(10-24-2017, 02:04 PM)mikikg Wrote: Lose sam se izrazio, XMOS je ta predzadnja/zadnja stepenica pre prelaska na FPGA.
On je negde izmedju klasicnog MCU i programibilne array-e, nema standardnih HW periferija/modula (mada imaju modeli sa XMOS + Cortex M3) tako da se sve resava u programu sto je zgodno za neke specificne projekte gde treba skoncetrisati resurse i CPU snagu na neke nestandardne zadatke.
Meni on izgleda izvrsno. Možda će zvučati pretjerano, ali i ako bi se željelo do kraja pošteno iskontrolirati programabilno napajanje, to također spada u "specifičan projekt" koji bi mogao profitirati od ponuđenog stvarnog paralelizma

Vidim da postoje neki gotovi libovi, a i neki moduli (sliceCARD) npr. eternet, GPIO, LCD, SDRAM, itd. tako da se ima s čime početi. Modul koji imaš pretpostavljam da je ovaj, vidim da može prihvatiti jedan sliceCARD. Vidim da imaju i npr. xCore-200 eXplorer kit koji ima drugačiji konektor, ali i on-board gigabitni eternet. Ne razumijem čemu dvije konfiguracije.
Zanimljiv mi je i ovaj sliceCARD za spajanje LCD-a, ali ne znam kojega, kaže samo ovo: The Display sliceCARD brings a 480 x 272 RGB display to sliceKIT. The xCORE multicore microcontroller drives the display directly without the use of an external LCD controller, via a parallel RGB interface. Using the LCD controller software you can add a display to any system.
U nastavku kaže: Want to drive a different display? - no problem, the LCD software can easily be modified to support other display configurations, up to 800x600. Čemu uopće ograničenje od 800x600 ako se to već može modificirati?
EDIT: pronašao sam o kojem je TFT-u riječ: AT043TN24, ne izgleda uopće loše 4.3" i ima ga u više verzija od v.1 do v.7, na ebayu košta od 11 do 20 funti, recimo evo v.4 revizija. Huh, ovo bi moglo biti nešto za isprobati!