07-30-2015, 11:36 AM
(07-30-2015, 01:00 AM)mikikg Wrote: Pa nije prepuc u temi oko win, linux i os x, jednostavno dolaze nove verzije OS-ova na trziste, svaki proizvodjac gleda da ucari deo svog kolaca na ovaj ili onaj nacin, jedino je ocigledno da im svima ide zestoko dobro u prikupljnju zelenih novcanica.
Taj Win10 je besplatan pod odredjenim uslovima do nekog perioda (vidi EULA) a posle ce biti, "only 199.90 necega"
Nisam trebao da upotrebim reč "prepucavanje", jer nisam uopšte imao na umu bilo kakvo ubeđivanje i merenje čiji je duži, nego sam hteo da kažem da win i mac što se tiče resursa uloženim u njihov razvoj daleko nadmašuju čitav linux svet, a opet taj linux se jako dobro drži.
Mac nisam koristio nikad, i nemam želju, mada po komentarima i iskustvima zaključujem da je fenomenalan OS, a na tom nivou bi trebao da bude i win, što uglavnom nije slučaj.
Evo slackware linux kod mene radi poslednje 4 godine stabilno kao stena, jedino kad se ja nešto pravim pametan pa nešto zabrljam, dok je sa win redovna popravka sa reset dugmetom

"Ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti" - Grunf