Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EAGLE PCB Design Software - Pitanja i Odgovori
Imam jedan problem u Sprint-Layoutu pa neznam dali sam postavio pitanje u dobru temu.

Dakle iz EAGLE sam generirao gerber filove, koje sam importiao u Sprint-Layout..i svi layeru su OK importirani osim TOP layera (GND layer).

Evo slike kako to treba da izgleda u Sprint Layoutu i prilazem TOP gerber file pa ako moze se provjeriti ili kako da u Sprint-Layoutu dobim tocan layer kao sto je na slici, ili pak kako u Sprint-Layoutu definirati clearance area oko PAD-a (npr oko pada makni balar u razmaku 1,27mm)?

[Image: attachment.php?aid=29386]


Attached Files Thumbnail(s)


.zip   copper_top.zip (Size: 134,7 KB / Downloads: 1)
Reply
umeš li u sprint6 da uradiš ground plane? možda šašavo ❓ ali...
Цхоп уоур оввн ввоод анд ит ввил вварм уоу тввице
Reply
kad se radi ground plane u sprintu,mora da se odabere najgornji ili najdonji sloj/layer pa se onda u donjem redu gde je ikona ground plane povećava ili smanjuje njegovo rastojanje od svega što nije povezano na masu. do sad nisam radio ground plane na top layer,samo na bottom layer,, ali mislim da se on i ne može odraditi osim u top ili bottom layer. probam sutra,danas sam završavao posledice požara u spavaćoj pa se trenutno opuštam uz mobilni i "ždrepčevu krv",prateći neki film i ovaj forum...
Цхоп уоур оввн ввоод анд ит ввил вварм уоу тввице
Reply
Hvala, uspio sam rjesiti uz tvoje uputstvo...postavljam lay6 file u temi.
Reply
drago mi je da je uspelo!
dodaj molim te i jpg tamo u postu za nas "mobilne",ne bilo ti teško... Smile
Цхоп уоур оввн ввоод анд ит ввил вварм уоу тввице
Reply
(03-14-2019, 09:49 AM)Khadgar2007 Wrote: Mirror u layout editoru,da ti prebaci recimo smd sa gornjeg sloja u donji? U šemi mirror radi ok, to nema govora ali u layoutu jedino na čemu mi radi mirror su nazivi elemenata,a kada kliknem na sam element/footprint ćorak.
Koju verziju imaš?

 Danas slučajno "skužio" kako radi mirror...ovo ima bug kako si napisao ali ima jednostavnije..dakle kliknes na toolbaru desnu MOVE i kliknes na komponentu, i sad samo pritisni srednji button na misu i biti ce ti mirrorirana komponenta (očito nisu povezali isti API sa scroll buttona na MIRROR naredbu u lijevom toolbaru). Evo probaj pa javi dal ti tako radi Smile
Reply
Baš ne radi tako...treba da kliknem na move, onda na "gornji" toolbar di imaš dvije ikone(četiri kvadratića,dva osjenčana,dva prozirna) "mirrored" i "unmirrored" i onda na komponentu.
Sve u svemu kao što sam već prije naveo, otkantao sam ja Autodeskov EAGLE i ostajem na Cadsoftovom. Smile
Reply
Naletio sam na simpatican bag u eaglu, ili je do biblioteke.
Ako na RGB LED iz biblioteke u board editoru kliknem na smash komandu da pomjerim ime program izbaci gresku i taj board je mrtav.
Reply
Dali neko ima "ono" za najnoviji EAGLE 9.4.2? Imam stariju verziju 9.2.1 koja ima dosta bugova koji me polako nerviraju a vidim da su toga dosta ispravili i dodali čak novije stvari ali nemam "ono" da bih mogao da ga pokrenem u Premium verziji za free.
Reply
Jesi li gledao na sonsivriju?

Kod iranaca nema Sad
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Reply
Pogledao sada i ne nalazim noviju verziju...ako imas link mozes postaviti ovdje u temi ili poslati mi PM.
Reply
Netko na forumu mi je rekao da ima redovito nove verzije EAGLEa samo ne znam tko je to bio, pričekaj malo možda se javi.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)