Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Best buy DAK
Kada sam radio moje zvucnike dugo sam balansirao izmedju 1,8 i 2,2 oma na visokotoncu. kada stavim 1,8 jasno se prepoznaje boja kartona u harmonici, kao da slusas pomeranje harmonike tik uz nju. Stvarno takav zvuk pleni i zelis da ga imas. Ali na duze slusanje mi to sve pomalo izgleda neprirodno jer ga u stvarnosti nikad ne bi cuo da stojim na dva metra od harmonike i slusam je. Zato sam ipak ostavio 2,2. Cesto omislim da se vratim zbog slusalaca koji dodju kod mene da ih impresioniram ali se ipak zadrzim na 2,2 jer mi zvucnik ipak sluzi kao alat prilikom modifikacija.

Sto se tice dac-ova cuo sam stosta kod sebe i u ab i u slepom testu, i modifikovane i fabricke. Uglavnom fabricki su svi nedoradjeni i to se odmah cuje. Na primer kod coveka sam u toku slusanja rekao sto slusamo sa Oppo-a, sto ne ukljuci M2tech Young2. Kaze mi pa i svira Young. Onda smo stavili drugo napajanje i prica je sasvim drukcija. Imao sam na slusanju dacove i od 5-6 hiljada evra... kako reklama prodaje a onaj koji kupi ga hvali iako nije zadovoljan da mi mogao da ga proda.

Kineski jeftini dac-ovi, mogu dosta dobro da se urade sa malo modifikacije. Najmanje sto sam radio je na AD1865 nos, gore pomenutim. Ali i na njemu treba da se iskoriguje napajanje jer su stavili polimer odmah iza stabilizatora i svakih par sekundi zaosciluje, Sem toga promena izlaznog konda i mala dorada u digitalnom delu ga znatno popravi. Trebalo mi je pola radnog vremena da ga umirim i da mu otvorim visoke a na kraju je cena ulozenog materijala manje od 10 dinara a napredak u zvuku kao 1500 evra na komponentu.
Reply
Samo slepi test ima smisla. Kad ne znaš šta svira pa recimo za 8 od 10 pesama mešovitih žanrova kažeš da je A zvučao bolje od B.

Čim se zna šta svira, rezultat je ono što čovek želi (svesno ili podsvesno). Postoji čitava grana psihologije zasnovana na tome koja se zove Psihoakustika.
Reply
(12-22-2020, 06:18 PM)enaB Wrote: Ne isplati?! E jbg Big Grin

Was ist das ?
Reply
(12-22-2020, 06:18 PM)enaB Wrote: Ne isplati?! E jbg Big Grin

Was ist das ?
Taj DAC mi je nepoznat.
Reply
To je neka moja kreacija u razvoju, danas mi bas stigle ploce, do vikenda ce valjda i komponente, pa da li ce biti prototip ili propotip jos ne znam. Zamisljeno je kao "strujni" R-2R, podeljen (ili segmentiran, da komplikovanije zvuci) kao tri 8-bitne mreze sa finim podesavanjem reference za drugu i trecu 8-bitnu grupu, da se najbolje uklope. Uparivanje otpornika u vrlo sitne decimale odstupanja znamo da radi, ovo mi je bilo interesantnije da probam kakve cu rezultate dobiti.

Hvala nasim prijateljima iz Kine i predsedniku Si Djinpingu sto su nam omogucili 4-slojne PCB za manje od 6 evra za 5 komada Smile
Reply
tačno sam znao da je nešto iz tvoje kuhinje! 😀
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
Heh Smile
Reply
Bez brata Sija nema elektronike u nas. Samo bi zamolio da prestane da štancuje fake tranzistore i čipove da se ne mučimo ovoliko. Big Grin
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)