06-26-2023, 04:04 PM
(This post was last modified: 06-26-2023, 04:05 PM by Khadgar2007.)
Nakon nekih pola godine i povremenog rada na ovome test instrumentu, greška je nađena. Znači problem sa otklonom kazaljke instrumenta na 30uA području je riješen. Krivac je LM358, iako paše po manje više svim parametrima ima jedan koji nikako ne odgovara zadatku kojeg sam mu zadao, a to je naponski offset. Iako kaže u datasheetu "low input offset" 2mV to je debelo preveliko za ovu svrhu. Tako da sam kupio jedan AD8572(dvostruki da ne petljam oko PCBa već da ga samo upiknem umjesto LM358) čiji ulazni DC offset je nekih 1uV, što je ipak nešto manje od 2mV.
Evo i rezultata, DC offset na instrumentu je nekih 160uV, naprama onih 20mV kojih sam imao sa LM358. Što znači kazaljka se uopće ne pomakne. Sada treba još napraviti neku prikladnu kutiju,podesiti sve strujne opsege i nacrtati skalu za instrument.
Evo i rezultata, DC offset na instrumentu je nekih 160uV, naprama onih 20mV kojih sam imao sa LM358. Što znači kazaljka se uopće ne pomakne. Sada treba još napraviti neku prikladnu kutiju,podesiti sve strujne opsege i nacrtati skalu za instrument.