Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apex PSU-7 DC zastita
#1
Napravio sam PSU 7 sa duplim relejom zbog DC naponskog luka koj pravi kada ima samo jedan relej ali imam jedan problem koj se ranije nije desavao.
Kada skinem sa ulaza masu na izlazu se naravno pojavi DC oko 60 i nesto volti i ranije je iskljucivalo relej,a sada releji pocinju da trepere bez obzira dal bio prikljucen zvucnik ili ne isto se ponasaju.Onda sam ispitao zastitu preopterecenja i releji se iskljuce normalno i sve je ok.Probao sam sa baterijom od 9v da ispitam DC zastitu i onda se releji iskljuce za trenutak pa se ukljuce pa ako je baterija i dalje prikljucena releji se opet iskljuce ali ne mogu da ukapiram zasto se releji onako brzo ukljucuju i iskljucuju kada bude malo ozbiljniji DC napon na izlazu.Napravio sam snimak pa saljem link da vidite o cemu se radi.
Reply
#2
Evo snimka: https://youtu.be/62-uyDOb200
Reply
#3
Evo i seme,jos uvek ne mogu da resim problem:


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#4
Koliko vidim za sad C9 i C12 na pločici je rotirano pogrešno,ispravi me ako grešim, ne znam dali to može da smeta....
P. S. Ja možda glupost pitam, a jel si probao bez ledova da probaš?
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#5
preko čega se napaja zaštita,preko odvojenog transformatora ili onog koji ide na soft start?
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#6
Napaja se sa posebnog transformatora
Reply
#7
Vlada ti je dobro rekao ovo oko C9 i C11.
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#8
Da da,pogledacu kuci kad dodjem trenutno sam na poslu ali sam bacio oko na to i u pravu je,hvala puno na pomoci!
Javljam kasnije da li je u tome bio problem.
Reply
#9
zastita sa slike reaguje na pozitivan napon od 1,9V a negativan od 5V. Sto znaci ako na izlazu ima 4,5V jednosmernog negativnog napona zvucnik ce lepo da izgori a da ga zastita ne sacuva. Pored svih izvedenih zastita za zvucnike na forumu ona sa seme niskog izlaznog stepena sa dva tranzistora koji posmatraju pozitvan i negativan izlazni napon ispada najbolja
Reply
#10
Sada sam malo bolje pogledao oko C9 i C11,ovako je uradjeno i na plocici koju sam prvu radio ona sto je apex isprojektovao,kondenzator je isto ovako okrenut na ploci,moguce da je u onoj semi greska?
Reply
#11
Baš od Mileta: https://www.elitesecurity.org/p3194869 ,proveri po tome. meni je baš ova radila kako treba,jedino me zezalo što je zastita radila preko dodatnog sekundarnog namotaja čiji je početni napon bio manji dok se soft start nije zatvorio. nakon toga je radila kako treba sve dok nisam spalio svojom greškom HV23 dok sam radio test opterećenja za jednog čoveka... tad je poslednji put odreagovala,kako treba jer je jedan kanal spektakularno izgoreo-i sad čeka na svoje popravljanje,koje će se sigurno desiti jer mi se jako dopalo kako ovo iako prvenstveno PA pojačalo radi i zvuči. ne mi je žao! ?
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#12
može i odavde: https://forum.yu3ma.net/thread-129-post-...l#pid11997
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)