04-02-2019, 07:48 PM
dobio sam tamo nekoliko saveta: ako se pp-aparat koristi u javnim ustanovama/radnjama onda ide na svakih 6 meseci na servis i proveru. kod CO2 aparata na svakih 5 godina se testira ventil i proverava sama boca. redovni servis košta 300 dinara po aparatu. ako se aparat koristi kući, opet se preporučuje održavanje kao u javnim ustanovama/radnjama ali neka tolerantna granica je godinu dana između servisa s tim što se mora obratiti pažnja na pritisak na manometru kod pp-aparata sa prahom koji mora biti unutar zelenog polja. kod CO2 aparata se provera vrši merenjem mase-na svakoj boci gore pri vrhu piše u gvožđe ukucana masa same boce. na nju se dodaje masa CO2 za koju je boca predviđena i 700g koliko je teško crevo sa mlaznicom. moja boca je sa 5kg CO2,sama boca je 11,45kg,crevo+mlaznica 700g,sveukupno 17,15kg. pri proveri se meri masa koja može da opadne vremenom do pola kg, kad opadne preko toga to je znak da se mora otići na servis i proveru.
opet kaže čovek tamo-najbolje je ići na servis svakih šest meseci, a ovo su samo smernice kad i kako treba obratiti pažnju, i kako znati da su parametri opasno popustili.
opet kaže čovek tamo-najbolje je ići na servis svakih šest meseci, a ovo su samo smernice kad i kako treba obratiti pažnju, i kako znati da su parametri opasno popustili.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...