11-05-2019, 10:45 PM
(11-05-2019, 10:36 PM)gimba Wrote: Dacko, preterao si sa visinom, iz iskustva ti kazem. Ja sam visok 190cm i u radionici sam experimentisao i napravio astal te visine, ne prija mi. Jos je pravljen da se na njemu radi stojeci, tako da ako planiras da sedis na stolici normalne visine i da radis, nemoj vise od 80cm.
Ako vec hoces da imas multipraktik, navari dole neku veliku maticu pa napravi nozice od navojne shipke i nekih okruglih plocica. Onda mozes da menjas visinu astala, ako ti slucajno jednog dana to uopste bude bilo potrebno. ?
I da, racunaj i debljinu ploce koju stavljas na taj astal, to se po nekad lako previdi. ?
Ali mozes i fazon kao sto Pinco kaze, neka visa stolica sa stopicom za noge. Onda dobijas astal za sve.
Ma vidim i sam da sam preterao , ploca koja ce da ide gore je drvo od nekog starog ormana debljine 20mm + dole na nogicama trebam da stavim nogostope debljine 4mm tako da bice bas visoko , moracu malko da kratim nogare a videcu koliko , tj da mi odgovara za rad stojeci .