Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
+1 dejane Smile
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
Samo mi nedostaje Macolin SF roman,

i ovako imam nočne more sa novim Osciloskopom,

...još mi samo Macolin SF nedostaje :-)

I onako su Macola+Rigol=Nočna Mora :-) .....ZU Sammen :-)

pOz

sjajnom društvu,
Reply
SF? Jel to neka nova SMPS toplogija? :-)
Reply
Pa ono veruj mi dobro je da procitas malo odmoris mozak. Tematski pravac je zanimljiviji od nekih nazovi ozbiljnih SF dela koja sam citao.Po meni jos jedno desetak poglavlja i moze da se razmislja o prevodjenju na vise jezika i pregovorima sa svetskim izdavacima. Mozda scenario za film ali za neku kracu sf seriju sigurno.
SF je skracenica za SuperFacebook ili ja negde gresim?
Reply
Jbg brate!
I mi smo malo postali sesilne životinjke. Stanovništvo je zakucano za ekrane, koje male, koje velike.
Ne sluti na dobro...

P.S.

Mislim, rekao sam tamo šta sam imao reći, pa nek svako tumači kako želi.
Reply
Protok vremena je čudna stvar, a "pileće" pamćenje u ljudskoj zajednici još čudnija stvar!
Mi, ljudska bića (nadam se da se tako opravdano možemo nazvati), jesmo uvek sveže testo koje se lako da oblikovati veštom rukom.

Mlađe testo lakše - starije teže. 

Mlado testo uopšte ne pruža otpor jer nema sećanja o nekim prethodnim oblicima.

Matoro testo pruža jak otpor jer poseduje sećanje na mnogo bivših oblika, ali se ipak da oblikovati, samo sporije.
Uostalom, to je od manjeg značaja jer mu rok uskoro ističe.

-Kupite Dormeo jastuk! Ako pred spavanje odsečete prst sekirom, samo prespavajte na Dormeo i izrašće vam nov!  

-Mi Vas veoma volimo. Uzmite kredit kod nas i imaćete kamaticu od samo 5%.

-Mi Vas još više volimo nego oni prethodni! Evo vam video igrica da se ludo zabavljate. Evo vam ekrana da lepše vidite tuđim očima. Evo vam on-line kupovine da ne mrdnete du*e iz fotelje (seljačine dišu svež vazduh). Evo vam društvenih mreža, da se ne osećate usamljenim, i da vam ego bude tvrd i prav, i da od 500 virtuelnih prijatelja pozajmite po 100 virtuelnih evra, započnete dobar biznis, potom im za godinu vratite po 100 virtuelnih evrića, kad se zaimate. Evo vam šablona moralnih normi, jer mi znamo to bolje od Vas, vekovima radimo na tome, od Aljaske do Australije. Evo vam lepe hrane, da budete zdravi i lepi, i da vas samo slučajna boleština ugrozi. A ako se i to možda dogodi, onda evo vam još lepših lekova da se izlečite. Naravno, kupite sve lekove koji vam pomažu, i još i još. Mi tako možemo da napravimo još lepše lekiće za vas.
Podelite svoje lajkove siromašnima, to će ih oraspoložiti, a dobro raspoloženje pomaže njihovom i vašem zdravlju. I svakako, obavezno kupite naš najmoderniji telefon. On može sve umesto vas. Umesto vas pazi na času, umesto vas jede, je*e, spava, sluša, gleda, pamti, popravlja, uključuje, isključuje, budi vas, uspavljuje, pomaže u poslu, čuva decu, možda ih i pravi, probajte za svaki slučaj... Ne morate čak ni da saberete dva jednocifrena broja, imate neverovatan kalkulator na njemu. Ma pametniji je od Vas!
--------------------------------------------------------------------------

Belo je plavo, plavo je žuto, zeleno je crveno, a crveno je opet belo!

Bože! Da li sam ja daltonista (šta god to bilo)?
Reply
He he, i da ne zaboravim (zamalo) :-)

- Kupite naš Tek DPO osciloskop, sa formatom "kvadratića" 16:9, jer (verujte nam) od rođenja živite u gadnoj zabludi da kvadratić treba da ima jednake stranice! Naravno, ne propustite da kupite i 16:9 TV, iz istog razloga, i obavezno se naviknite na to da gledate formate 4:3 na 16:9 (da vam ne bude ono crno sa strane, jer što ste i kupovali toliki TV do vraga, ako vam nema slike po celom ekranu?).
Tako ćete saznati pravu i jedinu istinu (verujte nam) da su to jedini pravi i normalni oblici.
Ono do sada je bila opasna zabluda koju su vam podmetnuli iz političkih razloga i da bi manipulisali vama!

P.S.

Ljudi su u stvari gojazniji nego što ih okom vidite. Oči vas lažu! Oči su nesavršen organ!
Reply
Big Grin Macola ponovo prolupao... Big Grin
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
(01-29-2016, 09:23 AM)TDA Wrote: Big Grin Macola ponovo prolupao... Big Grin

Kako misliš ponovo ?!?! [Image: dodgy.gif]
Reply
Mama me je rodila stojeći, Roberte.
Ispao sam na beton, dva puta odskočio, potom me je lekar dočekao na volej i tako plasirao u bolnički krevetac.

Od tada mi nešto nije baš najbolje... Big Grin
Reply
(01-29-2016, 12:25 AM)Macola Wrote: Protok vremena je čudna stvar, a "pileće" pamćenje u ljudskoj zajednici još čudnija stvar!
Mi, ljudska bića (nadam se da se tako opravdano možemo nazvati), jesmo uvek sveže testo koje se lako da oblikovati veštom rukom.
...
Macola, ti spadaš u manjinu koja o tome hoće da progovori... 41  (Za ovo boldovano mislim da nije opravdano posle Aušvica.)

Kad sam bio mlad (i čitao Asimova, Klarka i Bredberija), smatrao sam da ću u svojoj 38-oj godini, kao čiča Smile, videti 21.vek - vek futurizma jbt... Mrzeo sam autoritarni sistem još u osnovnoj školi. A sad sam u 54-oj doživeo totalni povratak u srednji vek - fali samo inkvizicija (nisam siguran da sam dobro rekao ovo "fali" Wink)..

Dobro je jedino što imam snage da učim da radim u novim programima i da svoje gađenje ne prikažem u slikama, kao da imam neki polarizacioni filter... Evo prve "upotrebljive" slike sa programom VRay for SketchUp:
Reply
Pa, hmm,
ne bih rekao da ti je loše.
S obzirom na vrlo korisne postove, Juser-Frendly savete i nesebičnu pomoć koju pružaš ljudima,

...ipak si ti ispao na neko paperje Smile
Reply
Svaka izgovorena (napisana) reč, negde ostavi neizbrisiv trag ...

Pozz
Reply
(01-29-2016, 11:28 AM)Želja Wrote: Svaka izgovorena (napisana) reč, negde ostavi neizbrisiv trag ...
Pozz
Zabeleženi smo, neizbrisivo... (dok ima struje) Wink
Reply
(01-29-2016, 11:19 AM)Dual Wrote:
(01-29-2016, 12:25 AM)Macola Wrote: Protok vremena je čudna stvar, a "pileće" pamćenje u ljudskoj zajednici još čudnija stvar!
...
Macola, ti spadaš u manjinu koja o tome hoće da progovori... 41  (Za ovo boldovano mislim da nije opravdano posle Aušvica.)

Kad sam bio mlad (i čitao Asimova, Klarka i Bredberija), smatrao sam da ću u svojoj 38-oj godini, kao čiča Smile, videti 21.vek - vek futurizma jbt... Mrzeo sam autoritarni sistem još u osnovnoj školi. A sad sam u 54-oj doživeo totalni povratak u srednji vek - fali samo inkvizicija (nisam siguran da sam dobro rekao ovo "fali" Wink)..

Dobro je jedino što imam snage da učim da radim u novim programima, i da svoje gađenje ne prikažem u slikama, kao da imam neki polarizacioni filter... Evo prve "upotrebljive" slike sa programom VRay for SketchUp:

Ma te stvari (neljudske) su stare koliko i ljudska populacija. Aušvic je samo jedna od njih: od od robovanja u najstarijim poznatim civilizacijama, preko inkvizicije i istrebljenja čitavih naroda (preko 20 miliona) u obe Amerike, pa do svetskih ratova i današnjice, gde se to danas radi na vrlo perfidan način.

Sve je se osavremenilo veoma.
Poput tog tvog finog programa u kom si nacrtao tu lepu sliku.

Ljudska populacija se i danas može podeliti na nešto slično što vlada u životinjskom svetu:
-predatore, koji žive od tuđe energije,
- i "biljojede", koji sami prikupljaju energiju a predatori ih love.

Samo je mehanizam predatora (poput ostalih dostignuća u ljudskoj istoriji) postao toliko fin, suptilan, neprimetan, da "biljojedi" niti mogu da osete kada postaju ulov. Čak sa osećajem sreće i zadovoljstva uleću pravo u ralje!
Nežno, sa bogatom dozom dobrog lubrikanta :-)

Česta pojava kod predatora je da se, ukoliko se pojavi odgovarajući plen, veoma lako i brzo udružuju u čopor, te plen skoro da nema šansu da se izvuče (to smo osetili i na svojoj koži prethodnih decenija).
Kad ulove i podele po komad svakom, opet se lako razdruže i bitišu samostalno do pojave svežeg plena.

Biljojedi su naivni. Navikli su na uobičajeni atak predatora, gde se savim jasno vidi da želi da vas pojede, i onda bežanje ili borba!

Ono što sam zapazio, i protiv čega se zdušno borim na svoj način, je ono što se događa u glavama "biljojeda", a što su predatori veoma vešto i zakulisno uobličili.

Danas u većini zemalja, ako šutneš mačku na ulici, koja ti na brzinu otme sendvič iz ruke dok ga jedeš na klupi u parku, nejverovatnije ćeš završiti na sudu i očekuj od zatvora do novčane kazne.

Tiho i postepeno nam gase sve mehanizme prirodne odbrane. Ku*vinski, u tišini i kroz stvari na koje se lako "navučemo".  Kada nam taj mehanizam bude zatrebao, nećemo ga imati (a već ga skoro i nemamo).
Naravno, to je odmah pokriveno: ili majstorskom zamenom teza, ili naglašavanjem nevažnih stvari da bi važne bile potisnute u podsvest.
Kao mađioničar: mahne ti jednom rukom ispred očiju, a drugom ti izvadi novčanik iz džepa...

Došlo je vreme da "biljojedi" kažu predatoru: "Molim te dođi i pojedi me. Ja to volim, ja to želim! Glupo je da budeš gladan dragi predatore."

Raznorazna: ljudska, životinjska, ekološka, i ostala "prava", koja nemaju blage veze sa životom, jer upravo oni koji ih proklamuju, najviše ih i krše!

Sve su to mehanizmi koji oblikuju našu nemoć.

Konačni cilj je sasvim jednostavan: maksimalna otuđenost pojedinca i njegovo razmišljanje o bilo kom problemu koji ga ugrožava: "Šta ja tu mogu sam da učinim?"
(u stvari, ni malo nismo sami, jer imamo ogromnu snagu, samo što toga nismo svesni)

Sve mi se čini da su ovo bila zdravija vemena:

"Kad to cuše pope Milo
poleće mu sablji ruka
a dva oka k'o strijele
sijevnuše u hajduka"

Pozz
Reply
"Hleba i igara!"

Čitavo viševekovno delo, koje se ne može smestiti na stotine hiljada stranica teksta, a rečeno u dve reči i jednim veznikom :-)
Reply
CTRL+S (Stranicu 165 sa teme Sve i svasta, za neke buduce generacije, thx)
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
Television ruling the nation Big Grin
Reply
Predatora i biljojeda je oduvek bilo, ali sada su se stvari drastično zaoštrile.
Po nedavno objavljenim podacima Oxfam-a, 62 pojedinca ili porodice poseduju imovinu veću nego 4 milijarde najsiromašnijih ovoga sveta, nešto preko 600 njih poseduje 99% svetskog bogatstva.
U američkom senatu sedi 100 senatora koji zajedno poseduju nekih 30 milijardi dolara. Koga oni predstavljaju?

Šezdeset osma (figurativno) je bila zadnja godina kada se mladež udružila i izašla na ulice. Zatim je formirana Trilatelarna komisija i Imperija je uzvratila udarac. Mi živimo u onome što se zatim dešavalo i dešava.

Realizovano je ono što je tridesetih godina prošlog veka napisao Volter Lipman, kasnije čuveni američki novinar. Parafraziram po sećanju: "Narodu treba stalno servirati "neophodne iluzije" kao što su demokratija, sloboda govora, vladavina prava, podela vlasti na zakonodavnu i izvršnu, slobodne medije, slobodne izbore, ljudska prava, itd. (dopunite dalje po slobodnom izboru), kako bi elita mogla u miru da obavlja svoje poslove".

Gornji pojam je N. Čomski uzeo kao naslov svoje knjige "Necessary Illusions: Thought Control in Democratic Societies". Da je ta knjiga postala obavezna lektira u srednjoj školi, možda je nešto i moglo da se učini...

Pozdrav
Reply
Nada ipak poslednja umire.

(tašta (punica) mi se tako zove, "majku joj božju imperijalističku!" - što bi rekao legendarni bravar koji je svojim b®avarskim rukama uradio jedno povijesno "klick")
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)