Prekrasno, a verujem i ukusno
Kako ti dobro nađeš izgovor, da se ne baviš elektronikom
Tu bi ja ukinuo sir, a nadodao svežeg krupno rezanog crvenog čilija, da kontrira mesu...
Aaa, voda meni ne dolazi u obzir, pored toliko dobrih vina, eventualno piva
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!"
06-08-2025, 03:54 PM (This post was last modified: 06-08-2025, 03:56 PM by savan.)
Ovo super izgleda! Valjalo bi jednu Skusu ovako zaviti u Al foliju pa je dobro ispeci, a kao prilog bareni krompir iseckan u kriske u koji se doda crni luk iseckan u kriske i sve na kraju prelije maslinovim uljem, eto ideje za neki naredni post! : )
06-08-2025, 07:08 PM (This post was last modified: 06-08-2025, 07:16 PM by savan.)
Imam neko gadjenje na meso jer ne mogu da nadjem dobre cvarke, dobru slaninu, cvarci sivi a treba da budu crveni, valjda iz zamrzivaca otapaju, malo podgreju sta rade ko to zna, jos kad sam video lokalnu firmu koja radi za zlatiborac i kad sam video svu onu prljavstinu i smrad smucilo mi se! Riba je zakon, ali iskljucivo morska, ove domace iz ribnjaka su toliko masne da mi se i one gade, a u te ribnjake kakve podzemne vode i kaakve sve otrove kisa spira sa njiva da je uopste upitno sta nam se servira, tako da samo morska riba dolazi u obzir, ali ne ona iz Japana : )
Eto i ja se zanimam, skupio delke za 'lab napajanje' bazirano na PC ATX osnovi, ideja sa 'DroneBot Workshop' sajta. Izmena je da sam 'moderniji' pa koristim PCB sa ATX 24-pin konektorom, osiguračima i priključcima (pominje to i autor) pa će tabla biti 'čistija' bez osigurača. Tu je i displej napona / amperaže, ovaj model upotrebljiv do 10A.
Na PCB ima izvod i za -12V al' nisam siguran za displej pa se neću igrati.
Boles' - ko i audiJo. Dozvoljeni tj. normalni komplet na pecanju je 3 štapa. E al' treba ti za šarana pa za štuku il' soma, ko da prevezuje pre pecanja! Pa za ovo i ono, za na Dunav il' jezero neko, pa kraći štapovi za na čamac, za varaličarenje bar jedan, što lakši, vitak a čvrst. Pa takmičarac neki, bolonjez. Pa metoda pecanja, na plovak il' dubinku. Daj da imam za tolstolobika spreman sistem. Hej, englezi smislili novu tehniku - feeder štapovi, uf to mora pod obavezno, al' treba i jaki i slabiji. I tako ...
Trikovi sa magnetiziranjem igle, pa oblačenje iste u krep traku i sl. baš nije dalo rezultata. Pa sam išao na silu. Obukao sam pincetu u krep traku, to je upalilo jer sam traku prvo uhvatio sa pincetom pa onda namotao krug-dva okolo...
...rezultat se vidi na slici ispod.Spojio sam instrument na ispravljač i igla baš nigdje ne zapinje, niti malo. Meni se čini da je za sada pacijent na dobrom putu da se oporavi. Sada ga trebam vratiti nazad u HP 400L i vidjeti kako se tamo ponaša.