04-02-2018, 11:49 PM
(04-02-2018, 11:27 PM)ronovar Wrote: Dok se vi zezate ja malo radio..isao gledad brojaca za segment i nije dobro incrementirao pa je stalno vrtilo loop na sva tri segmenta...evo stavio sam fiksni broj 123 pa evo kako je ispalo kada se uspori frekvencija:
E sad to kad se ubrza na nekvih 100Hz mislim da ce da bude bas neprimetno...sad mi nije jasno nebi li trebalo da:
svi segmenti svijetle a gasi se samo trenutni upise se vrijednost i upali se trenutni i tako u loop? Pa kada se gleda usporeno samo jedan display se uvijek gasi upisuje vrijednost i pali.
To mi jos nije jasno....koji je princip za to pali gasi...dali treba da kako je u animaciji sam dobio sa kodom ili mora da svi svijetle a samo jedan se gasi pali?
Ovde si postavio jedan video.
http://forum.yu3ma.net/showthread.php?ti...6#pid83396
Video koji si postavio je klasican primer kako NE TREBA raditi i multipleksirati displej. Pogledan 16:46. Tu pauziraj video, Na dipleju treba biti ispisano 0123. To je i ispisano, ali segmenti koji treba da su ugaseni tinjaju. To je primer loseg multipleksiranja i nacina aktivacije cifara. Evo algoritma:
1, Ukljuci tekucu cifru
2. Kada istekne tmr iskljuci tekucu cifru
3. postavi podatak za sledecu cifru
4. aktiviraj tu cifru
Znaci logika je prvo iskljuci, predji na sledece i ukljuci!!!