Threads: 41
Pre mesec i po dana sam udario u rupu kod knjižare Most (za Kraguječane) koja nije bila obeležena. Bilo je kasno, padala je sitna kiša i kada sam ugledao rupu bilo je kasno jer je bii auto iza mene i u sisednoj traci u istom smeru, dakle nisam mogao da kočim ni da menjam pravac.
Rupa je pravougaonog oblika, isećen asfalt, dubine dobrih 15ak cm. Apsolutno nikakvo obeležavanje. I još uvek nije zakrpljena samo je popunjena šljunkom...
Ishod, iskrivio prednju i zadnju desnu čeličnu felnu što sam sredio i treba da odem kod majstora da vidimo zbog čega vuče u levo...
Naravno, garancija mi ne pokriva takva oštećenja a još me i strah da odem u ovlašćeni servis jer će da izmisle da mora svašta da se menja.
Da, znam, mogao sam da tužim grad i da dobijem. Da li ima smisla tužiti grad, na ovo svi znamo odgovor.
Threads: 10
@Braca
i kod nas se takve stvari resavaju za par sati
nznm bas za to asfaltiranje, verujem da se retko desi da i to odrade istog dana
Threads: 90
Zanima me dali ima kakav DIY projekt sa 7-segmentnim displayima ili 3 1/4 displayem za hfe meter? Pitam iz razloga što na ebayu i banggod nema više hfe na multimetrima (ima im malio dio multimetra) pa me zanima dali je ko naletio na kakav projekt u elektroru, silicon chipu..ili kopirat projekt firme iz '80 tih godina?
Super je to..ali treba ti dmm koji imamo svi doma i koristimo..ali mi je prakticniji ovaj sa youtube..ima display i selektore..to sto ima display mi je jednostavnije nego svaki put spajat dmm.ovako bi bilo sve u jednoj kutiji i to manjoj..ustekas bjt..i selektorima biras opseg struje baze i napon kolektora..i u trenu sve se prikazuje na ekranu bez dodatka dmm.
Threads: 75
Podržavam ideju, ali želim da predložim da sprava meri i Rbb.
Što je Rbb manji to tranzistor manje šušti, a to merenje je retkost.
Da otvorim novu temu pa postavim shemu navedenog instrumenta pa da krenemo u diskusiju? Time imamo osnovu za razvoj i unapredenje....
Threads: 30
Gde da nabavim onaj silikonski gel kojim su zaliveni elektronski moduli ?
To je onaj providni ljigavi gel koji se razvlači i jako je mekan ...
Konkretno, treba mi posle popravke ECU ( motorni računar automobila) da popunim prazninu
u kojoj se nalaze više tankih paralelnih licni i gde taj gel prvenstveno čuva licne od pomeranja pri vibracijama.
Glavni zahtev je da se ta masa može kasnije lako odstraniti, poput originalnog gela.
Palo mi je na pamet da to mesto zalijem parafinom, ali mi se ne dopada niska tačka topljenja parafina.
Threads: 1
03-15-2021, 12:17 AM
(This post was last modified: 03-15-2021, 12:20 AM by emiSAr.)
Nekad je postojao tzv RTV silikon, nikad ne otvrdne skroz i bio pakovan u tubama do 200 grama-bilo i manjih tuba.-
Jos uvijek ga ima, prodaje VURTH.-
pOz
Threads: 54
Emire, radim često sa Wurthovim silikonom i nije baš lako odstranljiv, kako bi Želja to trebao...
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti
Dovoljno jako!"