02-06-2016, 01:15 PM (This post was last modified: 02-06-2016, 01:19 PM by mikikg.)
Hehe, gde se seti RFMD firme
To je opaka firma, toliko opaka da neke njihove delove (neke RF IC-ove) ne mozes da kupis! Zabranjeno je za izvoz u "nase" krajeve!!!
Imao sam konkretnih problema sa njima, ni jedan od uvoznika nije mogao/hteo da mi nabavi neke njihove delove, na kraju sam samo radi probe porucio od nekih "levih" dobavljaca iz inostranstva i platio postarinu debelo.
Posle se ispostavilo da i ti IC-ovi nisu bili bas nesto, iako su na papiru obecavali … neki I/Q modulator/demodulator …
02-06-2016, 02:27 PM (This post was last modified: 02-06-2016, 02:28 PM by Macola.)
Pa prati čika novotarije :-)
Na 19. strani poslednjeg pdf kojeg sam postavio, videćeš performanse njihovog još uvek nepostojećeg na tržištu GaN tranzistora za 1200V (za sada imaju RFJSxx06 za 650V i nabavljiv je kao gume za tramvaj).
To od 1200V im je još uvek u prototipskoj fazi, a prvi iznad po performansama je "Cree-ov" C2M0080120D, koga sam imao početkom prošle godine :-)
Naravno, sa prototipom unapred mogu da se hvale, a ovaj C2M već radi u dosta aplikacija.
Svakako da imam nešto vrlo zanimljivo u planu, upravo sa njim (a inače provereno radi i kao analogni pojačavač na 25MHz i to lagodno, probao sam).
(02-06-2016, 02:33 PM)Macola Wrote: Mislim da ću sa njima napraviti jako efikasan pretvarač, za pojačala, ali takav da svako može namotati trafo bez problema...
E to bi nas obradovalo!
Ubih se više od snalaženja a trafoe. Daj nešto jeftino a efikasno...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Čuo sam da su Mađarice nešto posebno (a valjda bi ti trebalo da znaš), a tvom drugu bi trebalo da obezbediš makar jedan komad (ukoliko mi ne rikne čuka od toga :-)
02-07-2016, 01:30 PM (This post was last modified: 02-07-2016, 01:31 PM by saggit.
Edit Reason: ispravka
)
Voze se plavuša i crnka kolima. Vozi crnka, i odjednom auto poče da štuca i ugasi se.
Kaže crnka: Jeb*te ostali smo bez goriva.
A na to ce plavuša: Kako si ti pametna, kako se ti razumeš u kola... Ja bre nemam pojma oko toga, ja bih i dalje vozila.
Mali izgubljeni vanzemaljac, 3.000.000.000.000.000 svetlosnih godina udaljen od svog doma
02-07-2016, 06:19 PM (This post was last modified: 02-07-2016, 06:20 PM by saggit.
Edit Reason: ispravka
)
Šetaju se Milorad i Milojka proplankom. Milorad joj kaže:
-'ajde Milojka do potoka.
-Neću Milorade. ćeš me *ebeš.
-Neću Milojka, samo da se prošetamo pored potoka.
-Oćeš, oćeš Milorade, ponela sam ćebe.
Mali izgubljeni vanzemaljac, 3.000.000.000.000.000 svetlosnih godina udaljen od svog doma
02-07-2016, 11:57 PM (This post was last modified: 02-07-2016, 11:58 PM by Macola.)
SU-35 i SU-37 su u stvari bitno unapređene verzije SU-27, koji je takođe fantastičan avion.
To kako lete SU-35 i SU-37 nalikuje letu NLO i nema naprave na planeti koja im može parirati u manevarskim osobinama te klase aviona. Isto to važi i za maleni SU-31, u njegovoj kategoriji aviona.
Poređenje manevarskih osobina raznih kategorija aviona je neizvodljivo.
Kao što ovaj maleni nema šanse da dostigne brzinu i visinu onih mlaznih lovaca, tako i mlazni lovac ne bi imao nikakve šanse na visinama i brzinama ovog malenog. Maleni bi obleteo tri kruga oko njega dok ovaj veliki napravi zaokret.
Jednostavno, svaki je na svom polju dominantan.
Ništa manje firma Suhojev ne zaostaje u drugim klasama aviona, poput ovog malog, akrobatskog, SU-31, kog sam postavio u jednom od video-klipova. Stručnjaci ga takođe smatraju manevarski najsposobnijim akrobatskim avionom na svetu.
I ako je klipni, građen je od najmodernijih kompozitnih materijala i titanijuma, ima anti-G sedište, katapultiranje, težak je nešto ispod 800Kg i koristi "zvezda" motor upravo zbog izuzetne specifične snage tih motora. Takođe uopšte nije star avion (pogledajte na netu).
Naime "zvezda" motori i dan danas spadaju u četvorotaktne motore sa najvećom specifičnom snagom u odnosu na: pouzdanost, trajnost i slično...