Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...a što činiš?!
I je pojam kvalitete,ali čuj kada radiš brza pojačala sa "novom" topologijom i ja kada pogledam tu šemu baš ne razumijem sve što i kako radi nije sve tako crno-bijelo.
Poznati problem su takozvani "black flag" blok kondovi koji su stavljeni na kritična mjesta i čija izrada nije odoljela zubu vremena i vrijednosti im se promijene za par pF i to je dovoljno da pojačalo bace van stabilnosti. Da stvar bude gorja(po mene) ovdje takvih nema već samo stiroflex i smeđi film kondovi.
Reply
Prototip u pripremi. Nije za kucno slusanje, ali ipak sa muzikom u vidu

[Image: attachment.php?aid=45576]

Attached Files
.png   pcb_preview2.png (Size: 124,77 KB / Downloads: 64)
Reply
o čemu se radi?
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Pojacavacki modul u D klasi sa GaN FETovima, to je ideja. Sa nekim dodacima. Uglavnom nisam mnogo odstupao od GaN Systems/Infineon referentne seme sto se samog pojacavaca tice pa se nadam da ce i da radi, to ce za pocetak biti dovoljno, a karakteristike cemo videti. Do sledeceg okupljanja u svakom slucaju bi trebalo da moze i da se cuje i kaze vise informacija Smile
Reply
Ovo za poštovanje, valjala bi nova, GaN tema Smile
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
(4 hours ago)enaB Wrote: Pojacavacki modul u D klasi sa GaN FETovima, to je ideja. Sa nekim dodacima. Uglavnom nisam mnogo odstupao od GaN Systems/Infineon referentne seme sto se samog pojacavaca tice pa se nadam da ce i da radi, to ce za pocetak biti dovoljno, a karakteristike cemo videti. Do sledeceg okupljanja u svakom slucaju bi trebalo da moze i da se cuje i kaze vise informacija Smile

ne sumnjam da ces ti to izvesti na pravi put.
kad kažeš "nije za kućno slušanje" to verovatno znači baš baš velika snaga?
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Po kanalu nije nesto posebno snazno, kao prosecno HiFi pojacalo, ali moze da se naredja 10-ak ovakvih modula u rek, ako ne bude bilo problema sa hladjenjem. Kvalitet zvuka koji je dovoljan je na nivou telefona od casa od jugorta, sve preko je entuzijazam, zato kazem nije za kucu, ali naravno da cu ga testirati i u sobnim uslovima Smile Za sada ne mogu da otkrivam vise detalja, samo sam bacio sliku da zagolica mastu  Big Grin
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)