Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hafler DH-200
#1
Jedno pojačalce iz davnina koje vlasnik ima od 80tih. Kaže odlično mu svira pa da se napravi jedan kompletan refresh. Nove pločice,novi pasivni dijelovi itd. Za razliku od originala di su osigurači u napajanju i zvučničkom vodu stavljeni na šasiju ja sam ih stavio na novi PCB da smanjim broj žica po šasiji i da bude urednije.
Jedan kanal se previše grijao za što je kriv tranzistor u biasu, HFE mu je bio velikih 9, a i jedan u VAS stupnju je bio sumnjiv pa su zamjenjeni.

Budući da je ovo jednostavno izlazno pojačalo nije bilo puno petljanja oko rastavljanja,sastavljanja,ćišćenja i sl. Maknu se hladnjaci, počisti malo prašine što je bilo, stave nove pločice sa novim dijelovima, podesi bias i vozi. Kondenzatori u napajanju su mijenjani već prije nekih 10tak godina pa sam ih ostavio na miru za sada.
Reply
#2
Šteta da nije pločica prilagođena za TO247 lateralne fetove. Mogao bi da bude interesantan projekat za samogradnju. Nedavno je Bob Cordell uradio jedan upgrade Haflera.
Reply
#3
Evo projekta u EAGLEu pa ako netko ima volje neka se igra.


.brd   DH200 PCB.brd (Size: 122,67 KB / Downloads: 3)


.sch   DH200 PCB.sch (Size: 387,08 KB / Downloads: 6)
Reply
#4
Jos da niste stavili Fc imali bi dobar amp. FC daje zrnast i naporan zvuk
Reply
#5
Kakav zvuk daju ne znam ali znam da na mjerenju sa dobrim LRC metrom nisu neka sreća. To sam tek saznao kada sam kupio dobar LRC a do tada sam ih kupovao i još ih imam na lageru. Sada od Panasonica gledam EB,FR serije.
Što se tiče Nichicona znam kupiti PW seriju koja mi izgleda bolja po mjerenju od Panasonic FC.
Reply
#6
Lakiram pojačalo.  Big Grin
Vidio sam da su hladnjaci bili sa nečim crvenim spojeni za tranzistore. Izgledalo je kao nekakav lak pa da ne kupujem posebne lakove ja uzeo lak za nokte da probam jel to drži.

Reply
#7
Fora sa lakom za nokte radi kao švicarski sat. Treba jedino pričekati sa se stvrdne a to je barem jedan sat,nakon toga treba upotrijebiti silu da se šaraf odšarafi.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)