04-02-2018, 03:44 PM
(04-02-2018, 02:41 PM)ronovar Wrote: Evo i komplet koda za display pa ako moze se pogledati dali je ok...promjenio sam nekve nazive varijabli..definirana je tablica sa decimalama kao array to tablica zauzima 9 bytova u memoriji i kod prikljucenja MCU na napajanje ona se ucita u SRAM i kasnije se samo poziva iz interrupta iz rama decimala i salje BCD kod na display....ja u proteusu nisam uspio da dobim brojanje nego mi samo treptere brojke 000 pokusat cu sada da skinem nekvi stariji proteus jer ovaj 8,6 ocito kod mene pravi probleme...
Primjetio sam i da dosta flasha koristi ovaj kod za 7segmentne displaye..presao sam na atmega8 jer mi fastavr ima za njega optimizaciju a da je 28pinski CPU...kod ATMega328p koji imam doma radi probleme FastAVR (jer nema unutarnju optimizaciju pretvarajna bas u asm) i nerade na atmega328p timeri..tako da cu sa atmega8-16pu da radim i sa 12MHz kristalom...a MCU ima 8kb flasha, 1kb srama i 512bytova eeproma..vise nego dovoljno...i tesko da cu popuniti i pola toga flasha...
FastAVR Compiler : 68 lines compiled OK
Assembling .... : DONE
Code size : 245 words, 94% FLASH free, aprox 979 SRAM bytes free
Pogledacu ovo kasnije, pa cu da ti dam savete. Inace, moj savet ti je da posto vec ulazis u pricu programiranja MCU-ova, predjes na C, umesto Basic-a. Instaliraj Atmel studio. Stojim ti na raspolaganju za bilo koje pitanje u vezi C-a i/ili AVR-ova. To su moji omiljeni kontroleri i koristim ih vec jedno 10 godina.