Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravo stiglo
Kempi je masno dobra firma :-)

Zahvaljujući elektronskoj regulaciji po: struji, naponu i frekvenciji pulseva, vrhunske mašine lako mogu skakutati između prenosa u spreju i kapljičastog prenosa, što je nezamislivo kod jednostavnih mašna.

Ta naprava lako "skakuće" između višeg i nižeg napona, takođe i aktivnog limita struje po svakom impulsu pojedinačno, a neki imaju i munjevito povratno kretanje žice kao i HF paljenje koje istovremeno meri distancu od materijala.
Ovi sa poslednjom osobinom sjajno drže tačnu distancu kod varenja obojenih metala i mogu formirati "škrge" po ukusu.

Čudo jedno koliko su te stvari uapredile MIG-MAG postupak i dovele ga do savršenstva!
Reply
Bas tako.
Reply
Za prenos u spreju kod običnih MIG-MAG treba baš dosta povećati napon i namestiti baš veliku brzinu žice tako da struja pređe 250A.
Teško se pravi dobar prenos u spreju bez bar 250A i naravno obaveznom smešom Ar i CO2, ili čistog Ar.
Samo sa Co2 je to nemoguće.
Reply
Dosta lepih godina su Fronius Sinerdžik mašine sa dodatnim pogonom na pištolju suvereno vladale obojenim metalima.
Poslednjih nekoliko godina su se pojavile i ostale firme sa sličnim performansama.
Sada već postoji baš raznovrstan izbor proizvođača sa jako moćnim MIG-MAG mašnama.
Reply
Može i da se desi da brzina žice u nekom momentu opadne, pa dođe do neusklađenosti parametara i aparat kao da je "otišao" u sprej ili krupnokapljičasti prenos.
Ako je to slučaj, razlog je obično mehaničke prirode. Najlakše se utvrđuje tako što se telefonom snima sam kotur žice za vreme rada. Na snimku kasnije vidimo da li ima neujednačenosti u brzini žice, a i mikrofon odradi svoje i "uhvati" zvuk plamena...
Jednom sam imao problem sa napuknutim kalemom žice. Nekome je ispao i jedna stranica je pobegla u stranu i povremeno češala o noseću stranucu kalema, a drugi slučaj je bio nečisti kanali na točkićima za pogon i još kad se to iskombinuje sa nepovoljnim položajem polikabla, eto "veselja".
Na jednom aparatu su točkići imali toliko ukopan (ojeden) kanal da je žica bila labava u kanalu koji je već poprimio ovalan oblik, a ne "V" kao što treba za punu tvrdu žicu.
Može da bude i nedovoljan pritisak na vučni točkić, koji opet u kombinaciji sa položajem polikabla (pištolja) pravi problem.
Reply
To može i te kako biti problem!

Malopre pomenuti Fronius je značajno rešavao te probleme sa dopunskom vučom na samom pištolju.
Kod MIG-MAG mašina je jedan od ključnih razloga dobrog rada perfektna mehanika i kontrola vuče žice.
Reply
Još da dodam dva slučaja kojih se sećam. Jednom je neka žica imala neku masnu prevlaku na sebi koja se skidala od češanja po krivinama u bužiru, taložila i izazvala problem, a drugi slučaj je bio sa loše kalibrisanom žicom, pa je aparat nakon zamene kalema proradio kao nov.
Interesantno je bilo to što je "novi" kalem koji je otklonio problem bio kineske proizvodnje.
Reply
dok ostali redovno beže od kineza-ja odlučim da im u zamenu za mobilni aparat dadem nekoliko stotina evra. vodootporan,otporan na toplotu,prašinu, hladnoću... 64/4Gb, 4.7Ah baterija,5 inča HD Sharp ekran,16Mp Samsung zadnja kamera,8Mp prednja,dual sim... prvi utisak više nego dobar,videćemo šta će pokazati vreme.

https://www.devicespecifications.com/en/...iew/1de844


Attached Files Thumbnail(s)

Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
Jel treba oružani list za taj mobitel? Tongue
Ja sam još uvijek na onome da mobitel treba biti što lakši i manji,a performanse, ionako samo razgovaram i napišem koju poruku na njega pa ga može pogoniti u 286ca. hihi

Inače ne znam kakav je ovaj ali CAT mobiteli iako se reklamiraju kao otporni na sve,za servisera su noćna mora.Nisam ih nikada osobno rastavljao ali čuo sam svako malo kada je šef radio na njima da nešto psuje i gunđa sebi u bradu.
Reply
velik je i težak da,ali meni odgovara svrsi i nameri. radim na gradilištu pa mi je potrebno da bude otporan na isparavanje znoja i na prašinu. u inostranstvu mi je mobilni najčešće i prozor u svet pa mi paše veliki ekran. imam mali CAT,nije loš aparat i dobro se pokazao.
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
Ja sam imao CAT S30 neko vreme. Moj primerak se dobro pokazao ali kolege su imale primedbi. Ona dva tastera sa strane znaju da odreaguju kad ne treba jer se lako aktiviraju. I nije vodootporan sigurno. Probali smo Big Grin
Reply
(04-17-2019, 08:15 PM)gorankg Wrote: Ja sam imao CAT S30 neko vreme. Moj primerak se dobro pokazao ali kolege su imale primedbi. Ona dva tastera sa strane znaju da odreaguju kad ne treba jer se lako aktiviraju. I nije vodootporan sigurno. Probali smo Big Grin

Pravi "Wasser diht"-kad voda udje ne mozes je nikako istjerati Cool
pOz
Reply
ne znam što im je problem da naprave vodootporan aparat , Sony M4 Aqua je ne-robustan ali više puta testirano vodootporan aparat,imam ga preko 3 i po godine. takav je bio i Ericsson R310 a 8 mali CAT se pokazao dobro.
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
Thumbs Up 
(04-18-2019, 04:56 AM)HomeMadeAudioProject Wrote: ...takav je bio i Ericsson R310...

Aka nosorog ili ajkula. Omiljen međ ljudima koji su radili na gradilištima svojevremeno
Nemoj silom, uzmi veći čekić.
Reply
taj sam svo vreme... Smile
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
Aco, mnogo hvale te Ulefone Armor telefone.
Molim te prenesi utiske posle nekog vremena korišćenja.

Ja sam planirao da nagovorim nabavku u mojoj firmi da terencima nabave Ulefone Armor X telefone.
Skoro svi terenci nose razbijene telefone...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
videćemo da li ću i ja biti jedan od onih što ih hvale,vreme će reći. na netu je bilo svakakvih komentara a najčešće sam nalazio copy-paste loše komentare na više mesta. inače deluje ozbiljno urađen pa i da je upola navedenih karakteristika opet spada u korektnu kupovinu.
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
inače ne bi ni obratio posebnu pažnju na ulefone da bivša supruga klincu nije kupila ulefone s7 koji kod njega prolazi svakojake torture evo bezmalo godinu dana,pa i dalje radi kako treba.
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)