08-04-2015, 08:58 PM
(08-04-2015, 08:38 PM)Omegakg Wrote: Probao si onaj XP mod, jednostavno imam vise aplikacija koje su iako nove daleko brzi odziv i nivo bagova imale pod modom XP-a . Ako radi neka ga ako opet zeza pokusaj.
U principu je jako jako cudno da komp zakuca, nesto se tu desava sto ozbiljno utice na rad OS-a, win7 je daleko stabilniji od XP-a obicno se aplikacija ne odazove on ponudi da zatvoris ali nikako da blokira sistem.
Skoro sam prešao na 64 bit win 7 i strašno mi je išlo na živce što je skoro nedelju dana radio raznorazne update, besprekidno i po čak sat vremena instalirao na stotine fajlova. Taman žurim negde i moram da ponesem lap top a onda ne smem da ga isključim po skoro pola sata i više.
A namestio sam mu update nedeljno i to nije ništa pomoglo tih nekoliko dana.
Sad je se smirio i postao pristojan. Nema više tih dosadnih updates.
Na starom lap topu sa legalnim XP-SP3, kome je napukao displej, nisam za minimalno godinu dana uspeo da ga zakucam ma šta da sam mu radio. Jedino da ga udarim čekićem.
Nikako mi nije jasno kako ljudima zakucava XP i zbog čega. Par verzija koje sam imao poslednjih nekoliko godina, nikada, ama nikada nisu zakucale.
Jedino o čemu sam vodio računa je da koristim Firefox bez history, i da C cleanerom na par dana ispraznim đubre koje se nakupi. I ništa više.
Takođe mi je Firefox na XP radio kao sat i ništa sporije od Google Chrome, koga sam pre koju godinu na XP ubio iz mesta jer tovari tonu đubreta na C particiju.
Ja sam veoma zadovoljan korisnik 32 bit XP SP3, ekstra zadovoljan da nemam reči hvale.
Na win7 mi recimo Gogle Chrome radi daleko bolje od Firefox pa sam se pomirio sa tim da stavim Firefox u pozadinu a da Chrome redovno ručno čistim od đubreta. Firefox neću ubiti jer ima nekoliko baš korisnih opcija.
Evo, konačno sve to radi u granicama pristojnosti samo što okupira trostruko više RAM od XP.
Malo ću da se poigram i da negde iskopam 64 bit XP i instaliram ga na onaj lap top sa naprslim displejem (potpuno je isti kao ovaj sa win7). Baš me zanima kako će raditi sa 4GB ram.
Pozz