03-31-2018, 01:57 PM
Nisam se javljao jer gledam i primjere sa arduino i ovo sto ste gore postali kodove...idem dio po dio da shvatim logiku...inace probao sam i Bascom AVR i Arduino i za isti osnovni kod LED Blink Bascom AVR daje 1,2kB dok Arduino daje 2kb HEX file a FastAVR daje optimizirani asm kod koji bas pretvara u asm i daje nevjerojatnih 367bytova HEX file velicine...zato sam se odlucio za FastAVR mada znam da atmega ima i do 32kb flasha ali eto ocito je autor FastAVR-a napravio odlican posao optiomizacije BAS u ASM....
Proucavam ovaj timer i interupte nasao finu stranicu gdje sve pise pa dok to ne "svladam" nemam sto da radim sa 7 segmentnim displayem jer mi je to bitno da svladam kako bih mogao onda lakse da radim dalje.
Zahvaljujem svima na detaljnoj teoriji javit cu se cim sredim kod i savladam timer interrupt.
Proucavam ovaj timer i interupte nasao finu stranicu gdje sve pise pa dok to ne "svladam" nemam sto da radim sa 7 segmentnim displayem jer mi je to bitno da svladam kako bih mogao onda lakse da radim dalje.
Zahvaljujem svima na detaljnoj teoriji javit cu se cim sredim kod i savladam timer interrupt.
SAMO-BANOVAN OD 01.11.2024