12-22-2018, 09:24 PM
(12-22-2018, 08:40 PM)nik Wrote: @BracaHvala na predlogu - pratio sam svojevremeno tu temu na velikom forumu, a kupio sam kod njega već nekoliko pločica za njegov K-Multiplier.
Imas i ovakav dijamanat zvani 'Kuartloton', imamo i gerber fajlove za plocicu (sa diyaudio.com foruma) a hteo sam i Khadgara da pitam od koje sorte tj. manufakture ima onu gomilu BC550/560 sto prikaza jednom prilikom. Autor kaze da njegov bafercic sa dobrim tranzistorima zahvata do 50MHz, nije sirok kao Macolin ali sve ostalo mi izgleda OK.
Medjutim, za generator četvrtki mi treba bafer sa (+) i (-) ulazom, a njegov bafer ima samo jedan ulaz.
On bi mogao da dodje u obzir za generator sinusa, mada u trenutnom rešenju (OPA134, DIP-8) ima jakog konkurenta za 2,58 evra.
Uzgred, u medjuvremenu sam našao PSpice model za AD825 (nema ga u standardnoj biblioteci) i sa njim se dobija vreme porasta četvrtke od 100ns, tj. polovina od prethodno pokazanog sa AD823.
Nije loše, dvostruko strmija ivica za dva puta nižu cenu - 4 umesto 8 evra, ali ga ima samo u SOIC-8 i TSSOP verziji. U mom slučaju, SOIC-8 se za 15 minuta lemi na DIP-8 adapter, pa osim cene ne vidim neku veliku prepreku.
Pozdrav