06-26-2016, 04:20 PM
Interesantno bi bilo da imamo temu u kojoj bi clanovi lepili rezultate merenja spektra svojih zvučnih kartica,
tako bi ostali članovi stekli uvid u mogućnosti zvučnih kartica i eventualno mogli lakše da se opredele prilikom kupovine.
Naravno, nije tema kako će svirati zvučne kartice, već šta i koliko se sa njima može izmeriti.
Danas sam ugurao ASSUS Xonar d1 zvučnu karticu u desktop i malo se igrao sa njom.
Kartica je deklarisana 192khz/24bita.
Arta softver, prethodno kalibrisani naponi na ulazu i izlazu.
4 različita naponska nivoa su na slikama
, a uslovi merenja se vide na slikama, Wind: kaiser 5, averaging: none, sinus 100Hz.
Front out je povezan kratkim sirmovanim loop back kablom na line in ulaz.
Naponski nivoi se vide na slikama.
Ako sam nesto zaboravio da navedem , a bitno je, podsetite me.
Verujem da su komplet izobličenja od izlaznog operacionog, Ne5532 u smd-u.
Takodje se vidi da na naponskom nivou oko 200mV je sum dominantan, tako da bi trebalo da sa tim izlaznim naponom imamo kolko tolko verodostojna merenja.
tako bi ostali članovi stekli uvid u mogućnosti zvučnih kartica i eventualno mogli lakše da se opredele prilikom kupovine.
Naravno, nije tema kako će svirati zvučne kartice, već šta i koliko se sa njima može izmeriti.
Danas sam ugurao ASSUS Xonar d1 zvučnu karticu u desktop i malo se igrao sa njom.
Kartica je deklarisana 192khz/24bita.
Arta softver, prethodno kalibrisani naponi na ulazu i izlazu.
4 različita naponska nivoa su na slikama
, a uslovi merenja se vide na slikama, Wind: kaiser 5, averaging: none, sinus 100Hz.
Front out je povezan kratkim sirmovanim loop back kablom na line in ulaz.
Naponski nivoi se vide na slikama.
Ako sam nesto zaboravio da navedem , a bitno je, podsetite me.
Verujem da su komplet izobličenja od izlaznog operacionog, Ne5532 u smd-u.
Takodje se vidi da na naponskom nivou oko 200mV je sum dominantan, tako da bi trebalo da sa tim izlaznim naponom imamo kolko tolko verodostojna merenja.