DIY Electronic projects

Full Version: RPI 3 + IQ audio pi dac +
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kompletirao sam najzad IQ audio pi dac + karticu sa RPI 3 B+ instalirao sam Volumio i to je proradilo sa LAN kablom,PC zvučnicima (preko izlaza za slušalice na pi dac +),smps adapter 5 V/3A.E sad ima dosta šuma dok ne počne reprodukcija ,pri reprodukciji sve o.k. Dali bi pomoglo linearno napajanje?. Probao sam da se oslobodim LAN kabla i da probam preko wifi ali ne radi.Volumio hotspot nema pristup internetu.Da li se neko susretao sa ovim problemom?
Ja koristim moode audio što je vjerojatno vrlo slično volumiu. Bežično sve radi na način da u postavkama playera (volumia) izabereš svoju bežičnu mrežu tj. router, upišeš password i dalje sa raspberijem komuniciraš u browseru preko IP adrese koju je ruter dodijelio raspberiju. Mali problem može nastati ako se prilikom resetiranja rutera mijenja IP adresa.
Šum može imati veze sa izborom drivera u postavkama playera tj. trebalo bi tamo pronaći baš taj IQ pi DAC ako ga ima.
U Volumio sam izabrao pi dac+ , u podešavanjima izabrao svoj ruter i veza telefon-rpi-pi dac+ radi ali nema internet radia.
Ako ne rješiš Volumiom probaj Moode, nemam što drugo za kazati. Bar ćeš znati ako je u tome problem. U audiofilskom smislu je ionako bolji, podržava veće rezolucije ima USB bug patch itd.... A radio stanice sa fotografije i tako po abecedi cca 200 komada.

[attachment=28996]

[attachment=28997]
(03-02-2019, 10:39 AM)gorso69 Wrote: [ -> ]U Volumio sam izabrao pi dac+ , u podešavanjima izabrao svoj ruter i veza telefon-rpi-pi dac+ radi ali nema internet radia.

Možeš i rune audio probati.

Jesi probao preko ssh da pristupiš volumio-u pa da ping-uješ neki sajt?
Danas ću probati,
Proradio Volumio
Kasno videh. Bitno je da si rešio Smile

Svakako probaj i Moode audio i Rune. Meni je Volumio najnestabilniji.

Kod DAC-ova samo prati koje DAC čipove koriste i svi su kompatibilni. (postoji par standardnih PCM5102, PCM5122 i ES9023 i gomila bazirana na njima, dok su ostali veoma specifični ali i cenovno značajno skuplji)