12-11-2019, 10:18 PM
Precrtavam Miletovu semu u Altium, pripremam za crtanje plocice pa imam pitanja u vezi napajanja. Ovo je ostalo otvoreno odozgo:
Nisam do sad koristio DC/DC konvertere, ne znam kako se ponasaju, da li potiskuju sum koji do njih stigne, da li dodaju svoj sum? Da li ima smisla ubaciti neko dodatno filtriranje, npr. K multiplier? Da li bi time smanjili noise floor celog sklopa?
Dakle, ukratko, da li vredi filozofirati oko napajanja ili ga napraviti kako je autor predvideo?
(05-14-2019, 12:56 PM)Ebe Wrote: ...da li bi jedan mali print trafo pravio neke znacajne smetnje u istoj kutiji sa ovim sklopom? Deluje mi jednostavnije i jeftinije u odnosu na DC/DC konverter. Ne znam da li bi uticao na performanse.
Nisam do sad koristio DC/DC konvertere, ne znam kako se ponasaju, da li potiskuju sum koji do njih stigne, da li dodaju svoj sum? Da li ima smisla ubaciti neko dodatno filtriranje, npr. K multiplier? Da li bi time smanjili noise floor celog sklopa?
Dakle, ukratko, da li vredi filozofirati oko napajanja ili ga napraviti kako je autor predvideo?