Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XMOS xCORE
#41
Nisam pametan uopste. Ispada da ako zelis da izbacis na trziste bluetooth datavlogger sa usd-om kao medijumom za logovanje podataka, ispada da moras da platis boga oca pre bilo kalve sertifikacije.
Reply
#42
Pokušao sam postojeću šemu staviti na PCB, ovaj puta na 4-slojnu, što je i moj prvi dizajn na više od 2 sloja. Trebalo mi je malo da shvatim (ili se pomirim) s činjenicom da većina PCB proizvođača pod najjeftinijom izvedbom ovakve PCB dozvoljavaju samo dizajn sa prolazima (vias) koje prolaze kroz sve slojeve (thru-hole). Neki nude blind i buried prolaze/vias, ali tako da spaja dva unutarnja sloja koji bi se inače trebali koristiti za napajanje pa u tome nisam vidio neku prednost. Ograničenje na samo thru-hole prolaze jako troši slobodan prostor na gornjem i donjem sloju tako da stvar oko čipova sa puno pinova (MCU) stvar može biti poprilično nategnuta, posebice jer se u njegovoj blizini očekuje veliki broj decoupling kondenzatora.
Sve mi je uspjelo stati na 85 x 100 mm, što je unutar kineskih limita od 100 x 100 mm za najpovoljniju cijenu. Evo kako izgledaju gornja i donja strana renderirano na OSHparku:

[Image: FianrNR.png]

[Image: XRstRm9.png]

S donje strane sam stavio samo micro SD card konektor (J2) i 20-pinski Riverdi LCD konektor (X5). U drugom sloju koje se ne vidi je GND, a na trećem je +3.3 V i +1 V. Još pomalo dvoumim da li mijenjati funkcionalnost sa šeme ili ne. Isto tako ne znam i dalje jesam li napravio sve što je potrebno da se USB port može koristiti kao host ili device.
Reply
#43
Nešto opet gledam ovaj XMOS i ne sviđa mi se to što na digikey.com ne mogu da nađem nijedan mcu da se vodi kao aktivan proizvod, da ga ima na stanju i da mu radna temperatura može ići ispod 0°C. Na Farnellu opet ništa, vrlo mali izbor. Ovo moje treba da radi napolju i zimi a sve mi se nešto čini da bi XMOS čučnuo tu fenomenalno. Jel' grešim ja tu negde u pretragama ili oni imaju ipak neki proizvod koji može da pokrije i te niže temperature?
Reply
#44
Imaju dvije varijante -Cxx i -Ixx. Prva je komercijalna, druga je industrijska i ide od -40 do +85 oC. Kod Digikey-a imaš ovo. U pravu si da niti jedan trenutno nije raspoloživ. Budući da je XMOS firma bez svoje proizvodnje lako moguće da "berba" 2018. još nije stigla. Moguće da će trebati sačekati da završi kineski novogodišnji ceremonijal. Ja sam početkom godine kupio nekoliko komada od Farnell-a ali u -C izvedbi.
Reply
#45
Evo stigli PCB od Allpcb (uspio naručiti prije kineskih praznika). Dobio sam ponovno 10 komada, meni neće trebati više od 3, pa ako netko smatra da je šema koja je na Github-u (link) nekim dijelom od koristi mogu mu poslati PCB ako će se htjeti poigrati s time.

[Image: mLVsIuH.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)