07-23-2022, 07:51 PM
Baš i nema što sve treba imati dobar ESR metar. Barem što se mene tiče veoma bitna stavka je na kojoj frekvenciji se mjeri kondenzator. Koliko vidim na uređaju ne postoji gumbić sa kojim se bira frekvencija na kojoj se mjeri neki kond. Ja sam imao jedan kineski LC metar koji je mjerio sasvim ok(čak i veći opseg mjerenja kapaciteta) ali je imao fiksnu frekvenciju na kojoj mjeri, zato sam ga prodao i kupio si recimo to tako jedan pristojan LRC metar od Voltcrafta LCR-300, dok prijatelj u Zagrebu koji se ozbiljno bavi servisom(ima posla preko glave) ima neki ozbiljan stroj od HPa.
Volim ja DIY ali ali ako mogu kupiti odličan uređaj za razumne novce radije ću kupiti gotov uređaj. Kao što je bila situacija sa onim HP frekvencmetrom.Za 100€ ne znam kakav bi uopće mogao da napravim ili kupim a da je za recimo jednu-dvije stepenice lošiji od HPa, o istom rangu neću niti da pričam jer sam vidio cijene novih uređaja. Kada već spominjem taj HP frekvencmetar napravio sam već jedan upgrade koji je polemljen i trebam ga još samo testirati.
Volim ja DIY ali ali ako mogu kupiti odličan uređaj za razumne novce radije ću kupiti gotov uređaj. Kao što je bila situacija sa onim HP frekvencmetrom.Za 100€ ne znam kakav bi uopće mogao da napravim ili kupim a da je za recimo jednu-dvije stepenice lošiji od HPa, o istom rangu neću niti da pričam jer sam vidio cijene novih uređaja. Kada već spominjem taj HP frekvencmetar napravio sam već jedan upgrade koji je polemljen i trebam ga još samo testirati.