Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Da li po zakonu neki nas (domaci) forum ima pravo da pri registraciji od novih clanova trazi mail sa imenom i prezimenom?
Reply
Ne verujem da je zakon definisan na tom nivou Smile
Reply
Upišeš neko sasvim obično ime i prezime tipa: Petar Petrović, a ukoliko ti se mail hostuje na džemi, uz korisničko ime dodaš i dodatak tipa: zare+dodatak@džemo Smile
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.

塞爾維亞文
Reply
Nemoj samo Petar Petrović, da te ne bi Johnny Štulić tužio radi korištenja njegovog pseudonima. Big Grin Big Grin
Reply
Ma najlakse je staviti neko lazno ime. Ne radi se o tome. Nego stalno se prica o zastiti licnih podataka, da se pazi sta se i gde ostavlja od podataka na netu a kreten trazi ime i prezime koje mu uopste nisu potrebni. Prvi put uopste i cujem da je za registraciju na nekom forumu potrebno ime i prezime.
Reply
Reply
@branko
ocigledno je gora situacija sa skolom
u slucaju dece, broj je ogranicen na jednu generaciju.
ako pretpostavimo da je kolko tolko merodavan tj reprezentativan, dolazimo lako do pola miliona ljudi kojima se mozak ispira
na kraju tretmana, zavrse sa ispranim mozgom ili traumama. svakako dobiju i diplomu da su sada sposobni i spremni za farmu zadrugu ili neki reality show

broj prijavljenih za zadrugu je sigurno manji od broja onih koji to konuzmiraju, ali to bi takodje bio dobar podatak
u krajnjoj liniji ovi ljudi se svojevoljno prijavljuju za ucestvovanje u programu, pa i nije na nama da ih spasavamo
Reply
Nije na nama da njih spašavamo, već da sebe spašavamo. Ako 60.000
uglavnom mladih ljudi smatra da im je spas da uđu u zadrugu, a još toliko
uglavnom mladih ljudi smatra da im je spas da zapali preko grane teško
smo na...ali
Reply
MicroCap Spice program za simulaciju el. kola, do skoro 4500$ za jednu licencu, od skoro besplatan.

Evo linka ako nekoga zanima: LINK
Fray the strings
Throw the shapes
Hold your breath
And listen!
Reply
Danas mi stigao Wireless Charger pa me zanima dali on zrači po štetu za ljudsko zdravlje?
Uzeo sam ovaj najkvalitetniji po pitanju omjera best buy....a na poledjini ništa manje nego Made In China.

Takodjer bih skrenuo pažnju kad naručujete preko ebaya uzmite free posting od SpeedPAK jer paket mi je stigao za 2 i pol tjedna.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
@ronovar 'štetu za ljudsko zdravlje'
lekovit je verovatno, imaju ih u banjama
Reply
https://direktno.rs/upload//media/2020/8..._video.mp4
Reply
(09-15-2020, 12:23 PM)ronovar Wrote: Danas mi stigao Wireless Charger pa me zanima dali on zrači po štetu za ljudsko zdravlje?
Uzeo sam ovaj najkvalitetniji po pitanju omjera best buy....a na poledjini ništa manje nego Made In China.

Takodjer bih skrenuo pažnju kad naručujete preko ebaya uzmite free posting od SpeedPAK jer paket mi je stigao za 2 i pol tjedna.

za to "made in PEOPLE REPUBLIC OF CHINA" smo već navikli a i tek ćemo. što se tiče wireless charger kontam da ne leči,ali ni da ne šteti nešto mnogo jer su u pitanju dva namotaja žice (jedan na poleđini mobilnog a drugi na površini bž-punjača) i da se radi o sklapanju malog transformatora koji radi na nekoj frekvenciji ali tek kad se poprilično precizno usklade po vertikali, horizontali i osi jedan u odnosu na drugi. samim tim zračenje nastaje ali kontam laički da je ipak sprega uskog pojasa i širine,tj relativno bezopasna. ne plašim se da koristim isti,mada mi žica i dalje daje brže punjenje.
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Mnogo je manje štetan, opasan od indukcionog šporeta.
U svakom slučaju, nemoj da ga držiš pored glave kada
spavaš, trebaš nam još    113
Reply
NOKIA 4G na Mesecu Smile

https://twitter.com/BellLabs/status/1316780501710102528
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
Ko može da proveri? Smile

http://rs.n1info.com/Biznis/a663518/Beog...ineta.html

"”Ubrzo nakon što sam kupio mašinu primetio sam da praktično ne postoji razlika u temperaturi pranja između programa koji veš peru na 40 i na 60 stepeni. To sam ustanovio običnim pipanjem stakla na vratima mašine, što svakako ne može biti pouzdano. Zato sam uzeo čitač temperature ili thermocouple reader Omega HH21A Microprocessor Thermometer Type J-K-T i postavio u bubanj žicu termopara tip T, da bih proverio temperaturu pranja na programima koje sam najčešće koristio”, objašnjava nam Dejan."
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
Pomalo vezano za tu veš mašinu, merio sam skoro jedan mali SUB (Monitor audio ASW100). Recimo na njemu podešavanje rezne frekvencije čudno radi, deluje mi kao improvizacija. Sva sreća što je jeftino nabavljen u savršenom stanju i potpuno zadovoljava potrebe neaudiofila (moje sestre i zeta) u 2+1 sistemu. Meren je opseg na dva mesta u sobi za razne položaje potenciometra rezne frekvencije (40, 80 i 120Hz) i to izgleda ovako:

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Dvosmerna struja? Hmmm...

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/9291...rnu-struju

EDIT: Ladno su obrisali stranucu, i to pre nego sto je web.archive.org uspeo da kesira... verovatno su skapirali sta su napisali... Smile

Reply
(10-23-2020, 12:40 PM)1van Wrote: Ko može da proveri? Smile

http://rs.n1info.com/Biznis/a663518/Beog...ineta.html

"”Ubrzo nakon što sam kupio mašinu primetio sam da praktično ne postoji razlika u temperaturi pranja između programa koji veš peru na 40 i na 60 stepeni. To sam ustanovio običnim pipanjem stakla na vratima mašine, što svakako ne može biti pouzdano. Zato sam uzeo čitač temperature ili thermocouple reader Omega HH21A Microprocessor Thermometer Type J-K-T i postavio u bubanj žicu termopara tip T, da bih proverio temperaturu pranja na programima koje sam najčešće koristio”, objašnjava nam Dejan."

Lg sam prodavao u prodavnici pre 15 godina i mogu reci da sam u maloj sredini uspevao svaki dan da prodam po jedan iako je Gorenje imalo neprikosnovenu poziciju. Tada se LG hvalio sa bio aktiv programom koji se bazira na tome da su enzimi za rastvaranje necistoca u tkanini osetljivi na visoku temperaturu i koji god da odaberete program na lg-u on ce prati na niskoj temperaturi do 40 stepeni a samo na kraju dici temperaturu na izabranu i kratko prati. Za primer program pamuk 40 je 1.56h, pamuk 60 je 2.35 a pamuk 95 je 2.37h.

Ne mogu reci sa sigurnoscu da je lik sa LG masinom u pravu ali znam da su stare masine radile kako treba i ne vidim razlog zasto bi to upropastili. Moja Lg je kupljen a2006 i ojos uvek je u besprekornoj funkciji. neke masine su imale poseban taster za bio program i tada je radio samo do 40 stepeni, mozd i na novim masinama ima takav taster samo sa suprotnom logikom da mora da se iskljuci da bi digao teperaturu. Danas se sve radi na ustedi energije pa je moguce da su ovu opciju stavili. iz mog iskustva citanje uputstva za upotrebu skoro uvek resi problem ali je to kod nas papir koji se cita samo kad nesto nije u redu a cesto ni tad
Reply
Treba mi odvojni trafo. Dajte mi kontakt onog čoveka kod koga ste vi naručivali.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)