Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Best buy DAK
#1
Kako imam kineski DAK zasnovan oko AK4396 čipa već neko vreme došlo je vreme i za poređenje. Kum je doneo JLsounds DAK koji je napravljen oko AK4490 čipa - par slika i link ka proizvođaču:

 
 


http://jlsounds.com/products.html
http://jlsounds.com/ak4490.html
http://jlsounds.com/i2soverusb.html
http://jlsounds.com/lcd.html


Jedna od najlepših kutija koje sam video do sada, a koju je napravio naš Leo. Kum je imao ideju kako to treba da izgleda i koje veličine da bude, a Leo je doprineo svojom ekspertizom pri izradi. Jednostavno format je lep, minimalni prikaz na prednjoj ploči, nema preterivanja sa debljinom prednje ploče, eloksaža je kao saten prevučen preko metala. Možda nisam rekao ali baš mi se sviđa. 

Zvuk je jednostavno bolji od mog DAK-a. Srednji tonovi su mekši ali im nije oduzeto od detalja. Može se reći i da je moj kinez oštriji (što je verovatno realnije nego reći da je JLsounds mekši). Ne smeta to meni, naravno ali pošto sam zvučnike završio i igram se prostorijom, pade mi na pamet da se pozabavim time šta se i za koji novac može napraviti ili kupiti. 

Pre neki dan dođem do zaključka da nisam slušao fabričke DAK-ove iako sam ih čuo dosta - što jeftinih, što otrov skupih. Kako se nisam upuštao u ozbiljnije razmatranje nekog od fabričkih DAK-ova, ništa me oko toga nije zanimalo. 

Cambridge Audio mi je brend to-go kada bih tražio nešto što ima smisla kupovati i za šta smatram da ima jako dobar odnos cena/kvalitet. 

Pažnju mi iz njihove game privuče Cambridge Audio DACMAGIC Plus

Merenja u prilogu: 

https://kenrockwell.com/audio/cambridge/...c-plus.htm

Merenja su, u najmanju ruku, jako dobra. Ja ovaj DAK mogu kupiti sa Richer Sounds sajta kako bi me koštao 320 evra u Srbiji. Prilično impozantna merenja me navode da bi imalo smisla poslušati ga i porediti ga sa ovim što se trenutno ima. U svom okruženju mogu doći i do Young DAK-a i još nekih igračkica kako bi se upoređivalo i sa skupljim odnosno mnogo skupljim spravama - što svakako nameravam da uradim.

Dajte predloge za još nešto ovog tipa (može i skuplje dok god ga prati merljivi porast kvaliteta). Čisto da na kraju dođemo do nekog "referentnog", a ne preskupog DAK-a. Da dođemo do nečega za šta nije besmisleno dati novce, a da bi se postiglo malo bolje moralo bi biti mnogo skuplje.
Reply
#2
Ovo je zanimljivo, jeste jaci cenovni rang ali ovo je sprava na kvadrat, vrlo vrlo ozbiljna i siguran sam da je tehnicka specifikacija apsolutno tacna, sa RME nema sale:
http://www.rme-audio.de/en/products/fireface_ucx.php

Sve ostalo sto sam gledao je manje vise ne-funkcionalno, ovo cudo ima SVE sto treba za jedan kompletan Audio sistem in-a-box.
Reply
#3
Sa Cambridge Audio DAC Magic Plus se neces usreciti. Ni sa bilo kojim drugim konverterom koji automatski oversempluje ssignal. Kao predlog pomenucu jednu plocicu, lici na interesantno:
Skoro je na HiFiles forumu pomenut DAC-ic tj. gotova plocica koja zaista privlaci paznju: Khadas Tone Board. Primarno namenjena kao audio dodatak za njihov 'ala' RPi "VIM"racunarcic,
audio kartica se moze naruciti za US$99,90 sa sve transportom. Ova plocica se moze nabaviti i kao skutijan proizvod ali sada za US$350 od australijanske firme March Audio. A evo i jedne
recenzije, rekao bih nezavisne (nije 'placena' rezenzija) ovde.
Reply
#4
@MikiKG:

Mogu pribaviti od tih sa malo jačim cenama i Fireface 400. Imam nekih spravica sa kojima smatram da ima smisla praviti poređenje. Pokušaću da pronađem neka merenja za Fireface.

@Nik:

(01-11-2019, 10:37 AM)nik Wrote: Sa Cambridge Audio DAC Magic Plus se neces usreciti. Ni sa bilo kojim drugim konverterom koji automatski oversempluje signal...

Zašto ? Kako se to zvučno manifestuje ?

Hvala za predlog, pogledaću. 

Suštinski tražim DAK sa balansiranim izlazima. Mislim da u 21-om veku nema potrebe gnjaviti se sa RCA jer tada i kinez radi posao Smile
Reply
#5
(01-11-2019, 10:15 AM)mikikg Wrote: Ovo je zanimljivo, jeste jaci cenovni rang ali ovo je sprava na kvadrat, vrlo vrlo ozbiljna i siguran sam da je tehnicka specifikacija apsolutno tacna, sa RME nema sale:
http://www.rme-audio.de/en/products/fireface_ucx.php

Sve ostalo sto sam gledao je manje vise ne-funkcionalno, ovo cudo ima SVE sto treba za jedan kompletan Audio sistem in-a-box.

@Zvu je mozda ovo bas zanimljivo, znam da voli da radi merenja, skretnice, DSP, zvucnike itd, ovo je sprava sa kojom moze sve da se odradi.
Taj RME ima fenomenalan interni DSP, izuzetno precizan i tacan, sve je tu odradjeno perfektno u najsitnije detalje tako da prakticno moze da uradi sledecu stvar, sa njim moze da se napravi na primer remote-feadback za AMP koji to nema, ispovezuju se kablovi, u mixeru se sve to moze lepo podesi (eq, invert, phase) i da radi u realnom vremenu korekciju Smile
Sprava ima i A/D i D/A, dakle sa tim moze sta pozelis da se odradi, a sto se tice zvuka tu nema sta da komentarise, ovo sto slusamo po raznim snimcima je na tako nekoj spravi snimljeno, ili je AVID ili Strandberg ili RME (ProTools-ovi mezimčići), svi ostali proizvodjaci su zastupljeni u promilima i nemaju ni priblizno dobar support kao ovi veliki igraci.
Reply
#6
Za pocetak malo teorijskog razmatranja velikana digitalije - Ryohei Kusunoki
Reply
#7
(01-11-2019, 09:02 AM)Zvu Wrote: Dajte predloge za još nešto ovog tipa (može i skuplje dok god ga prati merljivi porast kvaliteta). Čisto da na kraju dođemo do nekog "referentnog", a ne preskupog DAK-a. Da dođemo do nečega za šta nije besmisleno dati novce, a da bi se postiglo malo bolje moralo bi biti mnogo skuplje.

Da ti malo olakšam izbor.
Ja isto imam taj JL Sounds, ali korak dalje u izradi sa LP filterom posebnoj pločici s klasičnim opampovima (AD8610) s time da sam malo smanjio napajanje te pločice i ugradio Jung superegulatore. Digitala se napaja iz dva regulatora sa LT1963. Napravio sam i balansirani izlaz sa DRV134.
Dalje od toga ti ne treba tražiti.....

Zašto?:
Zadnjih sam godina isprobao što napravljenih, što gotovih, barem pedesetak DAC-ova u što ulaze i Ayre. Pass, Cambridge, Teac, Asus, Aune, Northstar, MSB, PS Audio, Analog-precision DSP, razne varijante s Raspberry-em, desetak kineskih kitova itd. da se ne mogu ni sjetiti pojedinačnih naziva svih modela i taj JLsounds je vrh.

Amen Smile
Reply
#8
Ne znam sta da kazem, ali kada neko napise u specifikaciji ovako nesto za svoj DAC (i pri tome garantuje tu specifikaciju)

Frequency response @ 44.1 kHz, -0.1 dB: 8 Hz - 20.4 kHz

to nije za zanemarivanje! BatoMM nema tu specifikaciju (sa prisutnim C1, kada bi se izbacio mozda bi imao)!
Reply
#9
Evo sta pise za moj DAC-ic:
"All measurements at the end of a 2m cheap interlink, done with a dScopeIII digital analyser:
Frequency response 1 Hz to 384000 KHz (768KHz sample rate). Flat within 0.19dBr in the audio band (DC not sustainable)."
Reply
#10
Veoma zanimljivo. Najmanji mi je problem naručiti JLsounds ako se tvoja tvrdnja ispostavi tačna. Imaš li mogućnost visoko-rezolutnog merenja poput onoga što radi Džon Marš recimo:

http://www.htguide.com/forum/showthread....post612769

Sad ću malo da te upucam pitanjima ali sam si se ofirao Smile 

Koji Ayre si poredio sa JLsounds ?
Jesi li poređenja radio AB ? Kod mene se to odvija tako što poredim dve sprave, bolju ostavim sebi. Sledeći put isto tako - time dobijam na vremenu provedenom sa spravom kako bih znao da je ono što sam zadržao sigurno bolje, pa je sledeće poređenje lakše. 
Šta si dobio odvajanjem napajanja digitalije - u smislu jesi li ih radio zbog mirne glave ili si ciljao na nešto ?
Imaš li i želiš li postaviti šemu i pločicu za LP filter koji si radio te upute šta si tačno radio sa Jung super-regulatorima (šema sa BigDIY foruma ili nešto drugo) i naponom ?
Konačno, ako imaš mogućnost merenja -  jesi li merio pre i posle intervencije da vidiš šta si dobio dodatnim modifikacijama ?

(01-11-2019, 11:58 AM)zbotic Wrote: Da ti malo olakšam izbor.
Ja isto imam taj JL Sounds, ali korak dalje u izradi sa LP filterom posebnoj  pločici s  klasičnim opampovima (AD8610) s time da sam malo smanjio napajanje te pločice i ugradio Jung superegulatore. Digitala se napaja iz dva regulatora sa LT1963. Napravio sam i balansirani izlaz sa DRV134.
Dalje od toga ti ne treba tražiti.....

Zašto?:
Zadnjih sam godina isprobao što napravljenih, što gotovih, barem pedesetak DAC-ova u što ulaze i Ayre. Pass, Cambridge, Teac, Asus, Aune, Northstar, MSB, PS Audio, Analog-precision DSP, razne varijante s Raspberry-em, desetak kineskih kitova itd. da se ne mogu ni sjetiti pojedinačnih naziva svih modela i taj JLsounds je vrh.

Amen Smile
Reply
#11
(01-11-2019, 12:16 PM)mikikg Wrote: Ne znam sta da kazem, ali kada neko napise u specifikaciji ovako nesto za svoj DAC (i pri tome garantuje tu specifikaciju)

Frequency response @ 44.1 kHz, -0.1 dB: 8 Hz - 20.4 kHz

to nije za zanemarivanje! BatoMM nema tu specifikaciju (sa prisutnim C1, kada bi se izbacio mozda bi imao)!

ljudi se po pitanju audio tehnike generalno dele na one koji slušaju bez obzira merenja,i one koji mere pa kontaju da to tako mora da zvuči, rekao bi. mnogi,većina od jednih i drugih često izuzimaju uticaj zvučnika i prostora u kojem se čeka stvar odvija,pa prosto tu ide dobar deo zanemarivanja mera ili nekih drugih utisaka. nije ovo prvi put da se tako nešto desi. vremenom sam (lična stvar) skontao da zapravo treba ugoditi sebi i svojim utiscima a naročito mogućnostima da bi se došlo do nečeg što mislim da je "mentalna nirvana". da ne tupim mnogo: ova tema kontam da je korisna u smislu Best Buy jer utiske daje Zvu koji je zvučnike doveo do maksimuma tehničkih dostignuća merenjima i slušajući ih,a i zbotic -a koji je xyz toga napravio slušao probao kako sa tehničke tako i sa strane slušaoca tog što je uradio. dvojica sa opasnom kombinacijom iskustava. po početku ove teme našao sam se u njihovim komentarima (pozitivnim iskustvima) za ovaj DAC, i nakon dosta vremena imam određeni DAC u vidu za sebe opet imajući u vidu odnos cena/dobijeno. nigde u svetu nije 200e za bacanje ni mala para ali ovo će mi biti verovatno prvi i skoro poslednji DAC projekat,a ako ne to onda duboko verujem odlična referenca.
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
#12
Ja sam za Cambridge Audio naleteo na ovo njihovo objašnjenje glede načina upsamplinga i kako to oni rade:Ne kažem da su operisani od gubitka rezolucije (nisam poslušao, a biće) ali je ovo njihov "take on it".

(01-11-2019, 11:40 AM)nik Wrote: Za pocetak malo teorijskog razmatranja velikana digitalije - Ryohei Kusunoki
Reply
#13
Zvu, ovo je najobičniji marketinški film, sa vrlo tankim tehničkim argumentima.

Pre svega, nisu oni izmislili ATF već su ga licencirali od jedne švajcarske firme (Anagram) i upotrebili u modelu DAC Magic iz 2008. godine, pri čemu je glavna namena i vrednost ATF-a redukcija jitter-a, a upsampling je interno išao na 24/192, a izlaz na 96kHz. Znam te detalje jer taj uredjaj još uvek imam, a meni je kod njega od većeg značaja i vrednosti kako su uradili analognu elektroniku.
Naslednik (Plus) koristi isti DAC (Wolfson 8740), samo sa dvostrukim taktom.

Upsampling je interpolacija, počev od "zero-order" hold (horizontalna linija izmedju uzoraka), pa preko "first order hold" (linearna interpolacija izmedju dve vrednsti koja se pominje u klipu) ide na polinomne interpolacije, gde je izbor veliki i gde, u zavisnosti od tipa i reda polinoma, u procesu učestvuju bar tri uzastopne vrednosti.
Pošto svaka numerička operacija ima u frekventnom domenu svoju prenosnu funkciju, ona menja osnovni materijal i dodaje mu svoj karakter.
Koji je od tih algoritama bolji u smislu približavanja originalnom signalu koji je tokom diskretizacije i kvantizacije možda pretrpeo neku štetu ostaje u domenu subjektivne percepcije.

Osnovni razlog za upsampling je što se na bržem taktu lakše konstruišu rekonstrukcioni filteri, koji su neophodni pri prelasku iz diskretnog u analogni domen, što u prezentaciji nije pomenuto. Ti filteri moraju biti analogni, pa što su dalje od čujnog opsega, tim su jednostavniji za realizaciju.
A što se izobličenja tiče, za njih je odgovoran DAC, pod uslovom, naravno, da je analogni deo SOA (state of the art).

Laku noć
Reply
#14
(01-11-2019, 11:06 PM)Zvu Wrote: Veoma zanimljivo. Najmanji mi je problem naručiti JLsounds ako se tvoja tvrdnja ispostavi tačna. Imaš li mogućnost visoko-rezolutnog merenja poput onoga što radi Džon Marš recimo:

http://www.htguide.com/forum/showthread....post612769

Sad ću malo da te upucam pitanjima ali sam si se ofirao Smile 

Koji Ayre si poredio sa JLsounds ?
Jesi li poređenja radio AB ? Kod mene se to odvija tako što poredim dve sprave, bolju ostavim sebi. Sledeći put isto tako - time dobijam na vremenu provedenom sa spravom kako bih znao da je ono što sam zadržao sigurno bolje, pa je sledeće poređenje lakše. 
Šta si dobio odvajanjem napajanja digitalije - u smislu jesi li ih radio zbog mirne glave ili si ciljao na nešto ?
Imaš li i želiš li postaviti šemu i pločicu za LP filter koji si radio te upute šta si tačno radio sa Jung super-regulatorima (šema sa BigDIY foruma ili nešto drugo) i naponom ?
Konačno, ako imaš mogućnost merenja -  jesi li merio pre i posle intervencije da vidiš šta si dobio dodatnim modifikacijama ?

(01-11-2019, 11:58 AM)zbotic Wrote: Da ti malo olakšam izbor.
Ja isto imam taj JL Sounds, ali korak dalje u izradi sa LP filterom posebnoj  pločici s  klasičnim opampovima (AD8610) s time da sam malo smanjio napajanje te pločice i ugradio Jung superegulatore. Digitala se napaja iz dva regulatora sa LT1963. Napravio sam i balansirani izlaz sa DRV134.
Dalje od toga ti ne treba tražiti.....

Zašto?:
Zadnjih sam godina isprobao što napravljenih, što gotovih, barem pedesetak DAC-ova u što ulaze i Ayre. Pass, Cambridge, Teac, Asus, Aune, Northstar, MSB, PS Audio, Analog-precision DSP, razne varijante s Raspberry-em, desetak kineskih kitova itd. da se ne mogu ni sjetiti pojedinačnih naziva svih modela i taj JLsounds je vrh.

Amen Smile

Samo na brzinu jer žurim vani. Ayre je bio neki veličine cca 20 x 20 cm i stoji vertikalno koliko se sjećam. Ne znam koji je to bio model, ali bio je A/B test. Takva mjerenja u kojima će se mjeriti THD na trećoj decimali su komplicirana i nepouzdana tako da ih i ne prakticiram. Kada napravim neki uređaj uglavnom ga malo pregledam na osciloskopu da vidim je li sve u redu i slušam. Tjednima ili dok ne uočim neku anomaliju.
Mjerenje kao potvrdu kvaliteta zvuka možeš lobodno zaboraviti, barem u dijelu koji je nama smrtnicima dostupan. Prije par dana imao sam Pass P prvu verziju pretpojačala gdje je Nelson namjerno uveo izobličenja u zvuk kako bi mu ugodnije svirao. kasnije je napravio promjenu jer kako on kaže "narod hoće bright zvuk"....
Reply
#15
Ne pitam za merenja zbog potvrde kvaliteta već ispravnosti uređaja i razmišljanja. Ako nešto modifukujem volim da čujem ili izmerim razliku. Ne ložim se samo na merenje izobličenja već i na sve ostalo. Najviše na snr, waveform i sinewave merenja. Ako je to sve u redu, znam da je DAK ispravan. Evo kako izgleda merenje Breeze DAK-a (kineski sa aliekspresa) apropo priče dobra vs loša merenja:

http://www.htguide.com/forum/showthread....-Audio-DAC

To se ne može čuti dobro. Meni je poenta da se meri dobro, a uvo da donese konačni sud.

Ne sečem ja vene na Nelsona i njegove radove - bar Aleph i FW. Nešto imao, nešto slušao - uglavnom prodao. Nije to poslednja reč u hifi, za mene barem. Oni supersymmetry deluju zanimljivo.

Elem, samo ti polako. Sačekaću dok se vratiš s vana, nije mi preša Smile
Reply
#16
Evo me...

Svaki put kada sam napravio bešumnije napajanje tipa Jung u analognom dijelu ili neki od brzih modernih regulatora u digitalnom dijelu, to se, ukoliko je sve OK, manifestira kao mirniji zvuk, sa manje "nervoze" To je posebno izraženo kod digitalije, dok kod analognog dijela (LP filter) ponekad se manifestira kao veća prozračnost visokih tonova ili bolji bas. Za analogiju, a posebno ako je sa opampovima u 100% slučajeva Jung regulator mi se pokazao kao značajan napredak u zvuku.
Odabir opampova u dijelu LP filtera kod DAC-ova je već malo kompleksnija priča. U pravilu trebao bi biti neki J-fet tipa, ali nakon što sam otkrio kako dobro radi LM4562 onda samo ako ga može nadmašiti. Dakle LM4562 je zlatni standard, a nadogradnja može biti u obliku AD8620, dva komada OPA627 ili nešto iz novije generacije OPA16xx. Da sada ne pričam puno o opampovima stvar je i sklopa i osobnog ukusa, ali ja nekako ove preferiram.
Kod DAC-ova se lako primjeti kada nešto nije u redu ili nije napravljeno kako treba. Manifestira se od gubljenja signala do lošeg zvuka. Najčešća manifestacija lošeg zvuka kod DAC-ova za mene je tzv."masni zvuk". Neki to doživljavaju kao "analogni". U pravilu se radi o povećanoj distorziji. Slijedeća manifestacija koja je najčešće povezana sa lošim tajmingom clocka ili jitterom u domeni preklapanja signala je nervozan zvuk na duže slušanje. Jednostavno je sve naizgled tu, visoki, basevi, ali zvučna slika nije koherentna i ne možeš uživati u glazbi. Na osciloskopu to uglavnom izgleda sve OK po pitanju odziva na kvadratni signal, pomak u fazi i sičnne standardne testove pa bi grešku vjerojatno trebalo tražiti u vremenskoj (faznoj) domeni pomaka u kombinaciji sa frekvencijskim odstupanjem i to po cijelom frekvencijskom spektru odnosno u nekoj rezoluciji kakvu klasičan osciloskop ili mjerni instrument nema. Takav test ja ne mogu napraviti niti znam nekog tko može. Ali zato je tu moje uho da procijeni, ako je to uopće razlog..... Mi mjerimo konačno neko stanje signala bez da znamo kako je ono nastalo, a u teoriji je moglo nastati zbrojem mnogo loših parametara i da je sve naizgled dobro.....itd. da ne ulazim u preveliku filozofiju......
Reply
#17
Zvu, dužan sam ispraviti (objektivnosti radi) jednu tvoju informaciju iz prvog posta, koju videh tek sada.
Ovaj dizajn i veličina kutije, je plod želje našeg kolege Vukašina kome sam uradio nekoliko ranijih verzija ovog DAC-a. Ponovili smo ovo nekoliko puta sa nekim razlikama.
Vukašin je primarno izrazio želju koliko sve da bude veliko, zajedno smo dogovorili pojedine detalje u pogledu mera i pozicija, moja je kompletna obrada i izrada elemenata kućišta.
Tvoj kum je doneo kupljene module i elemente koji se montiraju na zadnju ploču, i kada sam završio izradu mehanike, module sam kod mene popakovano u kućište.
Kum je uradio-organizovao završne faze izrade - ožičenje, povezivanje i puštanje u rad. Pozdrav za kuma, ima odličan DAC.
Toliko od mene, što se tiče radova, jer ima pozvanijih stručnjaka vezano za elektroniku i rad.
Reply
#18
Onda ste svi zajedno odličan posao uradili Smile

Hvala na ispravci.
Reply
#19
(01-11-2019, 11:12 PM)HomeMadeAudioProject Wrote:
(01-11-2019, 12:16 PM)mikikg Wrote: Ne znam sta da kazem, ali kada neko napise u specifikaciji ovako nesto za svoj DAC (i pri tome garantuje tu specifikaciju)

Frequency response @ 44.1 kHz, -0.1 dB: 8 Hz - 20.4 kHz

to nije za zanemarivanje! BatoMM nema tu specifikaciju (sa prisutnim C1, kada bi se izbacio mozda bi imao)!

ljudi se po pitanju audio tehnike generalno dele na one koji slušaju bez obzira merenja,i one koji mere pa kontaju da to tako mora da zvuči, rekao bi. mnogi,većina od jednih i drugih često izuzimaju uticaj zvučnika i prostora u kojem se čeka stvar odvija,pa prosto tu ide dobar deo zanemarivanja mera ili nekih drugih utisaka. nije ovo prvi put da se tako nešto desi. vremenom sam (lična stvar) skontao da zapravo treba ugoditi sebi i svojim utiscima a naročito mogućnostima da bi se došlo do  nečeg što mislim da je "mentalna nirvana". da ne tupim mnogo: ova tema kontam da je korisna u smislu Best Buy jer utiske daje Zvu koji je zvučnike doveo do maksimuma tehničkih dostignuća merenjima i slušajući ih,a i zbotic -a koji je xyz toga napravio slušao probao kako sa tehničke tako i sa strane slušaoca tog što je uradio. dvojica sa opasnom kombinacijom iskustava. po početku ove teme našao sam se u njihovim komentarima (pozitivnim iskustvima) za ovaj DAC, i nakon dosta vremena imam određeni DAC u vidu za sebe opet imajući u vidu odnos cena/dobijeno. nigde u svetu nije 200e za bacanje ni mala para ali ovo će mi biti verovatno prvi i skoro poslednji DAC projekat,a ako ne to onda duboko verujem odlična referenca.

Sve mi je jasno, svako ima svoj ukus i preference, ali iskreno meni je "nirvana" kada mogu svoju "svirajucu spravu" da smatram kao da sam kupio osciloskop, dakle osim sto svira za sve pare dobijem i fenomenalan merni instrument, kakav osiloskop, ovo je Vektorski Mrezni Analizator (VNA) za audio opseg Smile
Dalje, za SDR sa ovolikim brojem In/Out mogu da napravim full-duplex primopredajni da radim na tri razlicita radiamaterska banda istovremeno!
Mogu svoj mali studio da napravim, znas kako snima to cudo kada se ubode u njega direktno neki Neumann ili Roda mikrofon, da cujes stvarno sta je 100dB+ prave audio dinamike na elektrostaicnim slusalicama, pusti krivuljice i cifre Smile
I najveci gust mi bi bio ako mogu da napisem neke svoje custom Plugin-ove za njegov interni DSP da ja malo procesiram u realnom vremeno kako hocu Smile
Reply
#20
To je ta strast Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)