Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumska destilerija
(11-15-2025, 12:20 PM)BeliNinja Wrote: Zvu, kakva je Zlajina ranka?

Možda jedna od najboljih rakija koje sam pio do sada. Nije mnogo jaka, ne opterećuje me, a aromatična je i pitka.

Zlatomir Cvetković je prava mustra Smile . Ima svoju šumu, obori hrast kitnjak, naseče daske i ostavi da se suše. Posle nosi kod nekog pintera, u Paraćin valjda, da mu napravi bačve. Tradicija je odležala 7 godina u jednom buretu, što bi ameri rekli single barrel. Imao sam prilike pored Tradicije da probam Arhiv i još jednu njegovu rakiju na sajmu etno hrane i pića prošle godine. Malo sam i popričao sa njim - interesantan lik ovako.

Oseti se badem, miris i ukus šljive i lepota koju je hrastovo bure dalo rakiji. Tradicija je rakija od crvene ranke. On ne radi pečenje mlade rakije niti prepek na visokim temperaturama kako ne bi izgubio aromu. Nemam šta drugo da kažem osim - milina.

Sad, ono što je manje milina to je da sam kupio Tradiciju prošle godine za 3500 dinara flašu, a sada je 7000 dinara. Ako mu je cilj bio da se prebaci u neku ekskluzivu (na šta čovek apsolutno ima pravo ako smatra da može) ja si to više ne mogu priuštiti. Ne pijem mnogo, tek ponekad, ali baš volim dobru rakiju, a njegova je baš dobra. Posle toga kupujem Milenković - šljivu. Vrlo je slična Zlajinoj Tradiciji, samo je 12 godina ležala u buretu. Cena joj je ostala 3500, koliko je koštala i Zlajina prošle godine. Od prošlogodišnje slave nisam kupovao Tradiciju. Sada vidim da ima neku crnu etiketu, ne znam je li to isto piće ili ne ali nešto nemam nameru da probavam za 7000 dinara.
Reply
Haha, kakve zanimljive scene pravi SDXL kada mu se spomene dimljeno meso, cela scena počinje da se dimi, i rakija počela da se dimi ... 

Da je pio domaću kuvanu rakiju možda bi ga prosvetlilo pa znao kako da nacrta Smile

Mada su podložni teškom alkoholizmu ovi AI modeli, nivo recimo 5 litra domaće brlje na iskap pa da krene da radi, teške halucinacije, bukvalo su takvi rezultati ... 

[Image: attachment.php?aid=46810]

Attached Files
.jpg   Screenshot from 2025-11-15 16-51-44.jpg (Size: 185,72 KB / Downloads: 90)
Reply
Ako čovek ne zna da pije (ja) ,treba pod hitno da prestane sa time.
Tako i uradih.
U podrumu imam oko 500L rakije, razne starosti,ukusa i boje.
Eto oko 25 godine družim se sa kabeze.
Reply
(11-15-2025, 06:08 PM)Zoksy Wrote: Ako čovek ne zna da pije (ja) ,treba pod hitno da prestane sa time.
Tako i uradih.
U podrumu imam oko 500L rakije, razne starosti,ukusa i boje.
Eto oko 25 godine družim se sa kabeze.

(11-14-2025, 03:59 PM)Bocko Wrote: ... ´el ti zaključan podrum, ima radoznalih ljudi Smile Smile Smile

Angel Smile Smile
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Jaoo, pijani AI, rakija Humana (verovatno 45% alkohola, ostalo suncekretovo ulje), haaaaaa, gde to smisli ....

[Image: attachment.php?aid=46815]

[Image: attachment.php?aid=46816]

Attached Files
.jpeg   humana1.4.jpeg (Size: 542,73 KB / Downloads: 54)
.jpg   Screenshot from 2025-11-15 19-47-34.jpg (Size: 192,11 KB / Downloads: 52)
Reply
Zoksy, treba samo da UBEDIŠ nekako ovog robota da kada popije 500L domaće 25 godina stare rakije da će da postane čovek, po ceni recimo od 102.4$/litru + tax & shipping!

Posle može da nam se pridruži nekom veselju, samo da se ne penje mnogo po stolovima ... Smile

[Image: attachment.php?aid=46819]

Attached Files
.jpg   veselje.jpg (Size: 184,24 KB / Downloads: 47)
Reply
Imao sam i imam izuzetno kvalitetnu, ukusnu pitku rakiju, to smo ja i moj otac sami pekli.
Skladistilu u drvenu burad, da dobije boju i da odleži što se kaže.
Nakon nekoliko godina, presipali u staklenu ambalažu.
Nismo prodavali, samo služili goste kada dodju.
Pekil smo tako sto prvo sve sto imamo ispecemo, pa onda još jednom,prepek, bez trunke šećera.

Ovo nije reklama, ne prodajem.

A trenutno sam negde u tudjini ,ali imam ovde kod mene jednu flašu,pa možete da vidite boju.
Kao sto napisah, godinama ne pijem, ni kap, ali često je pomirišem, vrati me u mislima u neka luda u burna vremena mog života.(sada nikad nebih uradio to sto sam tada radio)

A kako sam ostavio alkohol, tako što sam jedne večeri zakasnio na izlazak sa mojim drugarima lokmašima.
Kada sam ušo u lokal video sam moje drugare koji su toliko bili pijani da me nisu ni poznali.

Onda sam se zapitao, pa ovakav bi i ja bio da nisam zakasnio.
Tada se desio klik u glavi i reko sam sebi nikad više.
Al' volim da je pimirišem.

Attached Files
.jpg   20251115_214137.jpg (Size: 4,51 MB / Downloads: 15)
.jpg   20251115_214130.jpg (Size: 4,53 MB / Downloads: 15)
Reply
Kad vidite flasu kokakole sa čepom od druge flase, znajte da je radža unutra.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)