Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravo stiglo
nije baš upravo,ali jeste pre neki dan i jeste danas prvo opušteno slušanje : zahvaljujući Nixi-ju - veliko veliko hvala 🍻🍀🎇🔝 na volji vremenu trudu i volji da ovo odradi za mene! 
po slikama sličnih uređaja koje je ranije postavljao na forumu sam mislio da je ovo manjih dimenzija,a sad već planiram planove gde i kako ovaj  DAC da smestim ,i imam neku početnu ideju.
za sada - ovako! 🙂
[Image: attachment.php?aid=44002]

Attached Files
.jpg   IMG_20241119_152808_688.jpg (Size: 1,95 MB / Downloads: 285)
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
(11-19-2024, 03:41 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: nije baš upravo,ali jeste pre neki dan i jeste danas prvo opušteno slušanje : zahvaljujući Nixi-ju - veliko veliko hvala 🍻🍀🎇🔝 na volji vremenu trudu i volji da ovo odradi za mene! 
po slikama sličnih uređaja koje je ranije postavljao na forumu sam mislio da je ovo manjih dimenzija,a sad već planiram planove gde i kako ovaj  DAC da smestim ,i imam neku početnu ideju.
za sada - ovako! 🙂

[Image: attachment.php?aid=44002]
Aaaa lepo lepo, neka pruzi beskrajne sate uzivanja u muzici
Reply
Svaka čast Nixe. Neka te u zdravlju služi imenjače.
Reply
Lepo i korisno, pa neka i posluži u satima opuštanja i uživanja! Smile
Reply
Vrlo sam zadovoljan kako zvuči AD1865 sa Sparkos SS3602, nije jeftino ali se isplati. Dimenzije sam uskladio sa onom Kineskom kutijom u kojoj je moj primerak AD1862, tako da je to jedna od opcija za pakovanje. Ceo HMAP sistem koji sam slušao mnogo dobro zvuči u odnosu na ulaganje. Pojačalo je odlično, domaćinski urađeno, čuje se kvalitet. Cantoni su odlični, ja lično bih samo malo prigušio visokotonac i ništa više ne bi tu diro. Švabe vole to malo više da pršti gore, uglavnom su im svi taki zvučnici.  Big Grin
Reply
Tu fali samo jedan Tube Buffer po meni.  Rolleyes
Reply
(Yesterday, 08:55 AM)NIXIE Wrote: Vrlo sam zadovoljan kako zvuči AD1865 sa Sparkos SS3602, nije jeftino ali se isplati. Dimenzije sam uskladio sa onom Kineskom kutijom u kojoj je moj primerak AD1862, tako da je to jedna od opcija za pakovanje. Ceo HMAP sistem koji sam slušao mnogo dobro zvuči u odnosu na ulaganje. Pojačalo je odlično, domaćinski urađeno, čuje se kvalitet. Cantoni su odlični, ja lično bih samo malo prigušio visokotonac i ništa više ne bi tu diro. Švabe vole to malo više da pršti gore, uglavnom su im svi taki zvučnici.  Big Grin

[Image: attachment.php?aid=44006]

(Yesterday, 08:55 AM)NIXIE Wrote: Vrlo sam zadovoljan kako zvuči AD1865 sa Sparkos SS3602, nije jeftino ali se isplati. Dimenzije sam uskladio sa onom Kineskom kutijom u kojoj je moj primerak AD1862, tako da je to jedna od opcija za pakovanje. Ceo HMAP sistem koji sam slušao mnogo dobro zvuči u odnosu na ulaganje. Pojačalo je odlično, domaćinski urađeno, čuje se kvalitet. Cantoni su odlični, ja lično bih samo malo prigušio visokotonac i ništa više ne bi tu diro. Švabe vole to malo više da pršti gore, uglavnom su im svi taki zvučnici.  Big Grin

[Image: attachment.php?aid=35476]

[Image: attachment.php?aid=44007]

https://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_Quinto_540

https://forum.yu3ma.net/showthread.php?tid=159&pid=113394#pid113394
(Yesterday, 10:27 AM)NIXIE Wrote: Tu fali samo jedan Tube Buffer po meni.  Rolleyes

ništa ja tu ne bi dodavao - a trenutno mi je u planu da ovaj DAk ide u kutiju sa Dragan100 predpojačalom i NPejcic relejnim preklopnikom kanala na daljinski. 

u toj jednoj kutiji bi imao DAk,"uslužni" preklopnik ulaznih signala (čiji bi izlaz mogao ići ili na AUX ulaz nekog fabričkog predpojačala,ili na)  Dragan100 predpojačalo od čega bi sva tri mogla raditi potpuno zasebno,ili zajedno sa jednim ili oba ostala dela u kombinaciji.

za sada me ta ideja greje,videćemo na šta ću se ohladiti...

Attached Files
.jpg   IMG_20241120_104133_416.jpg (Size: 1,45 MB / Downloads: 159)
.jpg   IMG_20241120_105958_614.jpg (Size: 1,88 MB / Downloads: 158)
Reply
Razmišljaj, ja bih daka posebno u kutiče. Nešto ne volem te all in one uređaje. Sad se kajem što ne ponesoh moj buffer sa 6N6P da čuješ. Nisam se setio.
Realno, pretpojačalo je tu višak, buffer samo bez pojačanja za ove digitalne izvore zvuka. Možda treba malkice pojačanja za tuner, kasetofon i gramofon, ne znam koliko treba pojačalu ulaznog napona? Znači ako ide preamp, gain 3x (10dB) nikako više od toga.
Reply
kojih dimenzija kutija bi odgovarala?
Reply
DAC kao poseban uređaj može da se spakuje u kutiju ovih dimenzija. Samo ih trenutno nema u ponudi sa čistom prednjom pločom, ima samo ovih Breeze Audio za headamp.
Trafo u tom slučaju ide napred, a sve ostalo nazad ovako kako je spakovano.

https://www.ebay.com/itm/272002051930
Reply
Ovaj stepen cevni je OK. Ne pratim temu na DiyA, ali mislim da ima i pločice urađene.

[Image: attachment.php?aid=44009]

Attached Files
.png   SC-000165.png (Size: 41,15 KB / Downloads: 76)
Reply
Bobane, ako si mislio predložiti ovaj I/V stupanj kao standardno pretpojačalo, to baš nije za to. Ovaj ima niskoimpedantni ulaz koji pretvara strujni izlaz iz DACa u naponski, a koliko vidim HMAP ima već gotov DAC sa kojim može da gura pojačalo.
Reply
(Yesterday, 01:54 PM)NIXIE Wrote: Razmišljaj, ja bih daka posebno u kutiče. Nešto ne volem te all in one uređaje. Sad se kajem što ne ponesoh moj buffer sa 6N6P da čuješ. Nisam se setio.
Realno, pretpojačalo je tu višak, buffer samo bez pojačanja za ove digitalne izvore zvuka. Možda treba malkice pojačanja za tuner, kasetofon i gramofon, ne znam koliko treba pojačalu ulaznog napona? Znači ako ide preamp, gain 3x (10dB) nikako više od toga.

još to sve lebdi u vazduhu,ne mora biti integrisan uređaj. svakako,ne planiram da dodajem bilo šta na DAk,i sam bez predpojačala može da lepo pogura pojačalo.
što se tiče bafera - nisam siguran da sam ikada shvatio njegovu praktičnu primenu osim kod izlaza velike impedanse,a ogromna većina današnjih pa i starijih op-amp-ic je sa niskom iizlaznom impedansom - pa čemu dodavati nešto što bi imalo malu do nikakvu ulogu u kolu,osim što će svojim karakteristikama dati neki karakter zvuku,tehnički gledano za toliko ga iskriivti?
ovo smatrajte kao pitanje,svakako bi voleo da mi neko kaže dobre strane bafera jer koliko god da sam pratio forume mahom je pisano "čiji je veći" ali ne i zbog čega se koristi?
Reply
(11 hours ago)Khadgar2007 Wrote: Bobane, ako si mislio predložiti ovaj I/V stupanj kao standardno pretpojačalo, to baš nije za to. Ovaj ima niskoimpedantni ulaz koji pretvara strujni izlaz iz DACa u naponski, a koliko vidim HMAP ima već gotov DAC sa kojim može da gura pojačalo.

Znam ja što sam to predložio.
Reply
Kod mene se to dobro pokazalo. Aikido cathode follower sa 6N6P i mnogim drugim lampama. I sestri sam napravio jedan sa 5670 lampama, i ako joj praktično ne treba.  Big Grin

Treba mi buffer prvenstveno da imam selektor ulaza, potenciometar za jačinu i dva izlaza (recimo za SUB). Ne praktikujem DAC direktno u pojačalo. Malo je i rizično, pojačalo ima oko 150W po kanalu na 8oma. Osim toga, ne boji zvuk mnogo, THD je mizeran,  ali ga ipak nekako ulepšava. Probao sam i pasivno, samo selektor ulaza i potenciometar, ali ovo je dosta bolje. Probao sam i sa opampom, i buffer i preamp, opet je ovo bolje. Rekoh, krivo mi je što ga nisam poneo onomad, samo da čuješ. Džabe priča, dok se ne čuje.
Reply
(1 hour ago)Boban Wrote: Znam ja što sam to predložio.

To mi je jedna od opcija za sledeću fazu. Imam puno 88-mica, 6N23P i 6N1P.  Za oštrozvučeći PCM63, jedna 6N23P onako masnijeg zvuka, to mora da valja.
Reply
Za buffer topla preporuka SLCF.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)