Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izrada radnog stola?
#21
Vidim.
Reply
#22
(11-29-2015, 03:30 PM)Makso Wrote:
(11-29-2015, 03:27 PM)pinco Wrote:
(11-29-2015, 03:23 PM)Makso Wrote: @pinco
Nešto ti link nije u redu, ja ne mogu vidjeti sliku?

Meni otvara uredno, jel iko drugi vidi?

E sad je ok vidi se.
Extra iskorišten prostor. Taj prozor ti je velika prepreka za neke stolaže koje bi tu stale.
Da li je bolje staviti utičnice ispod stola na ivicu tako da je odma pri ruci ili ići tamo na kraj stola?

Meni je nekako logičnije na kraj stola, ako je ispod na početku, onda će se stvorit kiša kabela priko stola, a smetat će i tebi u radu.
Reply
#23
(11-29-2015, 03:30 PM)Makso Wrote: Da li je bolje staviti utičnice ispod stola na ivicu tako da je odma pri ruci ili ići tamo na kraj stola?

Definitivno na kraj stola, ja sam to zamislio kao plocu izmedzu stola i prve police, visine oko 10cm, a pune duzine stola, na kojoj ce biti ugradzene uticnice i neke pomocne stvari, po jedan test-zvucnik na svakom kraju plus pojacalce od nekoliko  W za njih, mozda 2-3 pomocna napajanja sa LM317, razni buzeri, testeri, sitne stvari za kojih se ne isplati praviti kutiju...
I'm gonna live forever or die trying...
Reply
#24
Evo nekoliko slika. Malo će se promijeniti izgled police iznad stola jer će na nju ići ispravljač. Trebati će negdje smjestiti curve tracer ali uglavnom to je to.
Utičnice sam smjestio na bokovima stola jer mi tamo najmanje smjetaju. Jedna je za instrumente/alate(lijeva) a druga(desna) za uređaje na kojima se radi.
Reply
#25
Kakvi su vam to radnio stolovi? Jeste li vi apotekari ili elektronicari? SmileSalu na starnu, radni sto mora biti minimalne dubine 80 cm, sirina od 1,6m minimum pa navise.
Uticnice i na prednjoj strani stola za uredjaje koje testiramo i na zadnjoj za merne uredjaje, lampe i dr. sto se ne ukljucuje i iskljucuje cesto.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Reply
#26
@Gosha
Imao sam priliku napraviti takvu situaciju na stolu, sav se naježim kad vidim i par minuta dok se to poslaže onda izgleda čisto ko operaciona sala.


Za dubinu još se dvoumim nešto između 80-100cm, a širinu ću ići na 150cm mislim da mi neće trebati šire, jer sto na kojem trenutno radim (stari i ja) ostaje u prostoriji, pa ću onda imati dva stola samo neće biti spojeni.
A možda ubacim i neki trafo 220-220V za napajanje stola da bude galvanski izolovan od mreže ali otom potom.
Reply
#27
(11-29-2015, 07:48 PM)Gosha Wrote: Kakvi su vam to radnio stolovi? Jeste li vi apotekari ili elektronicari? Smile


Salu na starnu, radni sto mora biti minimalne dubine 80 cm, sirina od 1,6m minimum pa navise.
Uticnice i na prednjoj strani stola za uredjaje koje testiramo i na zadnjoj za merne uredjaje, lampe i dr. sto se ne ukljucuje i iskljucuje cesto.

Joooj, care! :-)

Da je TO tvoj stol, vidi se iz posta link...

Gosho, majstore, nemam reči, ti piši postove dalje a ja te pratim 100%!!!
LP
Dragan
Reply
#28
(11-29-2015, 07:48 PM)Gosha Wrote: Kakvi su vam to radnio stolovi? Jeste li vi apotekari ili elektronicari? SmileSalu na starnu, radni sto mora biti minimalne dubine 80 cm, sirina od 1,6m minimum pa navise.
Uticnice i na prednjoj strani stola za uredjaje koje testiramo i na zadnjoj za merne uredjaje, lampe i dr. sto se ne ukljucuje i iskljucuje cesto.

Hahahahah, ja san najprije sredija nered a onda slika Smile
Bilo je dana kad san tolko bija zatrpan da je jedina slobodna radna površina bila ona ladica za tipkovnicu PC stola  Big Grin
Svaku tolko napravin reset, jel me krene živcirat nered, al svaka čast ovo je vrhunac, hihihiih.
Jel su ono piergiacomi cvikcange, meni su se tolko svidile da iman jedne u rezervi u kesici, ima san ih 5-6 god i odlićne dok nije žena išla čeličnu žicu 2mm a nije ništa rekla, i ja krenen nogu otpornika kad ono ništa, gledan na svitlo ono rupa Smile Srića san ima rezervne, morala mi je kupit nove.

Složija si instrmente ka a je to, kad su radili policu za knjige Smile

[Image: cb61fee85d39e9e8_l01.jpg]
Reply
#29
(11-29-2015, 08:16 PM)pinco Wrote: Jel su ono piergiacomi cvikcange, meni su se tolko svidile da iman jedne u rezervi u kesici, ima san ih 5-6 god i odlićne dok nije žena išla čeličnu žicu 2mm a nije ništa rekla, i ja krenen nogu otpornika kad ono ništa, gledan na svitlo ono rupa Smile Srića san ima rezervne, morala mi je kupit nove.

Da secice (cvikcange) su Piergiacomi. Ovo su tek druge, da sam bio pazljiv i one prve bi mo jos uvek trajale.
Samo treba biti pazljiv, seci samo bakar i nokte (moze i na rukama i na nogama Smile. )
Novac je sredstvo a ne cilj.
Reply
#30
(11-29-2015, 08:25 PM)Gosha Wrote: Da secice (cvikcange) su Piergiacomi. Ovo su tek druge, da sam bio pazljiv i one prve bi mo jos uvek trajale.
Samo treba biti pazljiv, seci samo bakar i nokte (moze i na rukama i na nogama Smile. )

Imam ih i ja , nisu skupe i vrede svaku paru !
Reply
#31
www.diy-audio.com.hr/viewtopic.php?f=10&t=2255
Reply
#32
@Makso, da sam bliže došao bi u "posjet" da te "nagovorim" na 100cm dubine. Tako da slobodno ako netko stanuje u tvojoj blizini dajem mu dopuštenje da te "nagovori" na dublji stol. Tongue 

Dobro je Belininja okačio link. Ja sam član tog foruma od nastanka i Mishox je baš odlično napravio stol. Dovoljna dubina da ako hoće može na grabu staviti i sansuia G22000 i još ima prostora. Evo baš sam sada uzeo metar u ruke i 80cm je onako na knap. Ako ćeš ići na redaljku utičnica kao forumaš sa linka onda računaj da će ti najmanje 10cm dubine otići na ploču sa utičnicama. Znači 100-10 je 90cm i sada si pak samo 10cm više od onog što si zamislio i ruke bi ti trebale biti dovoljno dugačke da dosegneš po dubini bilo ča.
Reply
#33
Makso, pokusaj naci profil kao na slici. Sastavljanje je sarafima 8mm a profil je ili ofarban ili galvanski zasticen.
Od slicnog profila, dugacke rupe su pod 45*, davne 1973 napravio sto za slicnu namjenu. Radna ploha od
oplemenjene iverice (furnirana) i okolo radne plohe okvir od tvrdog (kuhana bukovina) drveta.-
Kroji dimenzije koje ti trebaju.-

pOz


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#34
https://www.youtube.com/watch?v=k087krGuSoE
Reply
#35
Počelo bit tisno na radnome stolu, pa san odlučija napravit jedan malo ozbiljniji. Od kvadratnih cijevi, 40x40x2mm, dimenzije su 250x100cm, i visina 87cm, plus daska. U početku san mislija police na zid, a onda kad je več stol bija zavaren i pituran san prilomija da ipak oću da budu integrirane. Al pošto ja nisan varija, nisan tija opet tražit ko će mi zavarit, a i stol je veliki, nekako mi je bilo draže da nije sve u komadu. PA san kupija još jednu cijev 30x30x2, i napravija vertikale, na koje san zavida gotove nosače i sa zadnje strane i do poda zavida na noge od stola. Još san kupija jednu cijev 20x20x2mm za pojačat police, one samo stoju onako na nosačima, zavidaće se ispod polica u drvo.

E sad je problem šta ću za radnu površinu i police, pa kalkuliran, jel san naravno probija proračun  Rolleyes.
Na stol će doć linoleum, pa sama površina stola  neće bit problem, stol je veliki i police isto, ima dosta površine, pa se skupi cifra.... Dobro je šta je svaku 60cm prečka pa daska neće tribat imat funkciju noseče konstrukcije.

Šperploča 18mm breza, 250x125cm je 68e ploča. Triba bi zapravo dvi, za police i stol.
Bor je 40e, al mi ga ne savjetuju ni za police, jel se savija, vitoperi, neznan šta već.
Smreka, lipljena 27mm je 80e ploča iste dimenzije.
Medijapan 25mm je 280x220cm je 72e, i to bi bilo na knap, s time da nebi ima za cilu dužinu one daske di su utičnice.
Iverica oplemenjena 25mm ( iveral ) je oko 12e po kvadratu, plus kantiranje, kidanje, i ABS traka izađe prilično kad se zbroji.
Sirova iverica je jeftina, al me straj vlage, isto ka i sa medijapan, moralo bi se nekako impergnirat.
Medijapan san mislija, ili drvofiks i voda, laneno ulje ili nitro lak, pošto neće na izložbu, al smi me odgovaraju od toga....
Panel stolarska ploča 250x125cm izvanka breza je ravno 50e kom.
Najviše san savjeta dobija, da uzmen OSB ploče pošto ionako ide linoleum.
OSB 18mm ploča 250x125cm je 24e po komadu, a od 22mm je 29e po komadu. Ka dosta dobro podnosu vlagu i žilave su. A mene nekako odbija vizualno i pod prstima posebno na krajevima.....

Ima li neko ideju ili savjet?


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#36
Ja ne bi išao na smreku,bor i takvo mekano drvo.a osb ploča ako ti se počne po rubovima kidati mogao bi svako malo vaditi špranje iz ruku jer znaš i sam da je napravljena od komada drveta.
Najradije bi odabrao mdf ili oplemenjenu ivericu.Budući da na to ide linoleum mdf možeš polakirati brzinski samo da ne upija vlagu. A također ne znam o kojoj mi to vlazi pričamo.Na balkonu imam ormarić koji je napravljen od iverice,kiša do njega ne može i nije se nešto pretjerano napuhao zadnjih 15 godina.Valjda bi stol držao u kući(valjda nije u garaži ili nekom malo jače vlažnom mjestu) nema šanse da ti se napije toliko vlage da ćeš to vidjeti.
Reply
#37
(04-12-2019, 06:20 PM)pinco Wrote: Počelo bit tisno na radnome stolu, pa san odlučija napravit jedan malo ozbiljniji. Od kvadratnih cijevi, 40x40x2mm, dimenzije su 250x100cm, i visina 87cm, plus daska. U početku san mislija police na zid, a onda kad je več stol bija zavaren i pituran san prilomija da ipak oću da budu integrirane. Al pošto ja nisan varija, nisan tija opet tražit ko će mi zavarit, a i stol je veliki, nekako mi je bilo draže da nije sve u komadu. PA san kupija još jednu cijev 30x30x2, i napravija vertikale, na koje san zavida gotove nosače i sa zadnje strane i do poda zavida na noge od stola. Još san kupija jednu cijev 20x20x2mm za pojačat police, one samo stoju onako na nosačima, zavidaće se ispod polica u drvo.

E sad je problem šta ću za radnu površinu i police, pa kalkuliran, jel san naravno probija proračun  Rolleyes.
Na stol će doć linoleum, pa sama površina stola  neće bit problem, stol je veliki i police isto, ima dosta površine, pa se skupi cifra.... Dobro je šta je svaku 60cm prečka pa daska neće tribat imat funkciju noseče konstrukcije.

Šperploča 18mm breza, 250x125cm je 68e ploča. Triba bi zapravo dvi, za police i stol.
Bor je 40e, al mi ga ne savjetuju ni za police, jel se savija, vitoperi, neznan šta već.
Smreka, lipljena 27mm je 80e ploča iste dimenzije.
Medijapan 25mm je 280x220cm je 72e, i to bi bilo na knap, s time da nebi ima za cilu dužinu one daske di su utičnice.
Iverica oplemenjena 25mm ( iveral ) je oko 12e po kvadratu, plus kantiranje, kidanje, i ABS traka izađe prilično kad se zbroji.
Sirova iverica je jeftina, al me straj vlage, isto ka i sa medijapan, moralo bi se nekako impergnirat.
Medijapan san mislija, ili drvofiks i voda, laneno ulje ili nitro lak, pošto neće na izložbu, al smi me odgovaraju od toga....
Panel stolarska ploča 250x125cm izvanka breza je ravno 50e kom.
Najviše san savjeta dobija, da uzmen OSB ploče pošto ionako ide linoleum.
OSB 18mm ploča 250x125cm je 24e po komadu, a od 22mm je 29e po komadu. Ka dosta dobro podnosu vlagu i žilave su. A mene nekako odbija vizualno i pod prstima posebno na krajevima.....

Ima li neko ideju ili savjet?
Ja se bavim stolarijom i znam cene. Medijapan je besmisleno stavljati tako, a da nije ofarban. Farbanje poliuretanom je skupo i opet nije za tu namenu jer ce se grebati. 
Za to ides na belu ivericu, onu koja se koristi za korpuse (unutrasnje delove ormana, kuhinja....) jer je jeftina (u Srbiji oko 800 din.po kvadratu). Mozes da je podshijesh po ivicama i okantujes sirokom (42/2mm) ABS trakom i to nema gde. Kantovanje shirokom ABS trakom je 250 din/m. 
Ne bih isao na OSB jer je neravan i nema potrebe za tim, tebi to nece kisnuti. Slobodno stavi belu ivericu i bice to vrh. Ja sam svoje stolove uradio od 40x40 profila i stavio belu nadshivenu ivericu, stoji vec godinama i nije nigde mrdnula. Nemam nikakvu pokrivku preko iverice, znaci direkt na njoj lemim, grebem, shrafim....i dalje je u odlicnom stanju. Ivericu ne moras da farbas, zasticujes, obradjujes.....samo je stavis, zavijes odozdo i mirna Backa. Smile
Reply
#38
Kako si zavrsnu povrsinu odabrao (linoleum, nadam se industrijski) onda za osnovu uzmi recimo brodski pod ravnih ivica koga mozes naci povoljno u B i C klasi (cvorovi i manji estetski nedostaci). Kratko sam pretrazio i imas bas povoljno npr ovde, 20mm daska. Verujem da se moze naci jos povoljnije. Na bocne strane unutar metalnog rama prisrafis gredice od tvrdjeg drveta (jasen npr.) i imas ukrucenje radne ploce te podlogu za nastavljanje, da se iskoristi skoro sve od 4m duzine. Uz jos malo domisljatosti ivica stola se moze opsiti letvicama od tvrdog drveta tako da obuhvati i visinu lionoleuma (3 ili 5mm) pa se linoleum nece podizati, uvijati itd.
Reply
#39
Goša je mala maca :-)

Reply
#40
Hvala na odgovorima!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)