DIY Electronic projects

Full Version: Thunderbird na win7 64 bit
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Narode,

Ima li neko ideju zašto mi Mozila Thunderbird na Win7 64 bit zakuca čitav računar u trenutku kad konzumira nove mailove?
Reinstalacija Thunderbirda nije pomogla ni malo, a ni uklanjanje njegovih plugins.

Na Win XP je Thunderbird radio savršeno, a i dalje radi na starom kompu.

Imam neki jak utisak da je ovaj win7 neopevano s**nje. 
Prosto mi dođe da ga šutnem u PM i instaliram 64 bit win XP!

P.S.

Takođe imam snažan utisak da su svi Mozila proizvodi vrlo korumpirani od strane google...
Sta se desava u tom trenutku , koliko zauzima CPU i RAM-a?

U principu windows 7 nije los, naravno jeste zahtevniji od XP-a, cak sta vise evo imam Windows 8 i jeste nesto bolji t. brzi od 7.

Vidim na netu puno o tome dakle nisi jedini. Dosta linkova vode na ovo.

http://kb.mozillazine.org/Performance_(Thunderbird)

Pominje se da stari mejlovi ako se nakupe mogu biti sporo ucitavani, jel taj problem imas? Ili prilikom prijema novih?


Prosta stvar koju mozes uraditi idi u instalacioni folder i na .exe aplikaciju idi desni klik pa "Properties" Idi na "comatibility" , nadji opciju Run this program in compatibility mod, to cekiraj odaberi na primer Windows XP SP2 i prihvati. Naravno pre svega ugasi program pa uradi gore navedeno da vidimo sta ce biti. Nekada zna da pomogne. Mozda si vec probao?
Menije danas zakucavao Outlook. Do duše na Win10.
Možda je koincidencija, ali vredi pomenuti...

Macola, ukoliko je Google mail u pitanju možda je najlakše da koristiš web aplikaciju za pregled i slanje mailova...
Koristim Thunderbird na Win 7 x64, ali ima on svojih žutih minuta. Nisam presrećan.
Kako koristiš pristup serveru? POP3 ili IMAP? Ako nije nužno preporučujem POP3 stim da ostavljaš poruke na serveru. IMAP ume da bude nezgodan.

@Macola Da li si nekada probao The Bat! (https://www.ritlabs.com/). Nije besplatan, ali vredi svaku paru.
Koristim ga od recimo 2002. godine. Nikada bazu emailova nisam brisao, drži mi preko 50000 emailova!

Ritlabs je inače ruska firma, a meni su "ušli pod kožu" davne 1995. godine sa DOS navigatorom koji je tada bio neprikosnovena alatka za sve i svašta.
Bez obzira na podignut task menadžer i resurs monitor, u trenutku kada skida novopridošle mailove zakuca se ceo komp, čak i miš ne radi, naravno ni tastatura.

Nema šanse da vidim šta je napravillo problem. Nije mi uspelo ni sa SIW.
Upravo sam instalirao najnoviju beta verziju i za sada je kao sve u redu. Videćemo kad bude na gomili desetak mailova od juče ili tako nešto...

Nebojša,
Imam 4 naloga koje obrađuje Thunderbird. U interesu mi je da ih skidam sa servera i arhiviram i to je Thunderbird do sada odlično radio.

Videću da probam The Bat kad budem imao vremena da odradim kompletan backup sa ovog do sada.
Javiću šta se dešava sa ovom novom beta 40 verzijom.

Pozz
Probao si onaj XP mod, jednostavno imam vise aplikacija koje su iako nove daleko brzi odziv i nivo bagova imale pod modom XP-a . Ako radi neka ga ako opet zeza pokusaj. Daj mu i administratorsko pravo ako treba.

U principu je jako jako cudno da komp zakuca, nesto se tu desava sto ozbiljno utice na rad OS-a, win7 je daleko stabilniji od XP-a obicno se aplikacija ne odazove on ponudi da zatvoris ali nikako da blokira sistem.
Evo, upravo sam napravio test sa ovom beta verzijom oko resursa koje uzima.

Radi mi trenutno: Gogle Chrome sa nekom muzikom na youtube i 2 foruma, Thunderbrird sa 4 naloga, komander i task menadžer.

CPU mi je okupiran od 7% do 20% u pikovima, tj. možda prosek oko 10% i 2.15GB rama od ukupno 4GB.

Ujedno sam napravio i test tako što sam samom sebi poslao nekoliko mailova sa jednog naloga na drugi.
Opterećenost CPU je skočila na kratko na nekih 35% i vratila se na staro.

Izgleda da je ova beta 40 verzija ok.
E pa super, zauzece je potpuno normalno cak sta vise i dobro video verovatno hardverski dekodira GPU to je sad stvarno ok. Ako te nervira aero u WIN 7 kao i one sminke "providna stakla itd..." idi i iskljuci sve sto ne treba onda kompjuter dobije i bolji odziv kad otvaras lokalne fajlove sa diska i bude ok, ostavis samo ono sto ti treba, ako ukljucis "best performance" izgleda ko win 98 Smile ali primetno je da se brze "krece". Ukljuci samo da prikazuje osnovnu temu win7 i recimo da prikazuje male slicice da vidis ako nesto pretrazujes kako izgleda slika itd...
Koristim Thunderbird godinama i skoro sve mailove cuvam i bas nikada nisam imao problema sa njim. Ni zadnjih par godina od kada vozim Win7 bilo 32 bilo 64 bitni nikakvih problema nije bilo. Meni tu vise lici na problem sa konkretnom verzijom Win-a tj. ko zna odakle je skinuta i u kakvom stanju i njenim neslaganjem sa Thunderbird-om.
(08-04-2015, 08:38 PM)Omegakg Wrote: [ -> ]Probao si onaj XP mod, jednostavno imam vise aplikacija koje su iako nove daleko brzi odziv i nivo bagova imale pod modom XP-a . Ako radi neka ga ako opet zeza pokusaj.

U principu je jako jako cudno da komp zakuca, nesto se tu desava sto ozbiljno utice na rad OS-a, win7 je daleko stabilniji od XP-a obicno se aplikacija ne odazove on ponudi da zatvoris ali nikako da blokira sistem.

Skoro sam prešao na 64 bit win 7 i strašno mi je išlo na živce što je skoro nedelju dana radio raznorazne update, besprekidno i po čak sat vremena instalirao na stotine fajlova. Taman žurim negde i moram da ponesem lap top a onda ne smem da ga isključim po skoro pola sata i više.
A namestio sam mu update nedeljno i to nije ništa pomoglo tih nekoliko dana.
Sad je se smirio i postao pristojan. Nema više tih dosadnih updates.

Na starom lap topu sa legalnim XP-SP3, kome je napukao displej, nisam za minimalno godinu dana uspeo da ga zakucam ma šta da sam mu radio. Jedino da ga udarim čekićem.

Nikako mi nije jasno kako ljudima zakucava XP i zbog čega. Par verzija koje sam imao poslednjih nekoliko godina, nikada, ama nikada nisu zakucale.
Jedino o čemu sam vodio računa je da koristim Firefox bez history, i da C cleanerom na par dana ispraznim đubre koje se nakupi. I ništa više.
Takođe mi je Firefox na XP radio kao sat i ništa sporije od Google Chrome, koga sam pre koju godinu na XP ubio iz mesta jer tovari tonu đubreta na C particiju.

Ja sam veoma zadovoljan korisnik 32 bit XP SP3, ekstra zadovoljan da nemam reči hvale.

Na win7 mi recimo Gogle Chrome radi daleko bolje od Firefox pa sam se pomirio sa tim da stavim Firefox u pozadinu a da Chrome redovno ručno čistim od đubreta. Firefox neću ubiti jer ima nekoliko baš korisnih opcija.

Evo, konačno sve to radi u granicama pristojnosti samo što okupira trostruko više RAM od XP.

Malo ću da se poigram i da negde iskopam 64 bit XP i instaliram ga na onaj lap top sa naprslim displejem (potpuno je isti kao ovaj sa win7). Baš me zanima kako će raditi sa 4GB ram.

Pozz
(08-04-2015, 08:56 PM)zare Wrote: [ -> ]Koristim Thunderbird godinama i skoro sve mailove cuvam i bas nikada nisam imao problema sa njim. Ni zadnjih par godina od kada vozim Win7 bilo 32 bilo 64 bitni nikakvih problema nije bilo. Meni tu vise lici na problem sa konkretnom verzijom Win-a tj. ko zna odakle je skinuta i u kakvom stanju i njenim neslaganjem sa Thunderbird-om.

I matori 32bit XP-SP3 i ovaj sada 64bit Win 7 su legalni.
Ne znam zašto bi trebalo da sumnjam u verziju?
(08-04-2015, 08:55 PM)Omegakg Wrote: [ -> ]E pa super, zauzece je potpuno normalno cak sta vise i dobro video verovatno hardverski dekodira GPU to je sad stvarno ok. Ako te nervira aero u WIN 7 kao i one sminke "providna stakla itd..." idi i iskljuci sve sto ne treba onda kompjuter dobije i bolji odziv kad otvaras lokalne fajlove sa diska i bude ok, ostavis samo ono sto ti treba, ako ukljucis "best performance" izgleda ko win 98 Smile ali primetno je da se brze "krece". Ukljuci samo da prikazuje osnovnu temu win7 i recimo da prikazuje male slicice da vidis ako nesto pretrazujes kako izgleda slika itd...

Ma sasvim sam zadovoljan sa ovim Lenovo X61s.
Pošto ne igram igrice, najviše od opterećenja mu predstavljaju video zapisi, a to je sa starim XP savladavao sa 30-tak % okupiranosti MCU i možda 1.25GB RAM.
Nigde nisam primetio neki bitan problem u brzini, bar ne u nekoj meri koju bi klinci možda očekivali sa nekim glomaznim igricama.
Sve je to sasvim zadovoljavajuće za tako mator komp sa Intel core2 duo L7500 na 1.6GHz, 4GB rama i Mobile Intel 965 grafikom.

Evo sada kada je Thunderbird postao ok, sve radi i više nego ok na 64bit win7 samo što jede RAM duplo više nego XP.
Brzina bez primetne razlike u odnosu na XP.
Ma to je relativan pojam da neki sistem zakucava, nakupi se djubreta malwarea da ljudi nisu ni svesni da to imaju, da ne govorim o redjim pojavama ali ima ih, neke nekompatibilnosti drajvera ili softvera ima svega. Kod mene radi bilo koji sistem dobro.

Jednostavno pored toga sto koristis uzmi na nekom starijem kompu instaliraj , ili na bilo kom koji se malo duze koristio.

https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

Kada krene instalacija otkaci nepotrebne pograme ako ih ima uz instalaciju i na kraju ponudi mesec dana premium to odbi, iako sam na nekim masinama imao sve originalno pa i Eset-NOD ili Kasperski da vidis kako ovo nalazi raznorazno malware djubre i cisti. Povremeno se baza azurira i skeniras particije koje hoces zna nekad da potraje obicno prvi put ali nista strasno.

Sto se tice XP - X64 normalno da ce raditi dobro isto kao i 32-bit. Jedino te podrske nema , a i od drugih kompanija ce biti sve manje i manje, verovatno u neko vreme ce se desiti da neku od novina koja se implementiraju u neki softver neces moci da koristis a stara verzija ne radi. Ali za sada drzi se legendarni XP.
Evo i poslednjeg testa:

Podignuti:
-Skype,
-Mozila Frefox sa jednim youtube videom i ES forumom,
-Gogle Chrome sa jednim youtube videom, ovim forumom,
-Ultraedit 12 sa jednim projektom,
-Thunderbird sa 4 naloga,
-Komander,
-Media player Home Cinema koji svira wav fajl.

Sve to odjednom i stanje je od 65-75% okupiranosti CPU i zauzeto je 2.4GB RAM.

Nemam više na šta da se žalim. Lenovo sad radi kao sat :-)

P.S.

Ah da, sve vreme je u pozadini Avast i DU metar, kao i aktivni Ccleaner monitor.
Super sto radi sada.

Pih Macola imao sam ja originalni WIN XP - X64 i poklonio drugu pre oko 3 meseca sa sve licencom, ovaj bio onaj "setajuci" mogao da se instalira na bilo koji racunar, reko sta ce to kome. Da sam znao da ti treba...
Probajte sa ugasenim Avast antivirus. Antivirusi nekad znaju zastopati Pc. Ja nekoristim ni jedan antivirus a za web koristim Crome.
Pozz
Nijedan? Ajd ti instaliraj ono gore sto sam postovao skeniraj i slikaj da vidimo, ono i onako ne radi non stop, Malwarebytes mozes ugasiti i skenirati kad hoces. Al nemoj da laziras rezultate Smile
Imam Malwarebytes , Hijack this i ccleaner i proces explorer , nemam antivirus.
(08-04-2015, 09:52 PM)samuki Wrote: [ -> ]Imam Malwarebytes , Hijack this  i ccleaner i proces explorer , nemam antivirus.

A ok onda...
Kakav god antivirus instaliramo nece nas zastiti , od nase gluposti ! Smile
Pages: 1 2