12-23-2020, 01:34 PM
(12-22-2020, 11:41 PM)mikikg Wrote: Da, CLion je vrlo dobar alat.
Na primer radio sam razvoj prakticno na 4 RPi-a odjenom (imam rsync komande), nekakav GUI/touch pa povezan preko LAN/ETH u sklopu jedne masine, veruj mi da mi je svaki od programa koje sam pojedinacno pisao imao 2 do 3 C++ skripte izvornog code-a, bukvalno toliko, nikakave dubioze sa nekim glomaznim stvarima, probrao sam dve bitne stvari i to su OpenCV za grafiku i RayLib koji je isto dobar za crtanje po ekranu i oba odlicno rade na x86 i na ARM sto je prelepa stvar, pokretao ga na PC ili RPi isto radi, to je glavna caka, koristim ceo IDE i par tih biblioteka i prvo programiram na PC-u (macOS, Linux, Win) i tu skockam ceo program i ekrane (sa buttonima i ostalim stvarima), prevodjenje radi u sekundi, debuger radi, skockas sve sto treba i onda samo kada ti treba bildujes isti program za ARM i proveris malo, utegnes i popravis ako ima razlike (uvek ima po malo) i to je razvojni proces koji pokriva bukvalno dve platforme o istom trosku i traje krace nego da si pisao samo za jednu platformu i losim alatima.
Takav razvoj zvuči stvarno fantastično, i svaka tebi čast, kad sve to stižeš!
Meni nedostaje svaki dan bar još 8 sati u danu, da stignem sve što bi trebao... a bavim se samo razvojem hw i fw u C-u...
Nisam stigao ni do C++ ni do ARM-a, evo do sad...
I sa RPi bih se vrlo rado pozabavio, jer mi baš zatreba u nekim projektima, samo ne znam kad...
Imam firmu od 1997.god. i vrijeme mi je od tada najkritičniji resurs u životu...