Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SWR/Power metri koje sam nedavno napravio
Pre nego što sam završio ovaj analogni SWR/POWER metar, odlučio sam da mi je takodje potreban i jedan sa digitalnom preciznoscu za neka precizna merenja. To nije zato što mislim da ovaj analogni nije tačan -  jeste i to vrlo tacan, ali neke vrednosti nisu tako lake za ocitavanje na analognoj skali. Analogni je neuporedivo bolji za podešavanja jer (za mene) je lakše da pratim pokrete igle i tendenciju njenog kretanja nego kad gledam digitalni displej za tu svrhu. Odlučio sam se za dizajn koji je uradio Stiv Baimont G6ALU a koji je na raspolaganju na   www.radio-kits.co.uk   i ja sam uspeo da dobijem zasebno neke ključne komponente - torusna jezgra, plocice i displej.  Jedan NAS prijatelj (dlalkovic) mi je uradio programiranje PIC-a (probali su i neki drugi ali "pojma nemaju" [Image: hihihi.gif] ) i čim sam završio montažu PCB-a, programirani PIC-a je stavljen u podnozje i ceo uredjaj je proradio glatko od prvog uključenja. Nakon vrlo jednostavne instrukcije za kalibraciju, imaćete više nego tačan SWR/POWER metar čak i bez ikakve dodatne eksterne reference. Kasnije je za  poređenje povezan u seriju sa neizbeznim BIRD43 i vestackim opterecenjem, i sledio je u dlaku sve sto je i BIRD očitavao!

[Image: DSCN2799.jpg]

[Image: DSCN2800.jpg]

[Image: DSCN2812.jpg]

[Image: DSCN2813.jpg]

[Image: DSCN2814.jpg]
Reply

Messages In This Thread
RE: SWR/Power metri koje sam nedavno napravio - by boraomega - 07-28-2015, 12:22 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)