Threads: 77
Nemam baš takav model, ali ti mogu reći da je Mastech generalno dobar multimetar.
Nije vrhunski, ali zadovoljava moje potrebe.
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Da li neko ima nekog iskustva sa PeakTech multimetrima?
Razmišljam o kupovini nekog malo boljeg pa sam se zainteresovao za PeakTech 3441.
http://www.mikroprinc.com/proizvodi/mern.../index.php
Deluje mi pristojno u odmosu na cenu...
Threads: 14
(01-13-2017, 01:00 PM)TDA Wrote: Da li neko ima nekog iskustva sa PeakTech multimetrima?
Razmišljam o kupovini nekog malo boljeg pa sam se zainteresovao za PeakTech 3441.
http://www.mikroprinc.com/proizvodi/mern.../index.php
Deluje mi pristojno u odmosu na cenu...
Nemam iskustva sa doticnom firmom, ali generalno, danas nije problem ostvariti dobre elektricne i softvrske karakteristike nekog uredjaja.
Veoma cest problem je mehanicka konstrukcija. Ja sam koristio neki Mastech koji odlicno meri, precizan cak i na temperaturnom opsegu (uporedjivao sam ga sa profi instrumentom za merenje temperature) ali posle skoro dve godine raspala se mehanika tj preklopnik. Sve je plasticno i to prilicno loseg kvaliteta.
Sada trosim Sanwu koja je prilicno bolje odradjena od jadnog Mastecha ali i da lje poucen iskustvom, maksimalno stedim preklopnik.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Threads: 138
01-13-2017, 03:00 PM
(This post was last modified: 01-13-2017, 03:02 PM by mikikg.)
Koliko vidim Sanwa PC5000a vise nema da se kupi ...
Sledeca preporuka Sanwa PC510a, odlican instrument za te pare.
Threads: 14
(01-13-2017, 03:07 PM)Milan94 Wrote: Mali oftopic ovde lik prodaje sanwu kaze crko cip displeja.
Da li to moze da se popravi jer je cena smesna.
Jedino ako imas isti takav pa da ti posluzi za delove. Ne verujem da moze da se nadje chip, to je obicno neki mikrokontroler radjen bas za taj instrument. Nema vise ICL71XX serije, bar ne kod tih malo boljih unimera.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Threads: 25
PeakTech je iako navodno nemačke proizvodnje, ali prilično me je razočarao kako mehanički tako i preciznošću. Konačno, za moj ukus prilično je spor.
Konačno sam uzeo Sanwa PC700 i zadovoljan sam. Kvalitet izrade se odmah vidi, a inače ako je verovati natpisu piše na njoj Made in Japan.
Nažalost, PC5000A se više ne proizvodi. Ja sam kupovao novembra prošle godine i rekli su mi u pomenutoj firmi da ih nema više na lageru.
Hvala na utiscima.
Jurim Sanwu...