03-26-2019, 08:19 AM
Da razjasnimo malo celu stvar. Kao što reče Goša ova tema je nastala iz potrebe za meračem frekvencije za Bracin projekat. Ronovan je na toj temi zakačio merač http://danyk.cz/avr_fmetr3_en.html .Ovaj merač savršeno odgovara potrebi audio generatora. On svojom unutrašnjom matematikom u okviru jednog merenja koje najverovatnije traje 1 sekund može da izmeri i hiljaditi deo hetca. To standardni kaunter ne radi i nema potrebe za tim. Obično se sa vremenskom bazom od 1 s dobija minimalno merenje od 1 Hz+-1Hz! Takav je onaj Bracin kinez, koji i ja imam. i koji radi tako kako radi.
Za potrebe lf generatora ja zagovaram izradu Danykovog merača sa 4 cifre, koji će tu odraditi posao savršeno. Bilo kakav kvarc će zadovoljiti tačnost merenja koja će biti neuporedivo veća od crtane skale i onjemu bi trebalo pisati u Bracinoj temi ili eventualno otvoriti novu temu.
Ova tema bi trebala da se bavi projektom, kako ja to vidim, kvalitetnog multifunkcionalnog bench frekvencmetra. Ako bi se odradila i dobra vremenska baza, sa dodatnim preskalerom i dobrim ulazima taj uređaj bi mogao da dobije i prefiks laboratoriski.
Za potrebe lf generatora ja zagovaram izradu Danykovog merača sa 4 cifre, koji će tu odraditi posao savršeno. Bilo kakav kvarc će zadovoljiti tačnost merenja koja će biti neuporedivo veća od crtane skale i onjemu bi trebalo pisati u Bracinoj temi ili eventualno otvoriti novu temu.
Ova tema bi trebala da se bavi projektom, kako ja to vidim, kvalitetnog multifunkcionalnog bench frekvencmetra. Ako bi se odradila i dobra vremenska baza, sa dodatnim preskalerom i dobrim ulazima taj uređaj bi mogao da dobije i prefiks laboratoriski.