10-02-2016, 04:23 PM
(10-02-2016, 03:26 PM)andrics Wrote: Uki udri ti na step motore , zajebi servo za to sto radis . Vecina step motor na trzistu ima rezoluciju, u full stepp rezimu, od 1.8 stepeni ( 200 koraka za pun krug) , sto znaci da za jedan impuls na stepping pinu kontrolera imas pomeraj od 1.8 stepeni . Naravno sve se to menja sa microsteppingom tako da sa 1/16 (3200 koraka za pun krug ) stepa imas rezoluciju od 0.1125 stepeni za svaki stepping impuls . Druga prednost je holding torque ( sila drzanja ) je znatno veca kod step motora. Svi moderni driveri imaju mogucnost microsteppinga , ai driveri su jeftini . U svakom slucaju ponudio sam ti par drivera za igranje , pa ti odluci sta i kako dalje .
Te motore sa slika ne prepoznajem i nisam siguran da li bi ti zavrsio posao , ali imas na kupujem prdajem par prodavaca koji nude zanimljive step motore .
http://www.kupujemprodajem.com/Step-moto...-oglas.htm
Rotaciju mozes preko kaisnika GT2 da prenese na osovinu ili direktno preko neke spojnice .
Imam i GT2 kaisnike da ti poklonim
Moram sa step motorima od servo nema vajda ,a mislio sam da su prostiji za upravljanje .
Ovaj veci motor sam kacio na driver l298 sa slike ,i greje driver oko 40-50 stepeni i to na napajanje od 5v.
Koji driver da kupim , sta preporucujes? Lako cu da kupim motor ako ovaj ne zavrsava poso.
Motor ce raditi sa minimalnim opterecenjem.
Ma necu da mi poklanjas , dovoljno je sto me savetujes.
Hvala ti.