audio što je vjerojatno vrlo slično volumiu. Bežično sve radi na način da u postavkama playera (volumia) izabereš svoju bežičnu mrežu tj. router, upišeš password i dalje sa raspberijem komuniciraš u browseru preko IP adrese koju je ruter dodijelio raspberiju. Mali problem može nastati ako se prilikom resetiranja rutera mijenja IP adresa.
Šum može imati veze sa izborom drivera u postavkama playera tj. trebalo bi tamo pronaći baš taj IQ pi DAC ako ga ima.
Reply
#3
U Volumio sam izabrao pi dac+ , u podešavanjima izabrao svoj ruter i veza telefon-rpi-pi dac+ radi ali nema internet radia.
Reply
#4
Ako ne rješiš Volumiom probaj Moode, nemam što drugo za kazati. Bar ćeš znati ako je u tome problem. U audiofilskom smislu je ionako bolji, podržava veće rezolucije ima USB bug patch itd.... A radio stanice sa fotografije i tako po abecedi cca 200 komada.Reply
#5
(03-02-2019, 10:39 AM)gorso69 Wrote: U Volumio sam izabrao pi dac+ , u podešavanjima izabrao svoj ruter i veza telefon-rpi-pi dac+ radi ali nema internet radia.

Možeš i rune audio probati.

Jesi probao preko ssh da pristupiš volumio-u pa da ping-uješ neki sajt?
"Ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti" - Grunf
Reply
#6
Danas ću probati,
Reply
#7
Wink 
Proradio Volumio
Reply
#8
Kasno videh. Bitno je da si rešio Smile

Svakako probaj i Moode audio i Rune. Meni je Volumio najnestabilniji.

Kod DAC-ova samo prati koje DAC čipove koriste i svi su kompatibilni. (postoji par standardnih PCM5102, PCM5122 i ES9023 i gomila bazirana na njima, dok su ostali veoma specifični ali i cenovno značajno skuplji)
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)