Ja imam neki hp i3... Windows (kaže) 6.2,nisam ni znao da postoji... Radi sve od kad sam kupio Sprint.
Ja se toliko ne razumem u te stvari da kad ne radi ja sve instaliram ponovo. Pravo da ti kažem najbolje mi je komp radio bez ikakvog antivirusa.
ViewMate i KiCAD vide gerber OK. JLS pravi problem oko većine pinova za AD - vezani za GND plane?
Pošalji im file u chat nek provere, možda online ne radi korektno.
12-04-2025, 07:55 PM (This post was last modified: 12-04-2025, 08:23 PM by savan.)
U pravu si, nesto nije kako treba, kao da su svi pinovi spojeni na gnd plane, mada mozda je samo preview generator u pitanju a izrada da bude ok
Edit: na pcbway gerber viewer, ucita ali prazno sve, nista ne prikazuje, ipak nesto tu nije kako treba
Edit: ali kad uradim extract rar arhive pa onu drugu rar arhivu extractujem u neki prazan folder pa spakujem u zip arhivu, na pcbway prikazuje kako treba, ali ema silk, na jlcpcb i dalje nije kako treba
12-04-2025, 08:43 PM (This post was last modified: 12-04-2025, 08:45 PM by savan.)
Moze i klon da se uradi, da se izbace shift registri i ubaci cpld :Ovu gore sliku bpcb-a sam ubacio kao sliku u easyeda pa sliku konvertovao u bottom lajer horizontalno okrenut kontra jer je sa donje strane, i jednostavno je za klonirati da bude kao original : )
Moglo bi se odraditi, videcu za vikend da izbacim shift registre pa da ubacim cpld, ali ne mogu sa trought hole, oko cpld moraju da budu smd max 0603 pakunge jer je tesko izrutirati sa vecim pakungama od 0603, dekoupling mora da bude blizu cpld-a, cpld ima 100 pinova i malen je a sa TH nema sanse da se to uradi
12-05-2025, 03:20 PM (This post was last modified: 12-05-2025, 03:30 PM by savan.)
Ne znam dali i valja ovaj klon, vidi sliku, ovaj J9 drugi kraj mu nije vezan nizasta! Tu bi trebalo pronaci shemu pa iz sheme to precekirati dali je to sve kako treba. Obrisao sam gerber iz predhodnog posta. Uopste mi se ne svidja kako su vuceni vodovi, pogotovo ono jedno provlacenje voda kroz izmedju i ovako vec malo mesta izmedju pinova na shift registrima. To bi trebalo iz sheme crtati sve ponovo. Ciji je ovo ad1865, ko ga je crtao?
(12-05-2025, 03:20 PM)savan Wrote: Ne znam dali i valja ovaj klon, vidi sliku, ovaj J9 drugi kraj mu nije vezan nizasta! Tu bi trebalo pronaci shemu pa iz sheme to precekirati dali je to sve kako treba. Obrisao sam gerber iz predhodnog posta. Uopste mi se ne svidja kako su vuceni vodovi, pogotovo ono jedno provlacenje voda kroz izmedju i ovako vec malo mesta izmedju pinova na shift registrima. To bi trebalo iz sheme crtati sve ponovo. Ciji je ovo ad1865, ko ga je crtao?
Savane nemoj se zamarati sa ovom PCB, hvala ti na trudu i vremenu ali nisam tražio PCB u drugo softveru nego razlog zašto gerber izgleda kako izgleda.
Evo detalja sa J9 a pločicu je crtao Miro https://www.diyaudio.com/community/threa...st-6525201
12-05-2025, 06:46 PM (This post was last modified: 12-05-2025, 07:49 PM by savan.)
Hvala, ja sam vise zbog toga da je imam u EasyEda ako bi slucajno dodavao cpld, a verovatno da cu za vikend malo da ubijem vreme da dopravim plocicu pa bez sheme mi je teze, sad je mnogo lakse