Koliko sam vidio na ebayu najbitnije ti je da gledas da ti ima isti chip koji i ti sad imas, i onda samo u postavka library headeru izmjenis rezoluciju:
#define ILI9341_TFTWIDTH 240
#define ILI9341_TFTHEIGHT 320
Moj je 320x240px i tako je definirano u headeru...a velicina ekrana ti nema veze ako koristis isti TFT driver, samo promjenis rezoluciju i to je to.
U temi o waveform generatoru si pitao kako da se rotira ekran, mozes ga rotirat sa ovom naredbom:
tft.setRotation(3);
Gdje broj u zagradi ti oznacava rotaciju, pa malo experimentiras dok ne dobijes rotaciju kakvu zelis, kod mene je broj 3 rotacija jer tako kasnije mislim staviti na PCB display.
Jesi mozda sada kada sve imas poslozeno da narucis AD9850/51 i usporedis do koje razine ti daje Vpp max sinusoidu i kvadratni signal? Da malo usporede se ta dva chipa.
Nakon malo gledanja i razmisljanja u softwerima za simulaciju function generatora dosao sam do ideje da implementiram ove funkcije koje ce biti dodane na graficko sucelje:
TFT LCD:
--------------------------
Frequency: 1,000kHz
Amplitude: 1,000V
DC Offset: 0,000V
Duty: 0%
Phase: 0°
WAVEFORM:
Sinusodial Triangle Square
OUTPUTS:
OUT1
OUT2
SWEEP:
ROTARY ENCODER LEFT/RIGHT => DECREASE/INCREASE FREQUENCY
ROTARY ENCODER SHORT PUSH => DECREASE/INCREASE STEP FREQUENCY
ROTARY ENCODER LONG PUSH => DECREASE/INCREASE DUTY/PHASE
ROTARY ENCODER PUSH => RETURN TO FREQUENCY
Dakle u priču će ići AD9851 modul za arduino pošto on ide kak sam vidio na netu do nekvih 20MHz da ima čisti signal i mali THD..pa što mislite jeli su dovoljne ove funkcije ili sam nesto izostavio? Ovo mi nekako logički izgleda da generator mora da ima.
#define ILI9341_TFTWIDTH 240
#define ILI9341_TFTHEIGHT 320
Moj je 320x240px i tako je definirano u headeru...a velicina ekrana ti nema veze ako koristis isti TFT driver, samo promjenis rezoluciju i to je to.
U temi o waveform generatoru si pitao kako da se rotira ekran, mozes ga rotirat sa ovom naredbom:
tft.setRotation(3);
Gdje broj u zagradi ti oznacava rotaciju, pa malo experimentiras dok ne dobijes rotaciju kakvu zelis, kod mene je broj 3 rotacija jer tako kasnije mislim staviti na PCB display.
Jesi mozda sada kada sve imas poslozeno da narucis AD9850/51 i usporedis do koje razine ti daje Vpp max sinusoidu i kvadratni signal? Da malo usporede se ta dva chipa.
Nakon malo gledanja i razmisljanja u softwerima za simulaciju function generatora dosao sam do ideje da implementiram ove funkcije koje ce biti dodane na graficko sucelje:
TFT LCD:
Frequency: 1,000kHz
Amplitude: 1,000V
DC Offset: 0,000V
Duty: 0%
Phase: 0°
WAVEFORM:
Sinusodial Triangle Square
OUTPUTS:
OUT1
OUT2
SWEEP:
ROTARY ENCODER LEFT/RIGHT => DECREASE/INCREASE FREQUENCY
ROTARY ENCODER SHORT PUSH => DECREASE/INCREASE STEP FREQUENCY
ROTARY ENCODER LONG PUSH => DECREASE/INCREASE DUTY/PHASE
ROTARY ENCODER PUSH => RETURN TO FREQUENCY
Dakle u priču će ići AD9851 modul za arduino pošto on ide kak sam vidio na netu do nekvih 20MHz da ima čisti signal i mali THD..pa što mislite jeli su dovoljne ove funkcije ili sam nesto izostavio? Ovo mi nekako logički izgleda da generator mora da ima.