06-05-2026, 08:40 AM (This post was last modified: 06-05-2026, 08:45 AM by NIXIE.)
Potrudio sam se. Polister je jedino mogao stati tu po dimenzijama. Sva sreća ovi plavi elektroliti imaju dosta mali ESR ( otprilike 50% njih je još uvek dobro nakon 45god) da sam mogo ugraditi blokove, a da to ne utiče mnogo na skretnice. Na basu naravno F&T bipolarni elektroliti su bili jedina mogućnost.
06-05-2026, 04:09 PM (This post was last modified: 06-05-2026, 05:27 PM by Аритон.)
(06-04-2026, 04:29 PM)Zoksy Wrote: Izpravni su, oko 6.6 oma, probao sam ih,
Kasnije cu da otvorim visokotonca da ga vigim kakav je nako tog turiranja. Dobar visokotonac.
06-10-2026, 01:31 PM (This post was last modified: 06-10-2026, 01:32 PM by NIXIE.)
Ja imam neku sa buvljaka, za sada je u redu. Al ove Parkside ozgleda sve imaju istu boljku, koja se lako rešava. Jedino mi sumnjivo ovo sa dodavanjem trake na osovinu, neće to dugo. Tanak lim bakarni ili tako nešto bolje staviti.
06-10-2026, 08:34 PM (This post was last modified: 06-10-2026, 08:44 PM by savan.)
Losa je ta parkside, imam je i ja, to je vise kao igracka nego kao dremel, i baterija se brzo isprazni. I sav taj lidl alat je isto takav kao i ovaj dremel, koliko para tliko muzike uvek bilo : ) Busio neki lim 1mm, nema to snage da sece, niti da brusi, igracka! I pazi kad budes sekao, stavi neke naocare obavezno ili se izmakni iz ravni ploce, jer pucaju ploce za secenje! Lakse mi je busilicom da busim rupice pa obradim turpijom nego tim dremelom, bukvalno nicemu ne sluzi.
06-11-2026, 07:59 AM (This post was last modified: 06-11-2026, 08:06 AM by NIXIE.)
Ja sam mojim dremelom par puta sekao Al lim 1,5-2mm, ali testericom, ne onom brusnom pločom. Uglavnom sam sekao raznu plastiku i klirit. Leti iverje okolo naravno, treba oči zaštititi svakako. Uglavnom je koristim za neko brušenje, oštrenje sitnih burgija i slično. Msm korisna sprava, ali nemam baš toliko posla za nju, znači potrajaće. Za sada se vrti besprekorno, nikakvog lufta ili vibracija.
Ma da, crni lim debljine 1mm, kad sam hteo da isecem za displej ja kupio takvu i eno je kupi prasinu. Nema snage a inace sa toliko obrtaja koliko pise na njoj da ima i sa tako tankom plocicom za secenje to treba da leti kroz crni lim, ali nema snage, to je vise za neko "likovno crtanje" za decu
Da se može kupiti lokalno ili može od kineza?
Ja odavno koristim dobropoznatu soldapullt ds017 i nemam problema sa njome, a u zadnjih pet godina se bome naradila puno više nego u preostalih deset jer sam je kupio prije 2010te. Ako se ne varam u servisu di sam radio su u zadnje vrijeme nabavljali kineske kopije te pumpice koje rade sasvim dobro.