Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Može li ova:

Patak i žabe

Ako ste dokolni,
Pročitajte ovo
Stari patak ukraj bare
Držao je slovo.

Slušale ga žabe
Velike i male,
Slatke su mu reči
Jedva dočekale.

Govorio patak
o vrlini mira,
I da niko nikog
Ne treba da dira.

Svako ima prava
Da slobodno živi,
Niko ne sme tlačit one
Što mu nisu krivi.

Sloga, mir i ljubav
Blagoslov je pravi,
Zato neka niko
Nikoga ne gnjavi.

Slušale se žabe
Ovo krasno slovo,
Kad patak ućuta,
Desilo se ovo

Jedan žabac mali
Pobliže je stao
A patak ga zgrabi,
Pa ga progutao.

Iz ovog se nešto
i naučit dade
Hulje lepo zbore,
Al nitkovski rade.
?
Reply
Na onom linku par postova unazad, na mapi dvo-kliknete svoju poziciju, pojavi se kao kučica, ispod mape kliknite "Predikt passes"
i dobit čete tabelu, kad če biti vidni, i kako, dvogledom, golim okom, ....

Evo još jednom link:
https://www.satflare.com/track.asp?q=starlink#LIST
LP
Dragan
Reply
(04-18-2020, 12:15 AM)milepa. Wrote: Može li ova:

Patak i žabe

Ako ste dokolni,
Pročitajte ovo
Stari patak ukraj bare
Držao je slovo.

Slušale ga žabe
Velike i male,
Slatke su mu reči
Jedva dočekale.

Govorio patak
o vrlini mira,
I da niko nikog
Ne treba da dira.

Svako ima prava
Da slobodno živi,
Niko ne sme tlačit one
Što mu nisu krivi.

Sloga, mir i ljubav
Blagoslov je pravi,
Zato neka niko
Nikoga ne gnjavi.

Slušale se žabe
Ovo krasno slovo,
Kad patak ućuta,
Desilo se ovo

Jedan žabac mali
Pobliže je stao
A patak ga zgrabi,
Pa ga progutao.

Iz ovog se nešto
i naučit dade
Hulje lepo zbore,
Al nitkovski rade.
?

...i kako sad nakon svih pravila foruma,da te kaŽnim? hm... pozivam se na pravopis....

U se I u svoje Kljuse!
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Uf, sad ne znam da li dobro shvatam , ali izgleda da je neki moj post zvučao onako kako mi nije bila namera.
Svakako da prema svim članovima ovog foruma gajim samo pozitivna mišljenja i nikada mi ne bi bila namera da nekoga uvredim ili kažem nešto nedolično što bi ružilo nekoga ili sam forum.
Ukoliko treba molim da se taj moj post obriše uz izvinjenje moderatorima zbod dodatnog posla.
Reply
Preko mene preleću večeras od 20:16 do 20:38
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
Sateliti !
https://www.klix.ba/scitech/nauka/na-neb.../200418021
Reply
(04-18-2020, 07:16 AM)milepa. Wrote: Uf, sad ne znam da li dobro shvatam , ali izgleda da je neki moj post zvučao onako kako mi nije bila namera.
Svakako da prema svim članovima ovog foruma gajim samo pozitivna mišljenja i nikada mi ne bi bila namera da nekoga uvredim ili kažem nešto nedolično što bi ružilo nekoga ili sam forum.
Ukoliko treba molim da se taj moj post obriše uz izvinjenje moderatorima zbod dodatnog posla.

opusti se Mile,nedostaje smajli u mojem prošlom postu,a i "Ž" nije bilo slučajno. pa vidiš da nema kazne! ?
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Ma vidim, samo nisam skapirao, a uvek je moguće da se nešto protumači drugačije, pa pomislih...
Reply
(04-18-2020, 08:50 AM)Bocko Wrote: Preko mene preleću večeras od 20:16 do 20:38

Ovde imaš red vožnje za sledećih deset dana:
https://www.n2yo.com/passes/?s=45415#
Reply
Ako ima neko dobar foto aparat ili kameru neka usluka Starlink, zanimljivo je ...
Reply
Mnogo teško je uslikati ove satelite, snimiti ovo iz osvetljenog grada. Video ih okom, ali fotoaparatom nisam uspeo.
Reply
Upravo evo sad preleteli izmedju mene (Šid) i BG
Reply
(04-18-2020, 07:26 PM)npejcic Wrote: Mnogo teško je uslikati ove satelite, snimiti ovo iz osvetljenog grada. Video ih okom, ali fotoaparatom nisam uspeo.
I ja sam se pomucio da ih slikam ali tesko ide zbog "svetlosti velegrada". Sa optickim zumom od 15X uspem da uhvatim samo jedan
i treba mi stalak koji nemam.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Reply
(04-18-2020, 07:33 PM)YuMERA Wrote: Upravo evo sad preleteli izmedju mene (Šid) i BG
Lete oni non-stop, samo ono je bila najgusca grupacija.Sad su vec iznad Pacifika.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Reply
Jako tesko ih je uslikati a gotovo nemoguce snimiti , jedva nesto sam uspeo Olimpus foto aparatom pod "night mode" opcijom ... i da definitivno treba stativ .
Krecu se u koloni sa velikim razmakom pa kada se zumira moze da se uhvati samo jedan ... evo moje najbolje fotke  Undecided

Ta dva objekta u sredini slike se zapravo krecu u koloni sa ostalima ...

And this is ma house  Tongue

A ono iznad je Severnjaca ... valda  Rolleyes
Reply
Vidio sam iznad Sarajeva?
Isto kao sto je dackotronic uslikao !
Reply
Ja uspeo da snimim, sad cu da proverim kakav je snimak pa ako je upotrebljiv kacim na YT
Reply
Bio tel podesen na 720p , zaboravio da dignem rezoluciju ali nije lose. Sljamsung s9 i gimbal osmo3.

https://www.youtube.com/watch?v=4btCJCWo...e=youtu.be
Reply
Pozdrav svima i srecan praznik. Hristos vaskrese.

Hteo sam da napravim predpojacivac za mikrofon sa roger beep-om ali sam izgleda napravio oscilator Smile

Ideja je sa ovog sajta

U prilogu su slike.

Kako da ovo sredim?

Pozdrav
Reply
Rado bih pomogao ali ne kontam bas ceo sklop ... to je kao neki Auto-squelch sklop sa preamp za radio primo-predajnik + bip (bez PTT komande)? Smile
Moras jedno po jedno da rascistis, probaj samo funkcionalnost pre-ampa posto on moze da pravi najvise problema, vidi da li si sve komponete lepo rutirao i da li su tacno tih vrednosti ...

A i OP koji si ti stavio NE5532 nije bas slican originalnom OP296, taj NE5532 ima 10MHz GBW dok originalni svega 0.45MHz i to moze da bude jedan od razloga oscilovanja ... moraces da se pozabavis malo frekventon kompenzacijom ...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)