07-16-2016, 05:58 PM (This post was last modified: 07-16-2016, 06:07 PM by gorankg.)
Kontaktiraj prodavca u vezi šeme. Mene je jedan zavlačio nedeljama i na kraju nije poslao ali ćeš možda ti imati sreće. Ne radi se o istoj pločici tako da ti ne mogu puno pomoći. S druge strane kod tebe je dosta toga obeleženo tako da nećeš mnogo lutati. Onaj 16-pinski J10 konektor je sigurno za LCD. Desno od njega ti je potenciometar za kontrast. Raspored na njemu ćeš lako naći. LED ti takođe neće biti problem. Tasteri su ti obeleženi a ona dva podnožja malo iznad J2 su najverovatnije podnožja za DS18B20 senzor temperature. J2 je možda ICSP za programiranje/debagovanje. Pogledaj pinout za PICKit3 pa ako se slaže sa J2 to je to. DB-9 konektor je za RS232 ako je U13 neki MAX232 ili derivat.
Stiglo ovih dana.Nazalost bez originalnih sondi.Dade mi covek neke ruske ali nemogu da ih ukompezujem bas najbolje.No sonde cu nabaviti bitno da osciloskop radi.
(07-17-2016, 05:25 AM)nole15 Wrote: Stiglo ovih dana.Nazalost bez originalnih sondi.Dade mi covek neke ruske ali nemogu da ih ukompezujem bas najbolje.No sonde cu nabaviti bitno da osciloskop radi.
Probaj da dodas kondenzator od nekoliko pikofarada paralelno trimeru za podesavanje kompenzacije.
Inače po meni nema svrhe da spajaš krokodilku za masu kada štelaš sonde uz pomoć internog izvora pravokutnog signala, masa ti je već spojena preko BNC konektora di si uštekao sondu.
Meni jučer stigla čak tri paketa koja su naručena različitih datuma. Kao da je Božić.
Jedan paket dva komada Arduino NANO, drugi Kanthal žica za dummy load i treći DuPont foto folija za PCBe jer je kinezu istekao rok trajanja i dobio je bore...nije pomogla niti nivea care krema da se bore otklone. Drugim riječima 6 metara folije ide u smeće.
Nije stiglo, nego sam isao da ga uzmem . Slika je sa neta, mrzi me da idem u garazu da slikam. Nije Hazet ili SnapOn ali kazu da je dobar kvalitet. Za sta meni treba verovatno i vise nego kvalitetno.
08-16-2016, 07:30 PM (This post was last modified: 08-16-2016, 09:01 PM by TDA.)
Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Ima san ove instrumente, simpson, samo san skale malo prominija, voltmetar je original AC, a ampermetar je DC. Napravija san ovu doli skalameriju, sa ebay mini strujne trafoe 5A, i to skroz OK radi.
08-16-2016, 07:46 PM (This post was last modified: 08-16-2016, 07:46 PM by Gosha.)
(08-16-2016, 07:30 PM)pinco Wrote: Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Stiglo, super, sad mogu da potrosim novac sto sam dobio za njih U stvari, vec sam ga potrosio.
U zdravlju da vas sluze.
(08-16-2016, 07:30 PM)pinco Wrote: Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Stiglo, super, sad mogu da potrosim novac sto sam dobio za njih U stvari, vec sam ga potrosio.
U zdravlju da vas sluze.