04-08-2018, 10:48 AM
Trebao bih pomoc oko ovog koda...uspio sam srediti osvjezavanje 7 segmentnog displaya i to radi odlicno u Proteusu...ali imam problem citanje vrijednosti iz SRAM-a varijable therm pa ako moze pomoc kako da je ocitam ispravno u timer1 interruptu posto mi je zamisao da kada ovo proradi timer0 ce da radi interrupt svakih 500mS, očitava sa MAX6675 vrijednost temperature (dakle vraca HEX vrijednost) i pohranjuje je u varijablu therm koja je globalna i definirana je u .DSEG byte 2 (byte 1 bi bio samo od 0-255 a byte 2 mi dozvoljava punoo vecu velicinu posto ce se temperatura kretati od 0 - 500)....pa me zanima kako da postavim tu varijablu da je onda timer1 koji je zaduzen za osvjezavanje 7Seg Displaya pokupi dekodira svaku znameknu i iz arraya ocita dekodirani segment broj i prikaze tj upali odredjene znakove na segmentu?
Umjesto Timer0 sam u Loop petlji upisao u SRAM vrijednost 0x1B5 sto treba da je decimalno 437 sto treba da bude vrijednost therm varijable u cijelom programu i da se prikaze da displayu..meni se u proteusu prikazuje stalno 267 dakle nisam dobro upisao ili citao varijablu therm....pa ako moze mala pomoc posto mi je ostalo jasno...
Evo i programa i HEX...
Projects.rar (Size: 1,56 KB / Downloads: 1)
Umjesto Timer0 sam u Loop petlji upisao u SRAM vrijednost 0x1B5 sto treba da je decimalno 437 sto treba da bude vrijednost therm varijable u cijelom programu i da se prikaze da displayu..meni se u proteusu prikazuje stalno 267 dakle nisam dobro upisao ili citao varijablu therm....pa ako moze mala pomoc posto mi je ostalo jasno...
Evo i programa i HEX...